Šta je novo?

Verzija Windows-a koja najviše odgovara?

ivan90BG

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poena
199
Dakle naslov govori o sadržaju teme.

Pazario sam MacBook, Santa Rosa 2.1 GHz (T8100), grafika X3100, 2GB RAM-a, SSD 64GB. Za fakultetske obaveze mi je potreban Windows pa me zanima koji bi bio najbolji u smislu performansi i trošenja baterije. Neće biti primarno korišćen za aplikacije koje rade sa grafikom.

Stavi Proffesional verziju. Mislim da ti Ultimate nije potreban. Od pojavljivanja sam na Pro verziji i nikad ništa nije zafalilo :).

Trebao da sam više da pojasnim pitanje u prvom postu. Zanima me da li je bolji XP, Vista ili 7-ica.

:) po automatizmu sam pisao za 7icu. To bi bila moja preporuka.
Kako si mislio da je instaliraš? Virtuelna mašina ili direkt kao primarni sistem? Ne zameri, ali zanima me jer si kupio Mac, a instaliraš Win na njega.

Pa to je u stvari dobro pitanje. Da li bi bilo moguće da potrošnja struje bude manja ako bi Windows pokretao iz virtuelne mašine nego direktno, mada je to malo verovatno.

Zanima me mišljenje ljudi koji imaju iskustva u korišćenju Windows-a na MacBook-u. Koja varjanta ima najbolji odnos performansi i potrošnje?

potrosnja baterije je pod Windowsom bukvalno x2.

http://www.anandtech.com/show/2785

ima nekoliko testova i rezultat je uvek slican ovom...

stavi Win pod neku od virtualnih masina: VMware, Parallels ili VirtualBox (osim ako ti ne treba za igrice ili rendering :D). ako ti ne odgovara - uvek mozes brzo da je izbrises (brze nego bootcamp) a i instalacija traje ultra kratko pod VM.

Provereno dobra verzija za taj lap je W7 Home Premium + BootCamp 3.1, sto se baterije tice nisam imao problema tj. potrosnja je ista mac/win... Inace VMWare Fusion ti je najbolje resenje ;)

Pa wireless internet browsing je 2.5 odnosno 5 sati, dvd playback je 2, odnosno 4 sata, i to je valjda 2x :) Heavy usage je nesto vishe od 50%, odakle tebi sad 26 ? :)

Poslednja izmena:
Sto ne procitas link koji je ostavio kovac do kraja kad si vec resio da komentarises :)

Covek je lepo napisao da je ponovio test, u prvom je bila dupla razlika a onda je test ponovio tako sto je butovao vistu i podesio ista setovanja za konzerviranje energije koja vaze po defaultu na OSX.

Krajnji rezultat, pri kraju teksta:

That’s nearly a 26% drop in battery life from OS X to Vista. When I first published these tests I spoke to a few PC OEMs to see if they had noticed any similar results. No one was willing to go on record but some OEMs did at least admit to seeing a ~20% difference between battery life in OS X and Vista.

Nije duplo ali je u svakom slucaju sjajan rezultat :)

Svako danas moze da bude tester :)

Dakle naslov govori o sadržaju teme.

Pazario sam MacBook, Santa Rosa 2.1 GHz (T8100), grafika X3100, 2GB RAM-a, SSD 64GB. Za fakultetske obaveze mi je potreban Windows pa me zanima koji bi bio najbolji u smislu performansi i trošenja baterije. Neće biti primarno korišćen za aplikacije koje rade sa grafikom.

Stavi sedmicu jer će ti prelazak sa Windowsa na Mac OSX biti najbezbolniji mogući. Windows XP ni u ludili, taj sistem ostavljamo u praistoriji zajedno sa Win2k, Win98 i Win95. Windows 7 navodno ima neki sistem uštede baterije pa ukoliko to stvarno radi svakako je bolje rešenje od WinXP. Inače dobijaš samo jedan ključ po product-u i nema reinstalacije, vodi računa o tome ;)

Primeti da ima 64GB SSD, to nije dovoljno ni za osnovnu instalaciju Win7 :d:d

Covek je vec preshao odavno na OS X, ne treba mu sistem koji je pola Leoparda iskopirao, da bi sebi olakshao prelazak :)

Rekoh vec u nekom drugom threadu, ako nije potreban neki teshki 3D, VMWare fusion fenomenalno zavrshava posao, ja vishe nemam nikakvu Win instalaciju...

Windows 7 Home Premium ti je dovoljan pogledaj Win 7 editions chart i reci da li ti nesto vise od Home Premiuma treba? :)
Cak i on ima visak applikacija ali to se lako uninstallira :)

Vrh Dno