Šta je novo?

VGA vs DVI

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
evo sam planirao da uzmem neki monitor.....pa interesuje da li je primjetna neka razlika izmedju kvaliteta slike kod DVI i VGA...
imam u planu neki 19" kao npr 1917s LG ali ne bih da ga uzmem ako nedostatak DVI predstavlja hendikep
iz mog licnog iskustva ja nisam primjetio nikakvu razliku

kod mene na 1730b je primetna razlika u kvalitetu slike...naravno u korist DVI

Isto imam 1730B...

Na ATI-u 9800Pro je razlika bila primetna, dok na nVidia 6200-tci nema razlike, bar je ja ne vidim koliko god se trudio da vidim. Igrom slucaja sa promenom BIOS-a mi ne radi DVI uopste, ali sam ipak ostavio tako, iako nijednu igru nisam odigrao bar 3 meseca, jer jednostavno nemam potrebe za DVI-jem.

p.s. Radio sam "online" test tako sto sam povezao monitor i analognom vezom i DVI-jem...

EDIT: ATI je bio Sapphire, a nVidia je Leadtek.

Poslednja izmena:
Ja jos uvek ne mogu da se nacudim koliko je slika kvalitetnija, jasnija, cistija... preko dvi konektora 🙂

Zavisi jako od monitora i graficke, pa izgleda i od kombinacije...

Pazi...

Mi ovde pricamo o monitorima koji imaju i DVI i analogni ulaz, a oni koji imaju samo analogni ulaz, hoce-nece 🙂, moraju sa njim dobro da rade.

Delija je napisao(la):
....a oni koji imaju samo analogni ulaz, hoce-nece 🙂, moraju sa njim dobro da rade.

Pa kako moraju ako nemaju DVI ulaz, tj, ako imaju samo analogni?

Poslednja izmena:
Koristim Dvi izlaz.

@Jurke
Aj' procitaj ponovo kontekst recenice... Pomoci cu ti... 🙂 Poslednja recenica se odnosi na analognu vezu...

@rest
Alo... 🙂 Pa normalno je da koristite DVI, ako ga vec monitor i graficka podrzavaju. Losije od analognog ne moze da bude, vec samo bolje, ako i ima razlike...

Covek je pitanje postavio zato sto ga interesuje da li vredi dati vise para za monitor koji podrzava DVI, a ne da li ce na istom da ga koristi, ako ga vec ima.

Delija je napisao(la):
@Jurke
Aj' procitaj ponovo kontekst recenice... Pomoci cu ti... 🙂 Poslednja recenica se odnosi na analognu vezu

Ok, procitao sam:

"Mi ovde pricamo o monitorima koji imaju i DVI i analogni ulaz, a oni koji imaju samo analogni ulaz, hoce-nece 🙂, moraju sa njim dobro da rade."

Kako si napisao, shvatio sam da se to "a oni" odnosi na monitore a ne na korisnike, jer si tako napisao, ***...Nema frke, nema polemike, i nije hvatanje gresaka, samo sam procitao kako je napisano.
I pomislio da mozda postoji neka caka kod monitora koji imaju samo analognu vezu...

Pa dobro si procitao prvi put... 🙂

:wave:

Nazad
Vrh Dno