Vertikalne linije na BENQ G2750, problem

amfora

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.05.2012
Poruke
57
Poena
6
Pojavila se jedna crvena tanka linija i jedna bela, debljine kao dve crvene, a nalazi se bas posred ekrana...E sada, kada je bela pozadina, ova crvena linija se ne vidi uopste. Cim je pozadina tamna, ona se vidi. Monitor radi normalno, isto se ponasa i kada je prikljucen na racunar i kada nije, pa nije problem grafika. Nije mi jasno, zasto se crvena ne vidi na beloj pozadini. Sta moze da bude problem?
 

Prilozi

  • no_red[1].jpg
    no_red[1].jpg
    205.2 KB · Pregleda: 42
  • red[1].jpg
    red[1].jpg
    215.6 KB · Pregleda: 42

Arthur Morgan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poruke
1,699
Poena
63
Par puta sam viđao to na poslu na nekim starijim Fujitsu-Siemens monitorima i par puta smo morali da ih škartiramo. Ljudi koji se time bave kažu da je vrisnuo panel i da može da radi ili tako ili da se škartira. Začudo, jedan i dan danas radi sa sve tom linijom po sredini, na serveru za koji retko kad neko sedne.
 

shomiNBGD

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
09.02.2013
Poruke
792
Poena
28
Probaj neki od onih softvera koji resetuju piksele, mozda nesto pomogne.
Svaki piksel u sebi ima sub RGB pixele, da bi prikazali belu boju svi moraju da budu upaljeni tako da se tada crvena ne vidi. U ovom slucaju rekao bih da ti je na levoj strani zaglavljen crveni sub pixel, a na desnoj sva tri sub pixela (iliti ceo pixel).

najverovatnije mu nema spasa
 

dzonihsv

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poruke
5,038
Poena
83
Ako si probao sa drugim kablom za monitor (vga, hdmi, dp ili dvi) onda je flet konektor panela. Retko ko kod nas to ponovo lemi, jer je cim (da bude propisno rešeno) i često ne može da se naplati rad (osim ako nije neki maksimalno skup monitor). Razlog neispravnosti je obično ili fabrička greška (koja se javi brzo) ili spoljni faktor (visoka temperatura, vlaga, hladnoća i slično). Nešto što može da poremeti lem između fleta panela i elektronike panela. Ima fora da se otvori, pa na mestu gde se flet presavija, da se pritisne i napravi bolji kontakt pa nestanu te linije tj. pojave se pikseli. Ali to je ono skroz rasklapanje do panela, pa nije baš za svakoga ta egzibicija.
 

amfora

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.05.2012
Poruke
57
Poena
6
Izgleda da cu morati ovako da ga koristim...Dok se ne sakupi za drugi monitor
 
Vrh Dno