Šta je novo?

VGA cooler Cooler Master Coolviva

Učlanjen(a)
17.04.2004
Poena
1,585
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X3D & Noctua NH-D15
Matična ploča
Asrock x370 killer SLI
RAM
32GB G-Skill Trident Z 3200 CL14
GPU
Asus Strix 1080TI
PSU
Seasonic 760XP2
Kućište
Corsair 600T
Miš & tastatura
Logitech G15 $ MX518
Mobilni telefon
Xiaomi 14T
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Neverovatno na koliko nacina moze da se upropasti jedan proizvod pun potencijala :mad:
Hladnjak izgleda obecavajuce (makar je izgledao kad sam ga kupio), nije skup, izgleda lepo i kvalitetno sto i jeste osim par kljucnih stvari. Ceo taj pasivni deo je odradjen odlicno i fantasticno provodi toplotu ali tu toplotu nema sta da oduva. Ventilator je mali, 6-ica, mada i na mojoj MSI 5900xt se nalazi isto toliki koji mnogo bolje duva a samim tim i hladi. Mozda sam taj vent i nije toliko los koliko njega gusi nosac. Naime, taj nosac ima funkciju da pricvrsti vent na aluminijumski deo a ujedno i izigrava resetkicu s gornje strana venta. Kao da vent nije ni pravljen za ovo nego su iskoristili vec neki postojeci i fiksirali ga na najgori moguci nacin (direktno lepljenje super lepom je bolja ideja) jer taj nosac smanjuje protok vazduha za min 40%!!! STRASNO!!! Pokriva jedan deo ugla od oko 40 stepeni i oko 3mm cele spoljne strane otvora ventilatora gde bi trebao da bude najveci protok vazduha :wall:
Takodje bi bi obavezni bili i hladnjaci na memoriji jer na nju ovako nista ne duva.
Sve u svemu, kvalitetan proizvod za pristojne pare pod uslovom da se ceo sistem odvodjenje toplote moduje. Tako da je moje sala pri kupovini "I ovo cu ja da modujem" ispala neslana skroz. Mod je neizbezan! Ko nema nameru da ga moduje neka bezi od ovoga kao djavo od krsta a onaj ko ima zlatne ruke i malo u glavi uzece dobru stvar i napraviti je savrsenom. Pod savrsenom mislim odlicnom za duplo manje para.
Sve sto vas drugo interesuje pitajte.
POZ :wave:

problem je hladiti memoriju koja mu dodje nekako ispod cele skalamerije...pitao si koliki su oni speeze hladnjaci, 1cm su visoki tesko da bi stali ispod ovoga, ako bi i stali bili bi preblizu i samo bi povisio temp memorije umesto da je smanjis :(

Ma mislim da to nece biti problem posto cu da budzim 8-icu sa strane da duva i u memoriju. Juce sam malo testirao i terao sam5900xt na 535 core i 592 mem. max i bila je `laaaadna ko pivo. Samo da ovi hladnjaci za mem stanu da nebi i njih modovao. Ispade mi opsesija da modujem sve sto kupim. Pa valjda necu morati i njih da secem. Sutra plata pa odoh po njih. Inace, znam da sam napljuvao hladnjak ali nije uopste los, cak sta vise odlican je samo mu treba dodatni vant.
P.S. Ovo nisam rekao pod pretnjom niti sam potplacen :p

mozes ih skratiti nekim bonsekom ili sl. od aluminijuma su, drugar ih je seckao, do duse izmedju rebara ali kaze da nije problem i da se lako seku, pa navali :)

PS. koliko ti je isla kartica PRE nego sto si stavio taj CM ?!

Iskreno da ti kazem nisam pokusavao previse da je mucim pre toga previse. Sljakala je na 470/760 bez frke. Za toliko znam, vise nisam pokusavao.
Sad core ide do 535 mada se gusi malo ali na 525 otkida. Nabadacu ga u MHz do maximuma. Mem me malo zeza. Lik je pre mene terao na 500/800 opusteno. Mozda mi fali malkice struje. Pokusacu veceras kad pogasim silne ventilatore i neonku pa cu ti sutra reci sta sam uradio. Inace hladnjaci za mem su stali bez frke, ima i 3mm fore

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ma mislim da to nece biti problem posto cu da budzim 8-icu sa strane da duva i u memoriju. Juce sam malo testirao i terao sam5900xt na 535 core i 592 mem. max i bila je `laaaadna ko pivo. Samo da ovi hladnjaci za mem stanu da nebi i njih modovao. Ispade mi opsesija da modujem sve sto kupim. Pa valjda necu morati i njih da secem. Sutra plata pa odoh po njih. Inace, znam da sam napljuvao hladnjak ali nije uopste los, cak sta vise odlican je samo mu treba dodatni vant.
P.S. Ovo nisam rekao pod pretnjom niti sam potplacen :p

daj neke slike iz 3DMarka03 sa tvojim 5900XT.
sa slicicom klokova gpu/ram
bez ljutnje ali mislim da si za klok memorije odvalio i jedva ziv ostao :d ;) za GPU i ajd nekako...

Ma daj, zar nisi izvalio da sam okinuo?! 792 mada samo sam tad ubo i nece preko 783. Kad zavrsim kompletno modovanje bice slika svega :banana:
Jos samo malo. Sitnice su ostale.
Ipak ce ici 2x8 na grafiku sto je 5 venta u kucistu. Ne znam samo sta ima moje napajanje da kaze na sve to ali... Kad OC-ujem do max. moram sve da iskljucim jer nemam struje dovoljno. Mislim da ce mi trebati napajanje novo. Ne znam kako ovo da modujem :d

kakav je taj ventilatorcic po pitanju buke...kazes da nisi zadovoljan hladjenjem...jel bar tih? :)

E to je dobro pitanje i odgovor je veoma zanimljiv...
Taj mali vent je super super silent i to je jedan od dva razloga zbog koga sam danas izjavio da bih ga ugradio u telefonsku slusalicu da mi hladi uvo.

Losa stvar je sto on jedva da duva!!! Zato i moze da mi piri u uvo opusteno da mi ne smeta. On fakticki radi na 2500 rpm ali mu je protok vazduha katastrofa!!! :crash: 9.03 cfm dok primera radi Tt11+ na 1300 rpm ima 20.55 cfm i na 4800 rpm 75.80 cfm. Tu sam cifru znao pa rekoh ajd` da uporedim da vidite koliko je los. S takvim karakteristikama komarac bi sleteo na njega kao na vrtesku i uzivao u ludoj voznji i vetru u kosi!!! :mad:
Znaci ko nema nameru da budzi drugi ventilator neka ovaj hladnjak i ne kupuje.

Da li si probao rezultate sa i bez ventilatora?

Mnoge grafičke se i inače hlade pasivno, još kada treba da dodatni cooler ne zauzme dva slota a ventilator da bude tih (tek da pravi malo promaje) onda se dobije takav model. Na sajtu CM čak kaže da je ventilator opcioni, tj. konstrukcija je ustvari namenjena za pasivno hladjenje.

ZorMi ne znam ja sta oni kazu ali ovo je posle nesto malo igranja, znaci bez OC-ovanja, bilo vrelo da nisam mogao ruku da drzim na njoj. Meni je to malo nezdravo ali ne znam kako ko to shvata. Makar jedna osmica sa strane da se stavi i cela prica je drugacija. E sad sto sam ja freak pa sam stavio 2 kom niko mi nije kriv ali non-spot je hladna. To volim.
Inace ovo je bila super kupovina. Sa sve modovanjem (ventilatorima i hladnjacima za memoriju) kostalo je 2340 din.

Ok, upravu si sto se tice toga za pasivno hladjenje. Ipak je proizvod napravljen da bude silent.
Da ne bude zabune, da pljujem po hladnjaku... JA sam taj koji ne podnosi visak stepeni. JA nisam insistirao da bude tih. MENI kao takav nije odgovarao.
Kad sam ga kupovao rekao sam: "Modovacu ja i to". I bi tako!

Nazad
Vrh Dno