Šta je novo?

VGA AGP 128MB DDR ATI Radeon 9700PRO All in Wonder ?

antamedia

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2003
Poena
601
1. Interesuje me koja je prva VIVO varijanta po performansama ispod gore navedene kartice koja moze da se kupi za oko 300e?
2. Gde? cheers

3. Nisam bas upucen u ove nove kartice pa me interesuje da li postoji 128MB DDR ATI Radeon 9700PRO VIVO bez onog "All in Wonder" :D

Konkretno, karticu bih koristio iskljucivo za 3d (Maya & MAX). Takodje TV in i out su obavezni.

Hvala!

Znam da nije moje da se mesam ali zasto uzimas ati kada ces da radis u OpenGL evo ja radim intezivno u max-u i uzeo sam (MSI)GeForce 4 TI 4800SE sa tv in i out i mogu da ti kazem da sam prezadovoljan dakle ono pri modeliranju objekta povecavanje poligona ko da nema efekta na pad performansi ono sve ide glatno..... tako da bi ovo (dosta jeftinije) resenje preporucio

dakle ne govorim ti ovo jer sam cuo od nekoga ili procitao negde nego imam tu kartu i stvarno sam zadovoljan (i sa tv in-om)

Re: VGA AGP 128MB DDR ATI Radeon 9700PRO All in Wonder

caniky je napisao(la):
... Nisam bas upucen u ove nove kartice pa me interesuje da li postoji 128MB DDR ATI Radeon 9700PRO VIVO bez onog "All in Wonder"

Ne smem da 100% tvrdim ali 99% da ne postoje 9500 i 9700 u VIVO verzijama.

Inace ove kartice mozes modovati u FireGL-X1.

Stator je napisao(la):
Znam da nije moje da se mesam ali zasto uzimas ati kada ces da radis u OpenGL evo ja radim intezivno u max-u i uzeo sam (MSI)GeForce 4 TI 4800SE sa tv in i out i mogu da ti kazem da sam prezadovoljan dakle ono pri modeliranju objekta povecavanje poligona ko da nema efekta na pad performansi ono sve ide glatno..... tako da bi ovo (dosta jeftinije) resenje preporucio

dakle ne govorim ti ovo jer sam cuo od nekoga ili procitao negde nego imam tu kartu i stvarno sam zadovoljan (i sa tv in-om)
Lepo ce da je soft moduje u Firegl X ili Z i da uziva.

Trenutno imam Oxygen VX1 sa 32MB Open GL... Kupio sam je kad se pojavila i bila je odlicna do sada. ( www.3dlabs.com )

Na poslu imam Asus Ti 4200 128MB koja se ponasa odlicno kad je modeliranje u pitanju a takodje i animacija. Na jednom testu u Maya-i sam dobio frame rate oko 17fps i sa nekim ludim ruskim drajverima je to skocilo na oko 30fps. Takodje radi stabilno.

ATI-ja sve cesce vidjam na 3d grafickim sajtovima/forumima tako da sam zbog toga (delimicno) odlucio da uzmem ATI. Sad ste me i obradovali sa informacijom da od RADEONA 9700 mogu da napravim
FireGL-X1 :boom:

Stator: Uzecu i Open GL (Wildcat) kad malo porastem type;
On za sada ne zasluzuje ovu masinu koju imam kod kuce T-bird 1.2 sa 1Gb SDRAM
Bice i toga sa novom masinom!

Hvala!!!

Mozete li da mi kazete ko u Beogradu/Novom Sadu ili u Srbiji distribuira te jace ATI-je?

.

Ja mogu slobodno da te obavestim daje cak i mx4 440 brzi od svakog radeta u pravom OGL-u (znaci max, maya, softimage, lw i sl.). A od softwerske prepravke u FireGl nema neke vajde, probao sam i ubrzanja su 2%. nV je jos uvek keva za OGL i tu nema mnogo price, jos kad stavis MAXtreme drajvere za max .... uh sta je zver. Ako si bas zapeo za ATi onda ti je jedina solucija da radis u d3d-u a on tako budjavo radi da je prosto greh :D.
U svakom slucaju bilo koja nV karta ce ti se vise i isplatiti i obradovati od ATi-a za OGL.

OK, ako zaboravimo na rat izmedju ATI-ja i Gforce-a, :beat:
sta je konkretno po vama najbolje resenje?

recimo za 300-400e, OK za 3d animaciju a ima TV IN/OUT i moze da se kupi kod nas?

Pa nije rat u pitanju vec cinjenice.
Ako si spreman da das te pare onda definitivno fx 5600 VIVo. Za sad ga ima u MSI izvedbi, a ja bih ti preporucio ako se nezuris da sacekas druge prozivodjace, mozda cak i revizije. Drugo veoma jeftninije resenje (cinimi se) je da uzmes neki gf 4200 VIVo. To u kombinaciji sa MAxtreme drajverima je zver za OGL.

caniky je napisao(la):

recimo za 300-400e, OK za 3d animaciju a ima TV IN/OUT i moze da se kupi kod nas?

Nije to nikakav rat, ATI ne valja nista kad je u pitanju rad sa 3d animatornim programima. Tu je pravo djubre i svaka nv karta sije najjace atijeve zverine za 3 klase. To je odavno opste poznata cinjenica koja se ni do danas nije izmenila. Dakle za bilo kakvo bavljenje 3d-om NV je "a must have".

caniky je napisao(la):

A sta mislis o ovome: da ne bude ni po ATi ni po nVidia, vec po tvojoj odluci posle procitanih par testova ?

Ako si profi u 3D Animaciji, ovi testovi ce ti sve reci, ne mora nas nista da pitas:

New 3ds max 5 Rivalry: NVIDIA Quadro FX vs. ATI FireGL X1 (07.02.2003)
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/3dsmax5-quadrofx.html

Roundup: Today's Top Graphics Cards in 3ds Max 5 (05.02.2003.)
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/3dsmax5-atiprof.html

Contemporary Graphics Accelerators in 3ds max 5 (10.10.2002.)
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/3dsmax5.html

A pronadji jos po koji, mada su ovi na X-bit labs "Marka" za vecinu ostalih.

Zelim ti sretnu odluku, pa javi :wave;

hahaha... pa kako nije rat? Muka mi je kad god pomislim da treba nesto da menjam u masini - intel/atlon, nVidia/ATI... pa cak i software MAX/Maya/Soft. :eye:

Das dosta para za nesto i za par meseci ti to nista ne vredi.

Znaci jos par poena za nVidiju po ovim testovima...

Hvala svima na savetima!!!

Evo zbog cega mi inace treba jaca kartica: :beat:

TonyBlairLowRes.jpg

ZivkovicLowRes.jpg

Jao ta Maya i budjavi bump :D! Koja ti je rezloucija bump mape mnogo mi je to neuverljivo. (koristi Brazil i 3dsmax pa da vidis sta je bump, kao displasment bre :D)

POz! Odlican modeling, jel to stizu nove epizode "Parobrod-a" ?

Ma ima Maya OK bump samo lose izgleda kad ga uradis za par minuta :D ... Popravice se... :beat:

Za Parobrod ili kako ce se vec zvati jos uvek neznam. Videcemo nadam se uskoro.

Usput, danas su mi u Desk-u www.desk.co.yu rekli da se 9700 vise ne proizvodi i da ga kod njih nema u prodaji. Ocekuju 9800.

OPENGL je open source i Nvidia ima slobodu da radi sta god hoce, zato idu stvar brze kad su upitanju openGL pro kartice itd. Medjutim kad je upitanju directX tu Nvidia kaska za klasu.
OpenGL je mrtav i karijeru zavrsava kroz 2-3 godine, smijesno je i koristiti OpenGL pored DirectX 9.0 Api.

Ma zato sam i rekao kroz 2-3 godine Open GL 2.0 je posljednja verzija poslije cega ce doci integracija OpenGL i D3D. To je plan Microsofta, ili kao druga solucija je da ce u upotpunosti da Microsoft odbaci OpenGL.
Da li je to dobro ili ne vidjecemo.
U svakom slucaju Open GL ne vrijedi ni cemu, sve dok se ne preuzmu stvari kao sto su iz DX. To je uradio J.C. u Doom 3 koristeci pixel shader 1.4 za Ati kartice ili Pixel shader 1.3 za Nvidia kartice. Interesantno je to sto je taj covjek ubacio 5 razlicitih kodova, i svaka kartica bilo da se radi o Nvidia, Ati ili Matrox ce da se poziva na razlicit path. Nvidina na NV30 path, GF3 i 4 na NV25 path, Radeon 9000, 9100, 8500 na r200 path, Radeon 9500, 9600, 9700, 9800 na r350 path. Po njegovoj izjavi posljednja Nvidia kartica i Ati su odlicne za doom, i u principu nema velike razlike izmedju te dvije kartice, nesto malo bolji IQ imace Ati, ali kako on kaze tesko da ce se primjetiti. Na nekim mjestima Ati bolje obradjuje stvari, na drugim Nvidia. U svakom slucaj taj covjek je genijalan coder, i dobro je za sve nas sto ce mnoge kompanije da preuzmu Doom 3 Engine za svoje igre. Nakon izlaska Doom3 ID Software ce poceti rad na Doom 4, i po njima kao minimum za takvu igre ce biti danasnje najbolje graficke :) sto je bas ambiciozno.

Vrh Dno