Šta je novo?

Vga+lcd

End

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2008
Poena
304
Da li mogu Crypton LCD TV 37" HD, HDMI da povezem na komp?

Pa ako imas potrebne izlaze na TV-u i grafickoj i ako imas kablove kojima bi to povezao onda je moguce uraditi...

Logicno...

Potreban ti je obicni SCART izlaz na TV-u i obican tv izlaz na grafickoj i sve si uradio...
Kupis kablive i picis...

Ako imas hdmi na tv i na vga treba ti jos kabal i to je to.Zasto ne bi mogao?Predpostavljam da znas na kompu da podesis(sko ne imas na forumu objasnjenja za to mislim da je kako povezati tv i pc ili tako nesto).Ne znam tacno koliko kosta ali ti je hdmi kabal prilicno skup.E sad kako za koga!Ali kad veces imas hd tv uradi to i uzivaj u slici!pozz

Pa ako imas potrebne izlaze na TV-u i grafickoj i ako imas kablove kojima bi to povezao onda je moguce uraditi...

Logicno...

Potreban ti je obicni SCART izlaz na TV-u i obican tv izlaz na grafickoj i sve si uradio...
Kupis kablive i picis...

Koje kablove?:trust: Kako picis, u analognom smislu, jel da? Al si mu objasnio!:D

Scart je za analognu televiziju a to nam ne treba, jel tako, hocemo da budemo digitalni. Znas kakva bi mu slika bila da poveze sve to na nacin koji si ti rekao...;)

Elem evo sta ti treba: Prvi i osnovni uslov da bi imao odlicnu sliku na LCD-eu jeste da ti graficka ima DVI izlaz. Ako to nemas, sve dzaba i moraces ici analogno, a to ti ne preporucujem, jer je slika dosta losija, i nije bas za igranje igara i slicno.

Ako ima DVI, sledece sto ti treba jesta DVI to HDMI kabal, koji ces da ustekas na jednoj strani u DVI a na drugoj u HDMI svog LCD-a.

Tada ce ti komp prepoznati displej i u vecini slucajeva podesiti rezoluciju. Ako ne onda ces morati sam da nastimas.

Poslednja izmena:
Elem evo sta ti treba: Prvi i osnovni uslov da bi imao odlicnu sliku na LCD-eu jeste da ti graficka ima DVI izlaz.

Pa zar nije bolje HDMI to HDMI nego DVI to HDMI???
Mada je tesko naci kabal hmi to hdmi a i cifra je...ako nenadjes onda DVI to HDMI

:crash::crash:

Pa zar nije bolje HDMI to HDMI nego DVI to HDMI???

Isto ti je, DVI ti je digitalan isto kao i HDMI, nema razlike!;)

A uostalom kako si mislio da poveze taj HDMI to HDMI kabal kada covjek ima samo DVI na svojoj grafickoj?:d

Cjene jesu paprene, ali sta ces, tako ti je, nema alternative...;)

Poslednja izmena:
Pa ja nisam pricao nista za digitalni ili analogni vid prenosa... Ja sam rekao nesto sto bi radilo i najeftinije je...

Pa ja nisam pricao nista za digitalni ili analogni vid prenosa... Ja sam rekao nesto sto bi radilo i najeftinije je...

Pa ne shvatam svrhu zasto onda kupovati LCD ako ces povezivanje ostvariti na analogni nacin i izgubiti mnogo na kvaliteu!:trust:;) Bolje receno to je nebulozno, ali ako neko mozda zeli i tako, nemam nista protiv!:type:

Samo da postavim jednu paradigmu, to bi bilo isto kao da si uzeo Ford Mustanga da ga vozis 40 na sat, a kola su napravljena za brze voznje; ili ti da si uzeo GTX 280 grafulju i igras sa njom Minesweepers....:p:D Ironicno, zar ne!

Ma nije problem ni vga kablom povezati, ali koristiti svideo/komponentni....e to je vec :|

pa vidim neke predloge povezivanja preko skarta i slichno, pa mi nije bilo jasno...omfgwtf?

http://www.mycrypton.com/CryptonLCDdetailed-1.aspx?lcd=3
http://www.mycrypton.com/CryptonLCDdetailed.aspx?lcd=3

koji god da imaš od ova dva neće ti pomoći ni hdmi (jer nema za 8600gts, bar što se tiče asusa), a ni DVI jer nema priključak na TV-u. ima samo VGA a to je onaj analogni plavi ili D-SUB.
a to ti i ispadne bolje jer vga kabal uopšte nije skup http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=HW06-000299 .

a meni lično se sviđa ovaj
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9009617

ostaviš komp u drugoj sobi ili na spratu kuće ili čak kod komšije.

p.s.
ovo za asusa i hdmi nisam 100% siguran, ali znam da je nvidia tek od 8800gt počela masovnije da trpa hdmi konektore na svoje kartice, a prvi je počeo zotac pa posle palit.

Poslednja izmena:
nemojte vise svasta pisati... pa hdmi 2 hdmi ili dvi2hdmi kosta malo vise od osrednjeg scart kabla, a moze da prodje i zvuk kroz njega... pisali smo i gde ima u bg i u ns.
drugo kakav bre scart, koji je ovo vek!?
trece... probaj prvo hdmi, da ne bacis pare... moj 32" crypton daje daleko bolju sliku preko vga nego preko hdmi-a... hdmi mi cuci tu negde i sluzi mi za neke video modove koje ovaj nece preko vga da prikaze

moguće je jer takve marke kao što je crypton ne ugrađuju baš najbolje komponente u svoje tv-ove. oni više idu na foru da ima bar HDMI, a ne da bude nešto ekstra kad se povezuje sa pc-jem.
a verovatno nema podršku za 1:1 mapiranje pixela(sad sam lupio) preko HDMI-ja.
isto je i sa neo i vox, daewoo itd. dvd/divx playerima koji imaju hdmi izlaz a ne podržavaju upscale preko istog, pa je slika ista kao da spojiš preko scarta. ali cena je od 2000-3000 dinara.

ja inače nemam ništa protiv cryptona čak sam se i iznenadio koliko je slika(analogna) dobra na tom tv-u.

moguće je jer takve marke kao što je crypton ne ugrađuju baš najbolje komponente u svoje tv-ove. oni više idu na foru da ima bar HDMI, a ne da bude nešto ekstra kad se povezuje sa pc-jem.
a verovatno nema podršku za 1:1 mapiranje pixela(sad sam lupio) preko HDMI-ja.
isto je i sa neo i vox, daewoo itd. dvd/divx playerima koji imaju hdmi izlaz a ne podržavaju upscale preko istog, pa je slika ista kao da spojiš preko scarta. ali cena je od 2000-3000 dinara.

ja inače nemam ništa protiv cryptona čak sam se i iznenadio koliko je slika(analogna) dobra na tom tv-u.

Pa taj scenarijo je vrlo moguc; a ti Crypton su vrlo povoljni, samo sto sam ja skeptican... Sta znam, u Pakom shopu u Bazaru daju 32" Crypton + gratis nov novcat racunar, (ne znam samo da li je sa monitorom)!

Pa taj scenarijo je vrlo moguc; a ti Crypton su vrlo povoljni, samo sto sam ja skeptican... Sta znam, u Pakom shopu u Bazaru daju 32" Crypton + gratis nov novcat racunar, (ne znam samo da li je sa monitorom)!

pakomovi računari uglavnom imaju amd690g čipset tako da automatski se dobije HDMI izlaz na kompu. pa su verovatno zato izbacili monitor iz konfiguracije, jer kontaju da će neko napraviti media centar pc.

Nazad
Vrh Dno