Šta je novo?

VETŠ & Cisco academy?

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Od pre neki dan sam djak prvak na VETS-u, pa me izmedju ostalog interesuje i Cisco akademija u okviru skole. Da li je neko od "nasih" zavrsio do sada i kakvi su utisci?

Sine lepo da se ponasas tamo u skoli, da slusas profesore, da ides redovno na predavanja i vezbe, kolokvijume da polazes a za ispite zna se sve u roku.. :)
Otkud sad to, sa tom skolom, imas neku kombinaciju?

pa posto prva grupa zavrsava za mesec dana niko do sad nije zavrsio
uisci su krajnje pozitivni i sto se tice predavaca a i cene - jes da je cifra velika al je jeftinije nego kod ostalih
a ostatak utisaka dobijas kad polozim ccna za mesec-mesec ipo
smao ako planiras da ides na cisco akademiju prijavi se sto pre jer je uglavnom sve popunjeno - tj. svrati do kancelarije 405 pa popricaj o tome s nadleznima

mozda ce ti reci nesto vise to da cu ja recimo ganat upisati kurs cim zavrsim sa ispitima!

newsflash:
grupe koje krecu u oktobru i januaru su popunjene(3 grupe po 12 ljudi)
sledece grupe tek sledece jeseni

Nista, strpecu se do sledeceg upisa, pa makar i sledece godine.
@bgillegal
Ja sam na EPOS-u, jer mi se to cini najprirodnijim kao preletacu sa FON-a. Jedini za*eb je sto sam sa druge na FON-u, prva na VETS-u jer je doslo do vecih izmena nastavnog plana (citaj broj ispita), ali nije problem, uigrao sam ulogu vecitog studenta :D

@Srdjan
Naravno da cu sve po PS-u, ovaj statutu, mislim kako mi zena odredi :D
Ostalo @PP

@Filo
Preracunao sam se za kraj prve generacije. Ocekujem utiske kada polozis CCNA.

Idi na predavanja kod Verice Vasiljevic. Bilo da predaje Mreze, Mikroracunare ili protokole, ona zapravo na tim predavanjima najvise prica o Cisco akademiji i MS kursevima.

Evo informacija:

Ja sam trebao da uletim sad u ove dve grupe koja ide od oktobra, ali dok se ja smislih (dosh'o s mora, tamo-vamo) pa popunishe sva mesta. Ima zato grupa u januaru, pa ako uletim, uleteo sam. Taman sam mislio da produzim odmah posle dipomiranja kad ono..? Eto sad videh da je i ta treca grupa puna. Eh dok se ja premishljam da me vojska ne prekine, one se popunishe, izgleda da cu ja to posle vojske.

Uzgled CCNA vazi samo 3 godine jer je industriski sertifikat.(Pishe na Cisco sajtu a i provereno na VETS-u). Inache vazi popust za studente VETS-a...15 000 din. po semestru a inache je 22 000 din. Nastava ide u 4 semestra. Jedan semestar traje 9 nedelja. Chasovi se drze 2 puta nedeljno po 4 sata. U cenu urachunat i CCNA ispit.
Popust vazi i godinu dana posle diplomiranja.

Da bude josh zanimljivije za studente ETF-a je valjda 10 000 din. po semestru...al' to je na ETF-u nastava.

Cisco akademija opet ide na VETS.
Sada je 4x13 000 za studente ili 4x20 000 za ostale
Ide 2 puta nedeljno po 4 sata popodnevni termin od 16:30-20:30h i tako 8 nedelja za jedan semestar a ukupno ima 4.
Sada da se krene od polovine novembra ne moze da se odslusha do septembra 2007.(Svi ce da zapale na odmor kad dodje jul i avgust a mozda i nece????)
U cenu urachunat vaucher ispit kojim ostvarujete popust pri polaganju industriskog CCNA u nekom od centara koji se naravno posebno placa. seifikat vazi 3 god.

Ja sam na ziletu ljudi shta da upishem.
Da li da upishem ovo(imao bih popust,zachi po 13k po semestru shto izadje 52k+ispit 100-150+ evra) i smaram se godinu dana ili da upishem MCSA (planiram Guidance ~1k evra+ ~250-300 za ispite) odslusham ga za 2 meseca i posle polako polazem ispite.

Sa MS-om bi taman ubio vreme do marta07 a od tada postajem slobodna ptica.

Poslednja izmena:
Posto sam cuo neka losa iskustva svih onih koji su upisali taj kurs u prvoj godini, preporucio bih ti da prvo prezivis cistku u prvoj, a od druge da ganjas Cisco ako te interesuje.
Tako sam i ja naumio, ako prezivim OET 1 i 2.

NOCNA ptico:
Joj, ima da se sredim :wall:
Ja sam VETS diplomirao josh u martu ove god (2006) i ako bi ishao na CISCO imam prava na popust do godinu dana od diplomiranja.

Ma OET1 i 2 su buranija, mada kako za koga. Pogotovo ako nisi ishao srednju elektro kao ja. Rachunarske mreze su bile teshke kod Verice, bile teshke sad je i to olakshano testiranjem preko rachunara, mada na usmenom moze da te pridavi ko zmija zabu..:D
Dobio sam 8 kod nje iz mreza. OET1=10 a OET2=8(*****o zadatak bezveze)

Najgore je shto se dvoumim izmedju CCNA i MCSA i shto bi trebalo kazu po nekom redu da ide CCNA pa MCSA. CCNA do 3-ceg sloja OSI-ja dok je MCSA ipak neshto drugo.

@Ivica.
OK, ono sto sam rekao bilo je upuceno onome sto je postavio temu.
Sto se OETa tice vecini je tesko, mada sam ja to u gimnaziji vec svario iz fizike (sad samo ima novih formula).

Evo ja sam pre neke 2-3 nedelje zavrsio CISCO academy za CCNA sertifikat na visoj elektro, koju sam takodje zavrsio pre nekih pola godine i mogu reci samo reci hvale za kurs. Takodje velike pohvale idu i instruktorima Bori i Pedji koji su extra predavaci i zaista sam mnogo naucio od njih. Inace kurs je trajao bogami skoro godinu dana, ali isplatilo se na kraju, a posto sam bio najbolji student u grupi, ucestvovao sam na takmicenju na CISCO Expo-u 2006 koji je odrzan 14. i 15. novembra gde sam osvojio 2-go mesto od 18 takmicara iz Adriatic regiona, i generalno sjajno sam se proveo. Eto, znaci sve u svemu kurs je odlican, dosta se nauci, ali sve je u principu na tebi, koliko truda ulozis toliko ces to dobro nauciti pa ce ti se ulozeni trud vratiti. Inace ja sam kurs upisao pred kraj skolovanja, kad su mi ostala 2-3 ispita do kraja, nisam hteo ranije jer sam mislio da necu stici da zavrsavam fax i ucim za ovaj kurs, u principu moze da se postigne i jedno i drugo, samo treba malo vise truda uloziti. Pozeljno je da imas neko predznanje iz mreza, cisto da bi u pocetku malo lakse kapirao stvari, ali nije obavezno.
Nadam se da sam zainteresovanima dao korisne informacije.

Poz

Poslednja izmena:
Jesi li za to takmicenje gledao neki testking ili tako neshto ... deluje mi malo preterano da je onaj zemljak za 89 sec odgovorio 10/10 u prvoj rundi .... verovatno je koristio neki doping :)

Poslednja izmena:
Pa presao sam CCNA curriculum jedno 2 puta, pass4sure isto 2 puta i testking poslednji jedanput, ali naravno to je bilo samo utvrdjivanje gradiva, sve ostalo se zasniva na redovnom ucenju, po malo ali redovno, to ti je najbolje. Inace moguce je da je odgovorio za tako kratko vreme jer su u prvoj rundi bila malo laksa pitanja, plus sto su bila i neka pitanja iz test kinga, tako da cim pocnes da citas pitanje, vec maltene znas odgovor :p

Poz

E tako sam nesto i mislio ... jer pobednik dobija CCNP ? zao mi je ako si kao drugoplasirani zamalo ispustio da ga osvojis ...

Ma i ja sam se u trenutku smorio, ali se kasnije ispostavilo da ove godine pobednik ne dobija CCNP kurs:D. Ove godine su nagrada za prvo i drugo mesto bile iste, Lynksys-ov dual-mode VoIP telefon, tako da sam dobro prosao i sa drugim mestom:D.

Poz

Ima li neko informacije kada će prijavljivanje za sledeću grupu CISCO akademije na VETŠ-u . Da li je cena 4 x 12.000 za one koji su studenti ili su diplomirali godinu dana unazad . Ovo je pisalo na oglasnoj tabli zadnji put kad sam bio u školi . Jesu li uvek predavanja u terminu od 16.30 do 20.30 , da to probam da uklopim sa civilnom vojskom . Ima li neko bilo kakve informacije ?

Kancelarija 405 (IV sprat)....DObar dan - dobar dan i sve ti lepo kažu.Cena je trenutno 4x13.000,00 i polaganje CCNA u CISCO predstavništvu plaćaš sam.Olakšavajuća okolnost je vaučer ispit koji polažeš na VETEš-u i koji ti daje neki popust na glavni ispit (prošle godine 70% tako sam čuo).Možeš i mail sa svim pitanjima da pošalješ na [email protected]
Termini jesu tačni,2put nedeljno i nije baš lako ako imaš ispite,čisto da znaš.POzz

bre da su turci i dalje na vlasti u srbiji onu vericu v. sa vise bi prvu naboli na kolac

bre da su turci i dalje na vlasti u srbiji onu vericu v. sa vise bi prvu naboli na kolac

Nemoj tako. Prvi post ovde pa odmah tako oshtre rechi. Ono jeste da od nje teshko da mozesh da skontash mreze kako treba. To shto se radi na vishoj kad sam ja polagao mreze kod nje je pusta teorija. Mozda je malo to revidirano sada. Valjda je konachno izbacila knjigu. Ja sam polozio kod nje mreze tek posle god. dana kad je preshla na sistem sa pitalicama na rachunaru. (ukrala cisco nachin provere znanja) Nisam hteo da me cedi i davi ko zmija zabu a mnogi su kukali i zalili se. A nebrojeno puta otvoreno na predavanjima izreklamira cisco.

Sad verujem da su se stvari koliko toliko promenile jer je shkola dobila akreditraciju i sada je visoka shkola elektrotehnike i rachunarstva strukovnih studija.

Sad verujem da su se stvari koliko toliko promenile jer je shkola dobila akreditraciju i sada je visoka shkola elektrotehnike i rachunarstva strukovnih studija.
Zašto misliš da će neka akreditacija promeniti bilo šta, a pogotovo "ozloglašenu" Vevericu. :)

Ljudi uchite za sebe a ne zbog Veverice neke tamo. To shto ona nazvrlja u indexu nishta ne znachi po meni. Danas znash za 6 sutra za 10 ako ti treba. I ja sam se nervirao i pi..deo zbog nje ali sam na kraju na lukav nachin otkachio taj ispit. Znanje ti vremenom izvetri ako stalno ne obnavljash to shto si uchio. Naravno da ti posle treba manje vremena da to opet pretrchish i zavrshish posao.

Odosmo u offtopic.

Necu da lupam sad glavu oko toga da li ce akreditacija shkole neshto promeniti u njenom radu.
Dve godine ne znam kako i shta predaje ali samo znam da je ono ranije bilo na mishice sa gomilom skripti i sl. Knjige nije bilo.

Da li je dovoljno dobra za to shto predaje?
Evo linka pa sudite o tome.

Poslednja izmena:
@ivica
To je bilo retoričko pitanje. :) Inače, Višu sam završio pre dosta godina (kad se radilo na mišiće :)), i nisam imao problema sa dotičnom.
Jeste da smo otišli u offtopic, al' bitno je da se WebDeveloper oslobodio nagomilanog stresa. :)
Pozdrav.

Problem je u tome što su 1985-e,kada je počela da se bavi time,mreže,prevashodno global netting,bile pod-pod-klasa telekomunikacija i zahtevale obimno poznavanje opreme i načina prenosa signala etc.I dan danas kad je pitaš nešto u vezi toga,mislim da bi mogla do prekosutra - svaka čast.E sad da nije upgrade-ovala znanje-nije,ali VETEš (VšEiRSS) nije imao prof.kadar iz Mreža niti iz Mikroračunara,gde ona bukvalno daje samo potpis,a sve ostalo rade Hadžibabić,Pavić i ostali saradnici.Knjiga iz Mikroračunara je copy-translate-paste,a knjiga iz Mreža nije ni postojala (sad već ne znam).Šteta je da Veselin i Nikola drže samo vežbe,mislim da bi bili odlični za profesorski posao u smislu organizacije,a o znanju da i ne pričam (koliko vi ovde znate o hemijskom sastavu soka od borovnice,toliko zna i Verica o mrežama).Takođe za Boru i Peđu,samo reči hvale.Sudeći po svemu ovome,ona ne bi trebala da predaje Mreže,ali ni da izleti s posla - ima ona i dobre ideje ponekad,odnos sa studentima joj i nije tako loš (mada kao i svaka baba zna da nervira).Ostaje samo nada da će naredne generacije RT i NRT smera (pa i drugih fakulteta) učiti sa ako ne boljim,onda bar tačno odgovarajućim kadrom za tu struku,kao što je slučaj na smeru ELITE.Pozdrav svim VETEŠ smogovcima.

Ostaje samo nada da će naredne generacije RT i NRT smera (pa i drugih fakulteta) učiti sa ako ne boljim,onda bar tačno odgovarajućim kadrom za tu struku,kao što je slučaj na smeru ELITE.Pozdrav svim VETEŠ smogovcima.

Ja se isto nadam za to, ove godine sam upisao NRT.

Problem je u tome što su 1985-e,kada je počela da se bavi time,mreže,prevashodno global netting,bile pod-pod-klasa telekomunikacija i zahtevale obimno poznavanje opreme i načina prenosa signala etc.I dan danas kad je pitaš nešto u vezi toga,mislim da bi mogla do prekosutra - svaka čast.E sad da nije upgrade-ovala znanje-nije,ali VETEš (VšEiRSS) nije imao prof.kadar iz Mreža niti iz Mikroračunara,gde ona bukvalno daje samo potpis,a sve ostalo rade Hadžibabić,Pavić i ostali saradnici.Knjiga iz Mikroračunara je copy-translate-paste,a knjiga iz Mreža nije ni postojala (sad već ne znam).Šteta je da Veselin i Nikola drže samo vežbe,mislim da bi bili odlični za profesorski posao u smislu organizacije,a o znanju da i ne pričam (koliko vi ovde znate o hemijskom sastavu soka od borovnice,toliko zna i Verica o mrežama).Takođe za Boru i Peđu,samo reči hvale.Sudeći po svemu ovome,ona ne bi trebala da predaje Mreže,ali ni da izleti s posla - ima ona i dobre ideje ponekad,odnos sa studentima joj i nije tako loš (mada kao i svaka baba zna da nervira).Ostaje samo nada da će naredne generacije RT i NRT smera (pa i drugih fakulteta) učiti sa ako ne boljim,onda bar tačno odgovarajućim kadrom za tu struku,kao što je slučaj na smeru ELITE.Pozdrav svim VETEŠ smogovcima.

Kad pomenu vec 85-tu odmah se setim jednog dip. fonvca iz 85-te koji sada uchi da se na krstic zatvara windows. Kad si vec pomenuo neke ljude sa vishe eto ja da dodan da mi Veske drzi CCNA i ok je skroz.

A shto se tiche Verice rekao si sushtu istinu a za sok od borovnice mogu da pitam shvecu. :D
Jedno je sigurno da ima gvozdja sem ako nije neka hemija.

Nazad
Vrh Dno