Šta je novo?

VGA i DVI u usto vreme...?

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
Pozdrav, imam sledeci problem kad nakacim monitor samo na DVI on nece da se "probudi" kaze da nema signala dok na VGA radi normalno. Moje pitanje je da li smem da nakacim monitor istovremeno na oba ulaza i onda u OSD meniju prebacin da input bude DVI....? Ili neko drugo resenje....?

Smes ali ne znam da li ce da ti proradi dvi ako ne radi kada je samo na dvi.

Pa ranije ga nisam kacio na DVI jer nisam imao DVI na grafickoj, sinoc kad sam pokusao naisao sam na taj problem, ne znam da li je moguce da DVI ne radi....? Sve ostalo na monitoru radi normalno i nisam imao nikakvih problema. U pitanju je ASUS 222u...

Nisam siguran da li smem tako nesto da uradim, malo mi je skup eksperiment.....:)

Ja sam to radio da bih uspeo da namestim sliku na linuksu (default je bio VGA, a moram da imam sliku da bih video kako i gde da prebacim na DVI :wall:).
Samo prikljucis oba kabla i na source biras koju ce monitor da prikazuje.

re

Ja sam to radio da bih uspeo da namestim sliku na linuksu (default je bio VGA, a moram da imam sliku da bih video kako i gde da prebacim na DVI :wall:).
Samo prikljucis oba kabla i na source biras koju ce monitor da prikazuje.

E ovaj odgovor mi je trebao... :banana:

Na samsungu 226bw radi kombinacija bez problema. Znaci, dve masine dele jedan monitor, samo kada prebacuje sa jedne na drugu stisne source taster.

Ali ako neće da se probudi kad je nakačen samo DVI to će biti da ti je malko monitor pokvaren tj. mislim da mu se software zakuco
Tako se i meni desilo sa Samsungom koji je radio na DVI-ju i onda jednog dana prestao dok mu je VGA i dalje radio. U servisu su mi rekli da je software bio pobrljavio. E sad neznam dal je to slučaj i kod tvog Asus-a. Ali ne deluje mi da je sve ispravno.

Inače možeš slobodno da imaš 2 računara nakačena na oba ulaza.

Zna li neko koliko su podlozni "kucanju" ti softveri, jer imam PS3 i PC na Samsungu 223BW i veoma cesto menjam iz jednog u drugi.. jedno 10 puta dnevno mozda..

Ja promenim jedno 200 x u toku dana i do sada nisam imao nikakve probleme s monitorom ( i tako vec jedno godinu dana). U pitanju je Samsung 226bw ;)

Poslednja izmena:
Zahvaljujem :) nego da li je takva stvar podlozna garanciji, ako se desi da se s*ebe?

Zahvaljujem :) nego da li je takva stvar podlozna garanciji, ako se desi da se s*ebe?

Podleže garanciji tj. moj je bio u garanciji kad mu se to desilo u pitanju je 204B.
Ne verujem da se to često dešava i da ima veze sa menjanjem source-a.
Kod mene i nisu bila nakačena 2 PC kad je DVI prestao da radi tako da je to nešto što može da se desi i za šta služi garancija da ispravi

Ali ako neće da se probudi kad je nakačen samo DVI to će biti da ti je malko monitor pokvaren tj. mislim da mu se software zakuco
Tako se i meni desilo sa Samsungom koji je radio na DVI-ju i onda jednog dana prestao dok mu je VGA i dalje radio. U servisu su mi rekli da je software bio pobrljavio. E sad neznam dal je to slučaj i kod tvog Asus-a. Ali ne deluje mi da je sve ispravno.

Inače možeš slobodno da imaš 2 računara nakačena na oba ulaza.

Ja imam isti problem sa Samsung 173t.Graficka ima 2 DVI izlaza sa DVI kablom neradi a preko adaptera sa VGA kablom radi normalno_Oba su kabla ukljucena i prilikom biranja ne cita DVI ulaz.
Ako je software problem da li moze da se uradi nesto po tom pitanju ili mora u servis ?

Ja imam isti problem sa Samsung 173t.Graficka ima 2 DVI izlaza sa DVI kablom neradi a preko adaptera sa VGA kablom radi normalno_Oba su kabla ukljucena i prilikom biranja ne cita DVI ulaz.
Ako je software problem da li moze da se uradi nesto po tom pitanju ili mora u servis ?

pa mora u servis

barem ja neznam kako se to sredjuje i kakva je oprema potrebna za to

inace servisiranje je bilo brzo 1-2h (u Erc commerce oni su glavni servis za Samsunga, zamolio sam ih da nebi dolazio u BGD vise puta)

Vrh Dno