Šta je novo?

Video In na Gainwardu

Lemilica

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2000
Poena
619
Znam da je vec nekoliko puta bilo, ali ja sam se zapetljao, pa ako nekome stabilno radi, nek javi sta da cinim...

Imam WinXP, Detonatore 23.81 i WDM 1.08.

Sa ovim, capture radi savrseno u Windows Movie Maker-u, ali mi kao maximum daje 320x240@30fps.

U virtualDUB-u mi:

a) Ne daje nijedan codec

b) grebuje sa mnogo ispustenih frejmova (hvata 16 od 25) bez obzira na rezoluciju (isti je gubitak pri 640x480 i pri 160x120) ili odabrani frejm rejt ( hvata 10 od 15 npr)

Ima li neko resenje za moju muku? treba mi sto skorije, hocu da snimam South Park kad krene da se emituje, a mislim da je 320x240 jako jadno, a verujem da moze vise...

Da, kao jedini format videa mi daje UYUV ili tako nesto...

Najbitnija stvar: ukoliko zelis da ti video-in radi ispravno, ne eksperimentisi sa driverima vec idi na Gainward site i skini bas onu verziju Detonatora koju firma preporucuje za tvoj model kartice. Ovo ti pricam iz licnog iskustva.
Dalje, meni je Virtual Dub ispravno proradio (tj. dobio sam snimak u 25fps) tek kada sam za framerate postavio 29.97.Nemam pojma zasto... Dakle poenta je u tome sto nas TV signal ide na 25fps, iz toga proizlazi i da ti nije potrebno da radis capture u 30fps.
Rezolucija TV signala je tek malo veca od tih tvojih 320x240. Dakle, ako dovedes do 352x288, mozes smatrati da ti je to optimum. Capturing TV signala u vecim rezolucijama se postize "vestackim" dodavanjem linija (uprosceno receno)... BTW, za capture u vecim rezolucijama ti je potreban i jak racunar.
Na kraju, pozeljno je da radis capturing u avi formatu, a potom da ga kompresujes u DivX ili mpeg iz nekog drugog programa (Ulead Video Studio 5, npr). Zato neka te ne brine sto ti Virtual Dub ne daje druge codec-e.
Ovo sve sto sam napisao vazi za WinMe i Win2000. U XP mozda ima nekih dodatnih problema.

Vrh Dno