Šta je novo?

VGA-Audio mod... ajde da se malo hvalim

prenex

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2001
Poena
705
O X-Clamp fix-u i 12v modu neću ni da vam pričam, ma hladan je ko špricer... (ne bi ga dao za 3 PS3 :D)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

P.S. izvinjavam se zbog "nereprezentativne" prostorije - čitaj "radionice" :)

Interesantno, mada mene vishe zanima ta izjava o hladnom 360-u : ) Daj malo update-a.

Da i ja bih zeleo cuti vise o X-Clamp fix-u i 12v mod-u .

X-clamp fix je zamena problematičnih "spajalica" na koje se šrafi hladnjak od CPU-a i GPU-a. Skida se "žvaka", hladnjaci se izglačaju finom šmirglom, stavlja se normalna termalna pasta. Hladnjaci se sada pričvrste šrafovima, a pomoću 2-3 ili više platni se odredi pritisak na ploču. Inače XBOX experti smatraju da ovaj "fix" svodi mogućnost ROD-a na minimum minimuma.

12V mod je "teranje" XBOX-ovih ventilatora (ima 2kom) da rade na 12V, umesto 5V. XBOX je tada znatno bučniji, ali protok vazduha je mnogo, mnogo bolji, a samim tim i hladjenje. Ja koristim slušalice, pa meni buka ventilatora ne smeta, ne znam kako bi drugi reagovali, pošto vidim da ovde na forumu ima puno "finaca".

Ako vam XBOX zamrzne ponekad, dobro razmilsite o ovim "fix" -ovima.

X-clamp fix je zamena problematičnih "spajalica" na koje se šrafi hladnjak od CPU-a i GPU-a. Skida se "žvaka", hladnjaci se izglačaju finom šmirglom, stavlja se normalna termalna pasta. Hladnjaci se sada pričvrste šrafovima, a pomoću 2-3 ili više platni se odredi pritisak na ploču. Inače XBOX experti smatraju da ovaj "fix" svodi mogućnost ROD-a na minimum minimuma.

12V mod je "teranje" XBOX-ovih ventilatora (ima 2kom) da rade na 12V, umesto 5V. XBOX je tada znatno bučniji, ali protok vazduha je mnogo, mnogo bolji, a samim tim i hladjenje. Ja koristim slušalice, pa meni buka ventilatora ne smeta, ne znam kako bi drugi reagovali, pošto vidim da ovde na forumu ima puno "finaca".

Ako vam XBOX zamrzne ponekad, dobro razmilsite o ovim "fix" -ovima.

He... A ja mislio da ti nemas pojma o konzolama... Priznajem, pogresio sam... :d

Covece, kakva je to konzola kada ti sam moras da je cackas da bi normalno radila :p (Microsoft bi trebao da prodaje upustvo za ovakvu "popravku", verujem da bi dobro zaradili :p)
prenex, svaka cast...

Covece, kakva je to konzola kada ti sam moras da je cackas da bi normalno radila :p (Microsoft bi trebao da prodaje upustvo za ovakvu "popravku", verujem da bi dobro zaradili :p)
prenex, svaka cast...
Za naš "standard" je to idealna konzola. Nisam neki ljubitelj Microsoft-a, ali XBOX 360 mi je nekako prirastao za srce :)

Jel mozes malo pomoci kako da to uradim.Gledao sam na youtube-u ali se bojim da neostetim nesto.

btw, procitao sam na "nekom" sajtu da se za volt-mod banuje konzola za Live. nesto u smislu - kada si kupio konzolu, ne smes da je otvaras i ceprkas i time gubis garanciju, a nekako time i pravo na Live...

Ne verujem
Uostalom, kako mogu da provale da li si modovao fanove, kad ne mogu da provale da li si modovao DVD drive...

btw, procitao sam na "nekom" sajtu da se za volt-mod banuje konzola za Live. nesto u smislu - kada si kupio konzolu, ne smes da je otvaras i ceprkas i time gubis garanciju, a nekako time i pravo na Live...

Tako sam nesto i ja video. Navodno, uvek mogu u biosu da ti vide potrosnju napona pa ako se nesto ne poklapa da te banuju. Mada ni meni ne deluje to bas realno...

ma njihova logika je: ako si ga vec otvarao = onda si ga verovatno i flasovao...

Za svaku "flashovanu" konzolu postoji opasnost ban-a :)

Moguće je napraviti 12V mod sa prekidačem, tako da korisnik po želji može birati "brzinu" ventilatora 12V-5V

Pocev od toga koja si upustva koristio(tekst,video)?
hvala
Neka "youtube" bude tvoj najbolji prijatelj, kao što je bio i meni :)
I još jedna stvar, ako nisi vičan "majstorisanju" i "šrafcigeru" nemoj se upuštati u XBOX mod-ovanje, pogotovo ako ti ne "zamrzava" (upozorenje - trebaće ti neki veoma retki modeli šrafcigera). Puno ljudi pokuša "ovo-ono", pa na kraju dobije razne "error"-e. Samo mu obezbedi dobru ventilaciju, pogotovo sa zadnje strane i uživaj u "neexlusivama" i "lošim naslovima" (kako se može čuti ovde na forumu).

Ako misliš na Torus može i bez njega;). Drugar i ja smo samo otvarali i flešovali konzolu. Nije neka mudrost.

e a meni se pre 20 min desio "ROD"...i to posle 5 min rada konzole...upalila je pustila muziku i kad ono krenuse da svetli crveno.....ranije mi se desavao 2 puta isti problem..ali sam iskljucila konzolu i kada bih je opet upalila radila je normalno...ovog puta nije htelo..nisam nesto preterano maltretirala konzolu,mada sam stalno gledala filmove na +30c u sobi....epa vise necu moci..koliko bi kostalo da se na mojoj konzoli uradi to modovanje i ko to radi uopste????pricala sam sa jednim likom i one mi je rekao da moze da se uradi zamena nekog metala i da stavi neki novi koji je poput titanijuma (stim sto odlicno provodi struju,a ne zagreva se),i onda bih navodno do kraja zivota bila spasena od "rod"-a....LJUDI PREKLINjEM VAS POMOZITE MI....A DA I DALjE SMATRAM DA JE KUPOVINA OVE KONZOLE PRAVA STVAR...

Poslednja izmena:
Pa serviseri u BG napacuju 50E po popravci. E sad dal stavljaju to od titanijuma ili jednostavno zaleme staro, nemam pojma. Sta ti kazhesh prenex ; )

Čemu služi ovaj vga-audio mod pored već postojećeg kabla? što se mene tiče, potpuno bezkorisno...

Ja nisam iz Beograda... a za titanijum prvi put čujem :)

ma ne bre titanijum,neki metal slicnih osobina izdrzljivosti ali vece provodljivosti...nije hteo da kaze naziv....mislim da se radi o nekoj leguri..mada mu nesto i ne verujem....nego ako se rad ventilatora ubrza zar se time ne povecava rizik da oni pregore????

Čemu služi ovaj vga-audio mod pored već postojećeg kabla? što se mene tiče, potpuno bezkorisno...
Onome koji sa rukama, ne zna ništa da napravi, njemu baš ništa. Može se kupiti kabl za par hiljada i vozi.
Ja sam recimo ovo napravio od spaljene grafičke kartice, spaljene zvučne kartice i 15cm UTP kabla... meni je bilo zadovoljstvo... jedno popodne...
I da molim te reci ovim "moderima", što moduju PC kućišta, da se manu ćorava posla kada mogu da kupe fancy kućišta za par stotina dolara.

Modovanje kućišta je u redu, samo ne znam koji to moderi budže grafičku karticu tako što joj iščupaju video izlaz pa ručno nakaleme neki drugi koji je potpuno isti samo je u drugom pakovanju, i pritom na zvučnoj kartici "zapuše" jedini postojeći izlaz za 5.1 zvuk:D

Modovanje kućišta je u redu, samo ne znam koji to moderi budže grafičku karticu tako što joj iščupaju video izlaz pa ručno nakaleme neki drugi koji je potpuno isti samo je u drugom pakovanju, i pritom na zvučnoj kartici "zapuše" jedini postojeći izlaz za 5.1 zvuk:D
LOL... što si se nalupetao...:zgran:

Nemam nameru ni da lupam ni da provociram niti da se podsmevam tvom trudu, ako je prethodni post tako izgledao onda se izvinjavam:) ja samo ne shvatam ovakvo budženje koje od jednog jedinog kabla stvara potrebu za korištenjem više kablova...

Nazad
Vrh Dno