Šta je novo?

Video conferencing pitanje

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Treba da pomognem drugaru da WEB kamericu iskoristi da se "vidi" sa sagovornikom u Francuskoj. Ponudio sam pomoc, ali tek kada sam to uradio skontao sam da u stvari pojma nemam sta mi je sve potrebno. Ako nema nikakav softver uz kamericu za video konferensing, sta skinuti sa neta? Sta moram da znam vezano za ovu temu? Veza sa nase strane je obicna digitalna i znam da ce sve izgledati kao slide show, ali se ta cinjenica zanemaruje, bitno je uspostaviti video-tonsku vezu. Molim iskusnije za odgovore i savete.

Probaj sa paltalk-om (www.palktalk.com) koji radi po principu ICQ-a i slicnih programa. Program je dosta dobar, a inace se bez problema podesava. Prenos videa ide dosta dobro za nase uslove. Uostalom skini program pa vidi da li ti odgovara.

Mozes jos da probas i yahoo messenger , msn messenger i icuii ..
Poz.

ja koristim MSN messenger za web cam komunikaciju sa rodbinom i prijateljima u inostranstvu,ali interesantno je da nema prenosa zvuka vec samo slike iako imamo i mikrofon i zvucnike.Nije mi jasno zasto ima slike a nema tona

Stefan1 je napisao(la):
ja koristim MSN messenger za web cam komunikaciju sa rodbinom i prijateljima u inostranstvu,ali interesantno je da nema prenosa zvuka vec samo slike iako imamo i mikrofon i zvucnike.Nije mi jasno zasto ima slike a nema tona

Moras da podesis u messegeru ton a i u podesavanjima od audio kartice da ti bude na rec. postavljen mic.

www.messenger2.com
ovo je im program koji podrzava i audio/video komunikaciju, al' zasad samo "sam sa sobom", tj. ne radi npr msn<>messenger2. al' posto nije posebno veliki i free je to nije problem. plus dobijas sve prednosti multi im-a: icq, msn, yahoo, aol, irc...

Nazad
Vrh Dno