Šta je novo?

Viber zagonetka

jogi

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2005
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav :)
Ovo je zagonetka bar za mene posto sam tek poceo da koristim android telefon.
Elem, cerka je bila u Grckoj na letovanju i kominicirali smo iskljucivo preko Vibera. Koristila je besplatno wireless po kaficima. Medjutim iznenadio sam se kad sam dobio racun i u njemu tarifirani roaming pozivi iz Grcke. I kod cerke i kod mene u Viberu se vidi kad smo razgovarali i sve se poklapa sa njihovom specifikacijom koju sam u zalbi trazio. Zalbu su mi odbili kao neosnovanu, pa ako neko zna da mi objasni kako moze da se tarifira i traze pare za besplatan poziv preko interneta. Jel to ima neka fora koju ne znam, ili je u pitanju bezobrazluk i lopovluk ?

nazalost, meni se par puta desavalo da viber prosto odluci da druga osoba ne koristi isti (iako ima uredno instaliran) ili prosto se zabaguje, i poziv se obavi putem normalne mreze.
jedina sreca u tome je to sto sam u tim trenucima bio u srbiji. I da, obrisao sam viber.

Viber free call nekada automatski prebacuje na regual call bez upozorenja. Moguce je da je WiFi ikonica bila ukljucena ali ne mora da znaci da je bila i prijavljena na mrezu. Pricam ovo jer cesto imam isti problem sa roditeljima (kazu kad pritisnu free call kaze nema kredita :)).

Znaci kad zovem preko vibera moze da se desi da bez ikakvog upozorenja prebacuje na regularan poziv? Dobar i malo do umereno bagovit program, ko da su ga mobilni operateri pravili.
erase Viber
done

Ne prebacuje se sam, ako u trenutku uspostavljanja veze nema WiFi "PITA" da li da koristi telekom provajdera.

Kad vidim da je cerka online ja je zovem, desavalo se puno puta da veza ne moze da se uspostavi ali takvo pitanje nisam primetio. Doduse moj telefon je uvek bio konektovan ako to ima neke veze.

Poslednja izmena:
Moze li se nekako deaktivrati opcija zvanja regularnim pozivom?

Jok. Sam Viber po sebi ima minimum opcija.

A sta bi se desilo kad bi se telefon prebacio u Offline mode tj. Aeroplane mod, potom se nakacis na WiFi i onda upalis Viber?! Ne koristim Viber ali mi ovo deluje kao jedno od resenja. Jedino ako Viber ne moze da se pokrene uopste dok ne detektuje da telefon ima i GSM signal.

A sta bi se desilo kad bi se telefon prebacio u Offline mode tj. Aeroplane mod, potom se nakacis na WiFi i onda upalis Viber?! Ne koristim Viber ali mi ovo deluje kao jedno od resenja. Jedino ako Viber ne moze da se pokrene uopste dok ne detektuje da telefon ima i GSM signal.
Naravno da mozes, ako hoces mozes i da izvadis karticu da budes 100% siguran :)

Tesko ce ovo raditi zajedno :D

:D

e9eza2ar.jpg

Ja takođe ne volim Viber, ali ga koristim zbog drugih, probaj Skype on je meni daleko bolji

Meni nije jasno koji se đavo ljudi lepe za Viber.
Kadgod sam razgovarao Viberom uvek sam imao neki lag ili sl. dok Skajp cepa besorekorno, ali zaista besprekorno.
Zvala me žena iz Beča, praga i ... i kad god je probala Viber samo smo se mučili da bi prelaskom na Skajp sve muke prestale. Toliko se dobro čulo da je žena rekla da više nećemo pričati običnom telefonijom već samo preko Skajpa :D

+1 za Skajp

Da li guta MB po minuti vise od vibera i koliko kad se za audio koristi ?

Kod:
[url]http://features.en.softonic.com/viber-vs-skype-which-is-the-best[/url]

Ali povezanost sa brojem telefona, je po meni velika prednost Vibera.

Na to sam i mislio, nema dodavanja kontakata što olakšava korišćenje.

@ironman: clanak koji si linkovao je pristrasan i ne oslikava pravo stanje; nedostaje upravo ease to use Vajbera bez dodavanja kontakata, sto je zaista veliki plus.

Bas sam se pitao sta da instaliram, Viber ili Skype, ali po ovome ovde Skype djeluje bolje. Stvari sa pocetka teme su dosta zabrinjavajuce. Citao sam da Skype ima bolji kvalitet zvuka a i ovde neki to kazu.

I Gtalk/Hangouts ima voice i video call, bez ovakvih neprijatnih iznenadjenja, plus sto ga svako po defaultu ima instaliranog (vecina i aktivnog) sve vreme. Izem ti aplikaciju gde nisam siguran kako ce se ponasati, i gde moram ici u airplane mode kako bih bio siguran da mi nece napraviti trosak.

Vrh Dno