Šta je novo?

Video: Šta da uzmem?

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
Imam malu dilemu. Imam Abita BP6 sa dva Celerona na 500Mhz (nisu OC), 320MB SDRAM-a i Ati Rage128 based karticu sa 16MM SGRAM-a. Trenutno me ovaj Ati do ludila dovodi kad igram CMR2. Iako igram u 800×600 32bpp nakon 20-ak minuta igranja zablentavi mi čitava mašina. Problem je isključivo do Ati-ja jer kad pipnem kiler, na istom ne da možeš ručak da skuvaš, već sva tri obroka i još da te grije cijelu noć.

Dakle, ono što mene muči je da li da stavljam nekog GF2Ti 200 ili 500 ili da se manem ćorava posla. Obzirom da je ploča sa 2× AGP slotom onda ne znam da li se isplati uopšte uzimati neku od ovih novijih kartica jer su sve 4×.

LM, treba mi pomoć.

Hvala unapred. :D

castor je napisao(la):
Imam malu dilemu. Imam Abita BP6 sa dva Celerona na 500Mhz (nisu OC), 320MB SDRAM-a i Ati Rage128 based karticu sa 16MM SGRAM-a. Trenutno me ovaj Ati do ludila dovodi kad igram CMR2. Iako igram u 800×600 32bpp nakon 20-ak minuta igranja zablentavi mi čitava mašina. Problem je isključivo do Ati-ja jer kad pipnem kiler, na istom ne da možeš ručak da skuvaš, već sva tri obroka i još da te grije cijelu noć.

Dakle, ono što mene muči je da li da stavljam nekog GF2Ti 200 ili 500 ili da se manem ćorava posla. Obzirom da je ploča sa 2× AGP slotom onda ne znam da li se isplati uopšte uzimati neku od ovih novijih kartica jer su sve 4×.

LM, treba mi pomoć.

Hvala unapred. :D
Naravno da mozes da promenis, mozda bolje nekog radeona da stavis, u sustini tvoj izbor.

Nazalost zaboravi na raznorazne GF-orceve. Mozda mozes nekog MX-a, mada je i to pogersno. Suvise ti je stara i slaba masina da bi video neku preteranu razliku. Ako mozes stavi nekog MX-a na probu pa vidi.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Nazalost zaboravi na raznorazne GF-orceve. Mozda mozes nekog MX-a, mada je i to pogersno. Suvise ti je stara i slaba masina da bi video neku preteranu razliku. Ako mozes stavi nekog MX-a na probu pa vidi.
Ne bih se slozio da nece primetiti razliku, primetice i te kakvu razliku kad zameni Rage karticu sa bilo kojom GF1, GF2 ili MX karticom...

...

...moja preporuka jeste ATI Radeon onaj prvi znaci ili ako si nesto boljoj finansijskoj situaciji :) uzmi ATI Radeon 7500 64MB DDR, ova karta ce te doci izmedju 110-130€ (nova) i moci ces sa svojom masinom sasvim lepo da se igras a bices zadovoljan sa kvalitetom slike...

"Obzirom da je ploča sa 2× AGP slotom onda ne znam da li se isplati uopšte uzimati neku od ovih novijih kartica jer su sve 4×. "

...kad na kutiji od raktice ili uputstvu vec pise da podrzava AGP 4X to ne zanci da karta ne podrzava rad i u 2X rezimu...4X je reklama ;)

pozdrav

Ma znam ja da će kartica raditi i na 2×. Ali ono što mene interesuje je koliko to i da li utiče na samo performanse.

Od 0 do 100 narafno. :D :D :D

Nazad
Vrh Dno