Šta je novo?

Viber na telefonu sa 2 SIM kartice privatnost

citam prvi post ne znam u cemu je problem.. ako viber registrujes sa poslovnim brojem, samo ljudi koji imaju tvoj poslovni broj u imeniku ce videti da si se registrovao na viber i to je to 🤔
 
Da, ali će Viber pokupiti sve njegove (privatne) kontakte iz imenika, i imaće iste u Viber listi. Pa kad bude hteo da pošalje poruku kolegi Milanu, može da mu se omakne i pošalje drugarici Mileni.

Work account je moj predlog. I Viber na računaru, pa odatle kucaj za posao, ne moraš ni da prebacuješ sa jednog naloga na drugi svaki čas
 
Nece da posalje drugarici Mileni ako nje nema u imeniku, ako je vec ima u imeniku u cemu je razlika?

U opste ne kapiram tu dramu oko vibera kako mislite da koristite neki mesendzer a da ne date broj a da vam istovremeno bude vezan za broj telefona?
 
On hoće da koristi Viber samo za posao, i kada otvori Viber da vidi samo poslovne kontakte. To, koliko znam, nije moguće osim ako ne razdvoji naloge na telefonu. Ako instalira Viber i ne da mu pristup imeniku, moći će da ga koristi za 1-1 razgovore samo kada njega neko kontaktira, on neće moći da pokrene razgovor. Ako da pristup imeniku imaće i kolegu Milana i prijateljicu Milenu na listi, pa se može desiti da pogreši. Pa ako neko od prijatelja ima i njegov poslovni broj videće ga na Viberu, pa će krenuti da ga kontaktira tu, umesto na servisu koji sada koristi, itd.

Problem je razdvajanje privatnog i poslovnog naloga. Nema jednostavnog rešenja za to. Bar ne sa Viberom.
 
Imam Mi nalog. Kako misliš da li je Security app aktivna? Postoji "Security" u listi aplikacija i čak stoji da je "Recently used" :)
Nemam MI nalog a Security sam Disable skoro uradio. Smara skeniranje i čišćenjem keša te kojekakvim optimizacijama.
Običan spyware.
 
Ajmo ovako: Dual apps kod Xiaomi-a je počevši od MIUI 12, ograničen za uređaje ispod 6GB RAM-a, ali se taj problem rešava pokretanjem istog kroz activity launcher (skinete sa Play Store i kucate u search bar-u dual apps). Kloniranje barem jedne aplikacije obezbediće dalju postojanost ove opcije. Integralna komponenta ove funkcije je Security aplikacija. Korisnici Xiaomi.eu ROM-a ne bi trebalo da imaju ovaj problem.
Slična opcija, Clone apps, je prisutna i kod Samsung telefona, još od Samsung Experience okruženja.
Za sve ostale kojima ovo softverski nedostaje, rešenje je Island, koji kreira poslovno okruženje i ne opterećuje resurse, a uspešno klonira sve aplikacije.
Posedovanje dual sim telefona nije obavezno.
 

Prilozi

  • IMG_20220222_192407.jpg
    IMG_20220222_192407.jpg
    83.6 KB · Pregleda: 20
Treba mi pomoć prijatelja. Samsung A22 5g službeni telefon dual sim. Pokušao sam preko dual mesingera da instaliram Viber za privatni broj ali mi izbacuje da politika bezbednosti ograničava ovu radnju. Ima li neko sličan problem?
 

Prilozi

  • Screenshot_20230328_235912_Dual Messenger.jpg
    Screenshot_20230328_235912_Dual Messenger.jpg
    50.7 KB · Pregleda: 13
pa... sluzbeni telefon :)
salim se, ne znam kakav je pravi naziv te poruke kada stavis na engleski?

security policy? nesto je podeseno u OS da ne dozvoljava to sto ti zelis da uradis
 
Telefon ima poslovni i privatni profil. Koleginica ima isti problem i zvala je IT, rekli su joj da oni ne blokiraju ništa, dozvoljavaju dva Vibera, da se obrati Samsungu. 😆
 
Probaj aplikaciju Parallel Space ili neku sličnu, mislim da isto može da obavi kao i sistemska funkcija da klonira aplikaciju, ako ne uspevaš da rešiš taj problem da je kloniras kroz sistema pa eto ideja
 
Probao, funkcioniše. Malo smaraju reklame pri ulasku u aplikaciju.
 
Nazad
Vrh Dno