Šta je novo?

video-in & video-out (graficka ili tv tuner)?

Keops

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
Zdravo,

imam potrebu da VHS materijal prebacujem na komp (u AVI) i ne znam da li je bolje da uzmem graficku karticu sa video in i video out ulazima ili neku tv karticu sa navedenim ulazima. U cemu je razlika i koju biste mi tv ili graficku karticu preporucili kao i koja je cena iste.

Zahvaljujem se na konstruktivnim replyjevima,
Ð

Genius Video Wonder II digitizer card

Trebalo bi da kosta 25 evra, ako hoces TV karticu onda pinnacle PCTV a ako bas hoces da se potrosis AIW 9700pro.
Kvalitet ce u svakoj varijanti da ti bude OK jer kopiras VHS.
U svakom slucaju kupi i novi hard.

Zavisi šta ti treba. Sa TV-tuner karticom ćeš imati mogućnost gledanje i snimanja TV programa, a što je najpraktičnije grafičku kartu možeš uvek promeniti.

Integrisana ViVo rešenja su mačka u džaku, mogu biti baš super ili potpuna katastrofa. Tako im i to što za protok vida koriste AGP magistralu može biti prednost, a i velika mana, u zavisnosti od proizvođačeve implementacije i samih drajvera.

Ako pak ideš na neki All-in-Wonder, ne moraš kopovati model sa najjačim grafičkim procesorom, pošto on ionako nema veze sa tim video delom, a iskustvo je više puta pokazalo da u pogledu kvaliteta video ulaza i izlaza novo ne mora uvek da bude i bolje. Ako igraš igre, tako jeftin/mator AIW će te sigurno hendikepirati po pitanju 3D-a. Za 25€ teško da možeš da neđeš neku ViVo grafičku noviju od TNT2 ili Rage-a.

Odluka je tvoja, mada ni nemaš neki izbor.

Po meni je uvek mnogo bolja varijanta vivo na kartici nego zagusenje pci magistrale. Meni na nV to savrseno dobro funkcionise...

Nazad
Vrh Dno