Šta je novo?

"Vertikalni" Xigmatek

Rapture

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2008
Poena
485
Posto vecina boljih kulera se na am2 montiraju po meni u losoj horizontalnoj poziciji rekoh ajd da "probijem led" i da to uradimo kako treba.
Za "pravilno" pozicioniranje je napravljen ajd da ga nazovemo front plate i jos jedna sinica koja ide preko kulera.Delovi su obradjeni i brunirani za dz u vojnoj,moj deo posla je bio samo busenje rupa i kad smo vec kod rupa jedina i najveca zamerka ovom kuleru je pozicija rupa na njemu.Isuvise su blizu aluminijumskom nosacu heat pipe-ova a sa druge strane imaju jadno tanak zid koji nikako ne uliva poverenje,zbog cega sam mu i dodao ovu sinicu odozgore.Kako kuler hladi(bar u mom slucaju) ne znam videcu kad u masinu ubacim novu grafu,pa ako ovaj moj 5000+ bas bude bio usko grlo videcemo kako ce da se ganja sa calistom.:)

Prilozi

• IMG_0338.jpg
    IMG_0338.jpg
    278.5 KB · Pregleda: 468
  • IMG_0346.jpg
    IMG_0346.jpg
    315.3 KB · Pregleda: 366
  • IMG_0348.jpg
    IMG_0348.jpg
    308.9 KB · Pregleda: 512
hahah, ne mogu da verujem, ja vec 3-4 sata budzim geminii vertikalno na am2 isto 5000+.. Sjajno si to uradio, ja sam samo zbudzio :p Evo ga moje resenje: 8)

u principu, stavio sam ono za montiranje na 775 "naopacke" ispod plasticnog nosaca za box coller, a dole sam stavio metalno dno. srafove i matice sam izbunario u kuci :p

Prilozi

• P4010168.JPG
    P4010168.JPG
    129.2 KB · Pregleda: 373
  • P4010166.JPG
    P4010166.JPG
    160.6 KB · Pregleda: 315
  • P4010163.JPG
    P4010163.JPG
    149.4 KB · Pregleda: 318
hahah, ne mogu da verujem, ja vec 3-4 sata budzim geminii vertikalno na am2 isto 5000+.. Sjajno si to uradio, ja sam samo zbudzio :p Evo ga moje resenje: 8)

u principu, stavio sam ono za montiranje na 775 "naopacke" ispod plasticnog nosaca za box coller, a dole sam stavio metalno dno. srafove i matice sam izbunario u kuci :p

Moram priznati vrlo pametno i prakticno resenje....biga meni je ovo prvo sinulo kroz glavu:p.Salu na stranu,ovo sam resio ovako bas zbog njihovog skrtarenja na materijalu.bre da nisu mogli da puste jos po milimetar sa strane na nosacu, bruka.
:wave:

ja sam popizdeo, posto sam danas uzeo cooler i jedno 5-6 sati sam jedna cekao da dodjem kuci i namestim ga. I onda razocarenja kad sam vido da ne moze da stane nikako, ako ga okrenem u jednu stranu smeta graficka u drugu napajanje, nije mi samo jasno zasto nisu mogli da stave bazu coolera kvadratnu, pa bi mogao da se okrece u svim pravcima..
ali nebitno ovako radi, temp 5000+ na 3,0 ghz i 1.45v core je 29-32 idle i oko 45 u full loadu. a s obzirom da nemam termalnu pastu i da se fanovi vrte na 6 v extra je :p

Poslednja izmena:
Xigmatek HDT-S1284 na DFI LanParty 790FXB-M2RSH ploci
Koristio sam ThermalRight-ov LGA775 clip,
razdvojio ga na dva dela (razbusio sraf posto drugacije nije moglo)
i usrafio ga na kuler a izmedju baze i clip-a postavio sam podlosku
kao distanc.
AM2 plastika sa gornje strane skinuta, a sa donje strane metal ostao
kao i originalni srafovi
Isto moze da se uradi i sa OCZ Vendetta2 kulerom i sa svim ostalim Xigmatek-olikim
coolerima.
Evo malo slika :

Xigmatek HDT-S1284 na DFI LanParty 790FXB-M2RSH ploci
Koristio sam ThermalRight-ov LGA775 clip,
razdvojio ga na dva dela (razbusio sraf posto drugacije nije moglo)
i usrafio ga na kuler a izmedju baze i clip-a postavio sam podlosku
kao distanc.
AM2 plastika sa gornje strane skinuta, a sa donje strane metal ostao
kao i originalni srafovi
Isto moze da se uradi i sa OCZ Vendetta2 kulerom i sa svim ostalim Xigmatek-olikim
coolerima.

Zasto nisi koristio Xigmatekov LGA 775 klip?

Nemoguce je iskoristit kit koji ide uz kuler, zato sto se kaci na istu foru kao sto je tarmi uradio(a uradio je sasvim lepo,) ) sa tr-ovim.

Nije istih dimenzija kao i Tr-ov, treba imati duzinu od 96mm i sirinu od 48mm ako se ne varam... a Xigmatekov, odnosno OCZov daje oko 73mm duzinu i ne secam se koliko sirinu...

Tako da, ako ima nekoga kupuje se 775 Tr kit. :d

Ma bre ljudi ja sam montirao Xigmatek-a na AM2 plocu a ne na LGA775
pa zato i nisam koristio Xigmatek LGA775
(koji inace koristi isti princip kao i intel box cooler a to ne moze na AM2)
Rupe za montiranje kod AM2 ploca su grupisane u uglovima pravougaonika
a dimezije su 9.6cm x 4.8cm dok su kod LGA775 grupisane u uglovima kvadrata
cija je stranica 7.2cm.
Ja sam iskoristio LGA775 clip koji se sastoji iz dva dela koji su spojeni na sredini
i povezuju dijagonalne rupe u kvadratu socketa LGA775.
Duzina dijagonale iznosi 10.2cm ali su rupe na nosacu izbusene koji milimetar sire
pa je rastojanje izmedju rupa nekih 9.8cm.
Tako da ja koristim nosace kod kojih je rastojanje izmedju rupa 9.8cm priblizno
za rupe na ploci koje su razmaknute 9.6cm

Poslednja izmena:
Ma bre ljudi ja sam montirao Xigmatek-a na AM2 plocu a ne na LGA775
pa zato i nisam koristio Xigmatek LGA775
(koji inace koristi isti princip kao i intel box cooler a to ne moze na AM2)
Rupe za montiranje kod AM2 ploca su grupisane u uglovima pravougaonika
a dimezije su 9.6cm x 4.8cm dok su kod LGA775 grupisane u uglovima kvadrata
cija je stranica 7.2cm.
Ja sam iskoristio LGA775 clip koji se sastoji iz dva dela koji su spojeni na sredini
i povezuju dijagonalne rupe u kvadratu socketa LGA775.
Duzina dijagonale iznosi 10.2cm ali su rupe na nosacu izbusene koji milimetar sire
pa je rastojanje izmedju rupa nekih 9.8cm.
Tako da ja koristim nosace kod kojih je rastojanje izmedju rupa 9.8cm priblizno
za rupe na ploci koje su razmaknute 9.6cm

To me je zanimalo.:wave:

Vrh Dno