Šta je novo?

Verovatno glupo pitanje u vezi grafickih karti:)

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Intersuje me da li ima neka razlike izmedju recimo dve karte koje imaju na sebi GF2TI cip i sad jedna ima 4x16mb a druga recimo 8x8??
Da li je bolja prva ili druga varijanta ili je svejedno, recimo za OC..

pozdrav

E bas volim kad preovlada jednoumlje:) I dalje nemam siguran odgovor, ajde ljudi pa valjda neko zna...

DamjanMX je napisao(la):
Jeste malo brza ako ima manje cipova, ali se mnoogooo bolje overclockuje ako ima vise cipova.

Ja sve to nekeko uporedjujem sa "obicnom" memorijom......
Takodje kada ima manje modula moze da se postigne niza CAS latenca, ili kako se vec kaze i pise.....sto automatski znaci i veca brzina......to vazi i za memoriju za graficke....
Mislim da vise mhz-a moze da se postigne sa manje modula (iz iskustva).....
Ali, steta, ali nisam imao toliko iskustva sa grafickim kartama, koliko sam imao sa memorijom (ne kazem da je ono veliko)...tako da i ne znam....
Po nekoj logici, ove prednosti manjeg broja modula, verovatno imaju i tu "manu", ali samo kod memorije za graficke karte ,da se , kako ti kazes, slabije oc-uju..........mozda, nisam siguran....a ko jeste neka kaze....

Definitivno zavisi od organizacije memorije one bank ili vise, ali i od manjih duzina veza izmedju chipova.

Meni je lik koji radi u Listu rekao da je bolja za OC sa manje modula. Koliko to moze da bude merodavno?

borab je napisao(la):
Definitivno zavisi od organizacije memorije one bank ili vise, ali i od manjih duzina veza izmedju chipova.

Kakve perfomanse/OC imaju veze sa duzinom veza izmedju cipova, pa ovo ni sa najboljim opremom nisi u stanju da izmeris.

To ti zavisi od vishe faktora. Kvalitet samih chipova, deklarisana brzina rada istih, kvalitet shtampe same karte i medju veza na istoj naravno a da li ih ima chetri ili osam, mislim da ne mozhe toliko da utiche na OC.

Buca

Vrh Dno