Šta je novo?

Videla zaba da se konji kuju...

Luckies

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
319
...pa i ona digla noge. Nisam oc pocetnik, secam se davnih vremena kada sam svog Penyuma!!! 600E drzao na 133 FSB-u (800EB) za svaki dan na BH6 Abitu, od tada pa nadalje uvek sam oc masinu, nikada do sada nisam imao problema, ali sada mi je potrebna pomoc nekog od iskusnijih Bench OC Grand Slam Majstora...

Problem je sledeci: Konfa iz potpisa, bas ovako kako pise. Naime, posle 30tak i koji minut vise u Orthosu sa prioritetom 10 racunar se restartuje. U nekom "idle" rezimu, znaci net, winamp.... racunar radi stabilno, takodje memorija prolazi testove i pokazala se stabilno. U igrama je restart neizbezan posle nekih 30~90 minuta, zavisi od igre do igre. Ja sumnjam na "nejakog" Chief-a. Takodje da kazem da nisam dirao napone u BIOS-u i da povecanjem napona za cpu ne dobijam nista, znaci problem ostaje, svestan sam da je Pentium D veliki potrosac stuje (zato i sumnjam na PSU). Izgaseni Speedstep i c1.

Da li neko ima ideju, posto nisam bas u situaciji da probam neko jace PSU. Da li ima neka "kvaka"?

Takodje bilo kakva iskustva i sugestije su pozeljne, pogotovu od strane vlasnika Pentium D.

Poslednja izmena:
Moje skromno mišljenje je da imaš problema sa napajanjem.
Ako ti nije cim, otvori ga i vidi dal' su se kondenzatori naduli.
Takođe, pre nego ga skineš, proveri (u full load-u) kakav vazduh izbacuje. Ako je vreo - jako topao onda ne valja.

Isti problem. Chief od 450W je resio problem. Moj od 400W je pokazivao znake slabosti na 250FSB-u sa klokom graficke na 600/1600. Tad se resetovao posle 10~15min, na manjim vrednostima posle malo vise vremena, ali je restart bio neminovan.

Moje skromno mišljenje je da imaš problema sa napajanjem.
Ako ti nije cim, otvori ga i vidi dal' su se kondenzatori naduli.
Takođe, pre nego ga skineš, proveri (u full load-u) kakav vazduh izbacuje. Ako je vreo - jako topao onda ne valja.

Otvarao sam ga, sve je u savrsenom redu, a i ne greje se uopste puno, vise je izmedju mlakusnog i toplog.

Isti problem. Chief od 450W je resio problem. Moj od 400W je pokazivao znake slabosti na 250FSB-u sa klokom graficke na 600/1600. Tad se resetovao posle 10~15min, na manjim vrednostima posle malo vise vremena, ali je restart bio neminovan.

U to sam i sumnjao :lupko: :lupko: :lupko: Sad cu umesto rama i hdd-a morati da kupim napajanje...

Da li jos neko ima slicna iskustva ili mozda neku preporuku :wall:

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da treba da dignes napon na cpu i memoriji . Da je slabo napajanje cuo bi se claktanje od hdd. Ako sumljas na napajanje pozajmi od nekoga jace za probu , ali je mislim da je problem nestabilnosti u ramu.

Mislim da treba da dignes napon na cpu i memoriji . Da je slabo napajanje cuo bi se claktanje od hdd.

Veruj mi to je kraj ili je makar blizu!
Takvo ponašanje je mnogo opasno pogotovo po hard!
Sve sam to iskusio i pričam iz iskustva. Imam baš 1 Maxtor-a "obogaljenog" tako - jeftinim napajanjem kome su naponi varilali ko EPS-u 90-ih i sada škloca na svim napajanjima.
Znači bolje je da to ne "doživiš" i ovi simptomi kao što Luckies-ova mašina ima su ista dijagnoza samo "obolenje" u blažem obliku. :D

Znaci definitivno je do napajanja?

Da

Vrh Dno