Šta je novo?

VGA cooler za GF4Ti 4200

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Promenio sam do sada jedno 4 ona mala 4cm ventilatora, ali posle mesec-dva oni pocinju da zuje, sto me naravno nervira. Ova graficka zadovoljava moje potrebe, ne bih da je menjam pa sam odlucio da nadjem neki cooler koji ne bi tako brzo riknuo. Trazio sam malo po domacim firmama ali nikako da nadjem nesto odgovarajuce, vecina ne pase na grafulju ili je jednostavno preskupo. Ako neko zna neki ne preterano skup cooler koji obavlja posao a moze da se nadje u Srbiji neka mi kaze gde i koliko kosta. Graficka je Abit Siluro GF4 Ti4200 64MB AGP4x.

P.S. Sve preko 15e je skupo, jer ne verujem da graficka vredi vise od 30e

imao sam isti problem sa bratovom... mislim da je najbolje resenje naci neki 6x6 fan i zavrnuti ga preko postojeceg kulera (onu 40mm skinuti), ali ga ne napajati preko kartice, nego struju direktno sa napajanja...

Ja sam na mojoj kuler skinuo i stavio jedan 80mm bocno da duva na karticu i to na 7V pa je besuman. Problema nisam imao ni u najtoplijim letnjim danima

Kod mene je takodje pravio nesnosnu buku, pa sam skinuo sa neke 5700 koja je crkla, mislim da ja na kuleru nalepnica Chaintec, uglavnom, mislim da je bolje resenje pronaci polovan kvalitetan, nego ove nove, i kod mene su bili toliko losi da mi je bilo muka da palim racunar dok nisam ovo uradio, evo radi vec vise od godinu iako je polovan

6cm ventilatore nisam nasao a sa polovnim karticama se nesrecem puno.
Neki drugi predlog?

Resen problem sa ventilatorom 6cm sa nekog starog AMD box coolera (valjda AthlonaXP ili Durona) i radi skoro necujno. Videcu dokle ce izdrzati. Napajanje je prikljuceno na konektor za NB cooler na ploci. Valjda ovo nije problem

to je i najlaksi nacin...
mislim da ce trajati prilicno, tako da ne moras da brines |) otporan je to ventilator...
e sad za tih |))

Pa sta ja znam, meni je to solidno tiho - valjda sam izgubio osecaj za tisinu od prethodnoh ventilatora :wall:
Evo kako to izgleda (sa malo prasine koju sam zaboravio da skinem sa coolera)

Prilozi

• IMG_0184.jpg
    IMG_0184.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 79
  • IMG_0186.jpg
    IMG_0186.jpg
    131.5 KB · Pregleda: 94
  • IMG_0189.jpg
    IMG_0189.jpg
    75.8 KB · Pregleda: 78
Vrh Dno