Šta je novo?

Very simply question about A64 3000+...

Sn00py

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
304
Trenutno imam AMD 64 3000+ newcastle i abit KV8 pro (mislim da je proc. C0 stepening..neznam tachno ?!?!?!)
Dodjem ja do 2.4 na 1.80 naponu, ali preko 240-245 FSB nemogu, mislim da je ogranichenje predstavlja plocha zbog VIA-inog chipseta koji je ultra stabilan do 240 FSB, ali netje dalje :wall:
U dilemi sam da li da uzmem CM Hyper 6 i CHAINTECH VNF3, pa da guslam fsb preko 260 :smoke: , ili je to bacanje para???
Shta mislite da li bi mogao da izvuchem neshta vishe iz procike sa tom plochom i cooler-om, ii ako neko zna do kolko se mozhe dici napon na tom motjnom chaintech-u???

Ako stabilnost na 2.4GHz postizes tek sa 1.8V, racunaj da je tom procesoru limit otprilike tu negde. ,)

Prvo spusti mnozilac na 8x recimo, i memoriju na 166, pa ustanovi dokle moze ploca. Zatim memoriju vrati na 200, pa ponovi postupak. Kada ustanovis limite sve tri komponente, tek onda razmisli sta ti je ciniti.

:wave:

Sn00py je napisao(la):
U dilemi sam da li da uzmem CM Hyper 6 i CHAINTECH VNF3, pa da guslam fsb preko 260 :smoke: , ili je to bacanje para???

Kupovina komponenti koje si spomenuo svakako ne bi bilo pacanje para.Sto se ploce tice ona je ok,ali u tom cenovnom rangu imas i bolji izbor npr.Epox 8KDA3J..

Menjanje ploce zbog mozda 200MHz je cisto bacanje para !
Eventualno cooler ako bas imas problema sa pregrevanjem , ali ploca ne !
Poz

Ja mislim da na Chaintech-u moze da se digne napon za proc. do 1.7v, ali zato memoriju mozes da dignes do 2.9v, dok na EPoX-u memoriju mozes do 2.8v, a proc do 1.8V (tj. 0.3+ od default vrednosti).

POZ :wave:

Sn00py je napisao(la):
Znachi ako uzmem 8KDA3J
nF3 jeste dobar, ali taj Abit KV8 Pro, ide 'ladno na 280 Mhz FSB, sto je uglavnom dovoljno za dobar o.c. narocito ako imas 3000 soma + .
Sve sto treba da uradis je da spustis mnozilac za HTT na 3x kada klokujes preko 240, a ako CPU trazi 1.8v na 2400, znaci da je CPU u celoj prici veliki problem. To nije ni cudo ako kazes da imas C0 reviziju, a za C0 je nekih 2200-2300 Mhz limit da radi kako treba. Prema tome, bolje zameni CPU, za neki noviji CG 2800+ ili 3000+, obicno rade na default naponu na 2400 Mhz.

Vrh Dno