Šta je novo?

Vertikalne linije prilikom POST-a

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Citav dan mi je bilo otvoreno kuciste. Primetio sam da je temperatura graficke ogromna i pretpostavio sam da ce da se spusti kada ga zatvorim jer kada je otvoreno ventilatori nemaju svrhu. Tako je i bilo, kada sam ga zatvorio temperatura je pala za 20 stepeni!!! Kartica je Gigabyte 8600 GTS Silent Pipe 3.

E sad', za to vreme dok je temp bila visoka (70 stepeni), prilikom restarta, na samom startu POST-a, znaci cim se pojavi neka slika na ekranu - pojavljivale su se 4-5 vertikalnih linija na oko 2 sekunde i posle sve radi normalno... kada sam zatvorio kuciste i spustio temperaturu, linije su nestale.

O cemu se radilo?

Citav dan mi je bilo otvoreno kuciste. Primetio sam da je temperatura graficke ogromna i pretpostavio sam da ce da se spusti kada ga zatvorim jer kada je otvoreno ventilatori nemaju svrhu. Tako je i bilo, kada sam ga zatvorio temperatura je pala za 20 stepeni!!! Kartica je Gigabyte 8600 GTS Silent Pipe 3.

E sad', za to vreme dok je temp bila visoka (70 stepeni), prilikom restarta, na samom startu POST-a, znaci cim se pojavi neka slika na ekranu - pojavljivale su se 4-5 vertikalnih linija na oko 2 sekunde i posle sve radi normalno... kada sam zatvorio kuciste i spustio temperaturu, linije su nestale.

O cemu se radilo?

A sam si sebi odgovorio 😛

Pregreva se memorija na grafickoj kad otvoris kuciste 😀

Veruj mi da se upravo to desava, sa zatvorenim kucistem mi je temperatura kartice ispod 50 stepeni sto stvarno nisam ocekivao, mislim super je s' obzirom da je Silent Pipe 3 u pitanju, zar ne? Eto, desi se nekada da je dobro imati zatvoreno kuciste mada mi je to sada i logicno... u stanu je pakao a u kucistu imam 3 ventilatora + Hyper TX.

Poznato je da silent karticama mnogo vise prija zatvoreni case i (dobar) airflow u njemu nego otvoreno kuciste.

Ipak ako je GPU bio samo 70 stepeni, sto je apsolutno u okviru normalnih radnih temperatura, mislim da ne bi trebalo da imas greske u prikazu! Da li si siguran da su one posledica graficke karte?

Poznato je da silent karticama mnogo vise prija zatvoreni case i (dobar) airflow u njemu nego otvoreno kuciste.

Ipak ako je GPU bio samo 70 stepeni, sto je apsolutno u okviru normalnih radnih temperatura, mislim da ne bi trebalo da imas greske u prikazu! Da li si siguran da su one posledica graficke karte?

Vertikalne linije su memorijska greska, vrlo moguce da je memorija na vise od 70C sto njoj nikako ne prija, posebno ako nije hladjena (ne znam za tu graficku da li je kuler i na memorijama) ili ako neki chip nema dodira sa hladnjakom.

SP3 ima hladjenje i memorije i GPU-a.
Vec su ti odgovorili da je bolje da drzis zatvoreno kuciste u slucaju pasivnog hladjenja VGA.
Zatvori kuciste i uzivaj.

Vertikalne linije su memorijska greska, vrlo moguce da je memorija na vise od 70C sto njoj nikako ne prija, posebno ako nije hladjena (ne znam za tu graficku da li je kuler i na memorijama) ili ako neki chip nema dodira sa hladnjakom.

Ma ok to, posumnjao sam u ispravnost graficke kartice, pa i da je memorija na preko 80 celzijusa, ne bi trebalo da puca!

Cim sam zatvorio kuciste temp je pala za vise od 20 stepeni i linijice su nestale. Inace, te linijice su se pojavljivale bukvalno samo na 2 sekunde posle onog BIP na pocetku post-a, onda su nestajale i sve je radilo normalno.

Graficka je ispravna, pola dana je vrtela 3D mark 2006 u servisu sa otvorenim kucistem i bila je bas ta temperatura! Nikakvih linijica tada nije bilo.

Ja sam zatvorio kuciste i temperatura je sada 48-49. Sta kazete? Ja mislim da je to super.

I ja to mislim, Evo, u ovom momentu je 48 i sto je najbolje - u igrama se uopste ne greje mnogo, nisam nesto mnogo igrao ali cini mi se da ne prelazi 60.

Nazad
Vrh Dno