Šta je novo?

VGA BIOS Mod....

teletabis

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
649
Videh da se u raspravi o Leadtek 6200 spominjalo o menjanju BIOS-a, ali imali ovde neko ko je malce upuceniji na ovu temu? Znaci voltaze, timeset za memoriju itd. za 6600/6600GT.

idavik je napisao(la):
Procitaj tekst sa...

To sam sve vec pregledao......

I pored svega toga ostaju mnoga pitanja na koja gotovo da ne mogu da nadjem odgovor. Dva meni najinteresantnija su:

1. VMod - Kako modovati napajanje 6600 GPU-a? Lako se moze uociti da 6600GT koristi 1.4v za 3D nacin rada (500/1000) ali koji je normalni napon za 6600? 1.1 - 1.2 - 1.3v? Da ne spominjemo cinjenicu da GT trazi napajanje preko sopstvenog molex-a... sto ce reci moze li PCI-E da pruzi karti potrebnih 1.4v jer ne bih da radim HW mod na novoj kartici.

2. Timeset za memoriju - tesko je utvrditi stvarne efekte osim ako se ne flash-uje karta i testira sa svakim timeset-om zasebno. NiBiTor uvek po ucitavanju BIOS-a postavi za default timeset 0.

Sorry ako sam malo zbrkan, al pogledaj vreme post-ovanja.... a ja odoh da uhvatim sat-dva sna.

ja nisam siguran da ce nibitor moci da digne voltazu gpu-a...

Bas to...

Probao sam gomilu kombinacija sa voltage table-om i ne vredi nista...
Ni GoranM nije nista uspeo, a koliko vidim ni ostali ljudi na stranim forumima. Izgleda da na 6200/6600 kartama podesavanje napona nije na istom mestu kao na drugim kartama, posto editovanje biosa ne vredi, a ipak ima karti koje imaju veci napon (Sparkle 6600-tka npr.).

Delija je napisao(la):
Ni GoranM nije nista uspeo, a koliko vidim ni ostali ljudi na stranim forumima. Izgleda da na 6200/6600 kartama podesavanje napona nije na istom mestu kao na drugim kartama, posto editovanje biosa ne vredi, a ipak ima karti koje imaju veci napon (Sparkle 6600-tka npr.).

Koliko vidim najcesce spominjani nacin je grafit na R87 (ako je referentni dizajn ploce). Ali, moze li mi neko reci na kom naponu radi 6600? S obzirom da GT model za 500MHz rad koristi 1.4v onda bi trebalo da je 1.3 na 6600, ali...

NiBiTor sigurno nece odraditi promenu napona, manje restriktivan po tim pitanjima je nVidia BIOS Modifier 3.1.

Sto se tice 2D/3D moda rada kartice nece biti da je to samo odlika GT modela jer iz obicnog Coolbit-a setujem za 3D OC i jasno se vidi (i po brzini rada i po grejanju karte) da to funkcionise.

99% sam siguran da jeste 1.3V, a sa ovim Sparkle Ultra bios-om 1.4V, kao na GT-u...

BTW, ni nVidia BIOS Modifier-om se ne postize nista. 🙁
Otvori on lepo podesavanja, al' se promenom vrednosti nista ne desava.

Ne znam odakle ti ideja da taj 2D/3D mod ne radi na 6200/6600-tci...

p.s. Ne igraj se sa grafitom bez unimera!!!

Delija je napisao(la):
99% sam siguran da jeste 1.3V, a sa ovim Sparkle Ultra bios-om 1.4V, kao na GT-u...

To je onaj cuveni ultra.rom? Vidim da je setovan na 500/600MHz. Ma, cela prica oko nekog BIOS-a koji bolje radi 99% se zasniva na vecoj voltazi koju BIOS dozvoljava.

Delija je napisao(la):
BTW, ni nVidia BIOS Modifier-om se ne postize nista. 🙁
Otvori on lepo podesavanja, al' se promenom vrednosti nista ne desava.

Nisam konkretno probao jer cekam da mi stigne PCI kartica (sigurno je sigurno...), a pitanje je dal' NBM ne odradi posao ili kartica ne reaguje na promenu napona.

Delija je napisao(la):
Ne znam odakle ti ideja da taj 2D/3D mod ne radi na 6200/6600-tci...

Obican Coolbits 3D, OC u sekciji 3D, prilikom rada u 2D app sve je kao i obicno (temp, ponasanje itd.)... kada se pokrene 3D Mark rezultat kaze sve.

Nazad
Vrh Dno