TheBear
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.02.2009
- Poena
- 379
Na predlog user-a Ivan985 resili smo da testiramo malo 6870 Crossfire, mene je licno zanimalo kako se karte ponasaju a resili smo da testiranje uradimo kod mene iako su nam sistemi slicni ali moja ploca je full 16/16x za Crossifre. Rezultati koje smo dobili su zadovoljavajuci, iako su neke stvari ukazale da situacija sa drajverima jos uvek nije sjajna verovatno, tako da je skaliranje sareno od testa do testa, ali karte su po meni sasvim ok sto se toga tice.
Moje neko misljenje je da je ovaj setup trenutno ipak overkill, testirano je u rezoluciji 1920x1080 i zaista je sve letelo, a vecina igara radi odlicno i sa jednom kartom, tako da ja licno mislim da je za ovu rezoluciju ovakva kombinaciaj potpuno nepotrebna, e sada kad bi se neko igrao u recimo u 2560x1600 ili u Eyefinity-ju ova kombinacija bi sigurno bila odlcina.
Bitno je i da je napajanje OCZ StealthXStream 600W izguralo ove karte bez ikakvih problema ! Bukvalno se nije ni grejalo sto i Ivan moze da posvedoci, pa cak i kad smo ih overklokovali napajanje je radilo bez ikakvih problema, uz to je overklokovani Phenom II X4 na 3600Mhz i 1.40V...
Karte se nisu pregrevale tokom testova a fan nije mnogo ubrzavao.
Test sistem:
AMD Phenom II X4 955 @ 3600Mhz [1.40V]
DFI Lanparty DK 790FXB-M2RSH [16x/16x CF]
Geil Black Dragon 4x1GB DDR2 @ 800Mhz
Gigabyte HD 6870 + Sapphire HD 6870 @ default [Crossfire]
OCZ SXS 600W PSU
Windows 7 x64

Slika setup-a:

Rezultati:
3DMark Vantage (Custom podesavanja, Extreme su podesavanja sem sto je fullHD rezolucija):
Podesavanja:

Crossfire:

Single:

Skaliranje = 78%
Moje neko misljenje je da je ovaj setup trenutno ipak overkill, testirano je u rezoluciji 1920x1080 i zaista je sve letelo, a vecina igara radi odlicno i sa jednom kartom, tako da ja licno mislim da je za ovu rezoluciju ovakva kombinaciaj potpuno nepotrebna, e sada kad bi se neko igrao u recimo u 2560x1600 ili u Eyefinity-ju ova kombinacija bi sigurno bila odlcina.
Bitno je i da je napajanje OCZ StealthXStream 600W izguralo ove karte bez ikakvih problema ! Bukvalno se nije ni grejalo sto i Ivan moze da posvedoci, pa cak i kad smo ih overklokovali napajanje je radilo bez ikakvih problema, uz to je overklokovani Phenom II X4 na 3600Mhz i 1.40V...
Karte se nisu pregrevale tokom testova a fan nije mnogo ubrzavao.
Test sistem:
AMD Phenom II X4 955 @ 3600Mhz [1.40V]
DFI Lanparty DK 790FXB-M2RSH [16x/16x CF]
Geil Black Dragon 4x1GB DDR2 @ 800Mhz
Gigabyte HD 6870 + Sapphire HD 6870 @ default [Crossfire]
OCZ SXS 600W PSU
Windows 7 x64

Slika setup-a:

Rezultati:
3DMark Vantage (Custom podesavanja, Extreme su podesavanja sem sto je fullHD rezolucija):
Podesavanja:

Crossfire:

Single:

Skaliranje = 78%
Poslednja izmena: