X-clamp fix je zamena problematičnih "spajalica" na koje se šrafi hladnjak od CPU-a i GPU-a. Skida se "žvaka", hladnjaci se izglačaju finom šmirglom, stavlja se normalna termalna pasta. Hladnjaci se sada pričvrste šrafovima, a pomoću 2-3 ili više platni se odredi pritisak na ploču. Inače XBOX experti smatraju da ovaj "fix" svodi mogućnost ROD-a na minimum minimuma.
12V mod je "teranje" XBOX-ovih ventilatora (ima 2kom) da rade na 12V, umesto 5V. XBOX je tada znatno bučniji, ali protok vazduha je mnogo, mnogo bolji, a samim tim i hladjenje. Ja koristim slušalice, pa meni buka ventilatora ne smeta, ne znam kako bi drugi reagovali, pošto vidim da ovde na forumu ima puno "finaca".
Ako vam XBOX zamrzne ponekad, dobro razmilsite o ovim "fix" -ovima.
Za naš "standard" je to idealna konzola. Nisam neki ljubitelj Microsoft-a, ali XBOX 360 mi je nekako prirastao za srceCovece, kakva je to konzola kada ti sam moras da je cackas da bi normalno radila(Microsoft bi trebao da prodaje upustvo za ovakvu "popravku", verujem da bi dobro zaradili
)
prenex, svaka cast...
Sam sam uradio... i VGA-Audio mod i X-clamp fix i 12V modJel si sam uradio ili si platio da ti urade?
LOL... Za šta ti konkretno treba pomoć?Jel mozes malo pomoci kako da to uradim.Gledao sam na youtube-u ali se bojim da neostetim nesto.
btw, procitao sam na "nekom" sajtu da se za volt-mod banuje konzola za Live. nesto u smislu - kada si kupio konzolu, ne smes da je otvaras i ceprkas i time gubis garanciju, a nekako time i pravo na Live...
LOL... Za šta ti konkretno treba pomoć?
Neka "youtube" bude tvoj najbolji prijatelj, kao što je bio i meniPocev od toga koja si upustva koristio(tekst,video)?
hvala
Skidao si ploču?Ako misliš na Torus može i bez njega. Drugar i ja smo samo otvarali i flešovali konzolu. Nije neka mudrost.
Ja nisam iz Beograda... a za titanijum prvi put čujemPa serviseri u BG napacuju 50E po popravci. E sad dal stavljaju to od titanijuma ili jednostavno zaleme staro, nemam pojma. Sta ti kazhesh prenex ; )
Skidao si ploču?
Ja nisam iz Beograda... a za titanijum prvi put čujem![]()
Onome koji sa rukama, ne zna ništa da napravi, njemu baš ništa. Može se kupiti kabl za par hiljada i vozi.Čemu služi ovaj vga-audio mod pored već postojećeg kabla? što se mene tiče, potpuno bezkorisno...
LOL... što si se nalupetao...:zgran:Modovanje kućišta je u redu, samo ne znam koji to moderi budže grafičku karticu tako što joj iščupaju video izlaz pa ručno nakaleme neki drugi koji je potpuno isti samo je u drugom pakovanju, i pritom na zvučnoj kartici "zapuše" jedini postojeći izlaz za 5.1 zvuk![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari