Šta je novo?

Video adapter not responding greska

RomanoC

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2007
Poena
309
Imam BFG 8800 OC GTS 640 MB oko 9 mjeseci i dok sam igrao COD4,izbacilo me na desktop u 16 boja i 640 x 480 rezoluciji s porukom "video adapter not responding".Kad sam resetirao pc sve se nastavilo bez problema i nije se ponovilo,ali me frka da se ne pocne desavati konstantno.

Ovo mi se desilo prvi put pa me zanima jel ovo mozda pocetak kraja graficke iako imam garanciju jos godinu i pol ili je nesto drugo u pitanju?

Ne verujem da je nesto pocelo bas da crkava, moze biti da je do drajvera.Stavi novi ako vec nisi.
Ako je overklokovana, smanji frekvencije, takodje pazi na temperature, mozda se pregrejala nekim slucajem (neprovetreno kuciste, prasina u kuleru).
Moze biti i da je bio neki bug u samoj igri, a moze biti i da je do operativnog sistema ili RAM-a.Kilo mogucih uzroka.
Nista, probaj sa updateom drajvera, prati temperaturu i pici dalje.Ako krene opet, onda ces morati da eliminises ove druge moguce uzroke pre nego sto budes siguran da je do graficke.

Da li je g.karta bila overklokovana? Koje drajvere koristis?

Nije nista overklokovano.Imam najnovije 178.13 drajvere.Kuciste i graficka cisto ko suza.Imam neko kuciste sa mrezicama pa prasina ne moze unutar kucista

sigurno je proslo malo prasine pa se poremetilo, ali sada kada je cisto kao suza vise se ne desava.

A dobro necemo sad cjepidlaciti 🙂.Uglavnom nema prasine unutra

Hehe, "neko kuciste s mrezicama" to je P182!!😀 ...bre, ima i unutra prasine trust me 😀

Vrti malo 3D markove, stressuj grafu sa Furmark-om, i vidi kako se ponasa. 🙂

Ja imam probleme sa svim novijim nVidia drajverima i za sada se jos uvek vracam na 175.19. A probao sam nezvanicne 177.39, 177.41, 177.79, 177.83, 177.92 i naravno WHQL 178.13.

Cak i 178.13 ponekad me izbacuje na desktop pri igranju CoD4, desi se i poneki restart. PES 2008 i 2009 Demo povremeno obaraju drajver, slicno kao kod tebe, pa sledi resetovanje racunara. Imam 8800 GT 512 Mb.

Nazad
Vrh Dno