Šta je novo?

Verbatim USB HDD problem

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte GeForce 3060Ti Gaming OC 8GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
CHIEFTEC CTG-650C 650W A80 series Full
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo sam Verbatimov HDD od 250 giga, koji mi se od starta ponaša dosta čudno pri kopiranju podataka na njega. Vrlo često se desi da se transfer zamrzne na određenom procentu i da se HDD "zaglupi", pa mi ne preostaje ništa drugo nego da ga fizički isključim i prijavim ponovo. Ako pokušam opet da iskopiram isti fajl, opet će se zamrznuti na istom procentu, dok će nešto drugo vrlo verovatno proći.

Formatirao sam HDD, probao ga na više mašina, menjao USB kabl...nema apsolutno nikakve razlike. Šta bi mogao da bude problem?

Ostaje ti samo da ga probaš na nekom drugom kompu. Ako se i na drugom bude ponašao isto onda ga nosi na reklamaciju.

Šta te briga u čemu je problem - REKLAMIRAJ.
Ako si ga kupio bez garancije.... šta da ti kažem....:wall:

Nije, imam garanciju. Imam komp 15 godina, ali je ovo prvi eksterni HDD kojeg imam, pa rekoh da prvo pitam da li je neko imao ovakav problem. Čitao sam na netu da se ovaj model preporučuje dvostruki USB kabl (dakle, mini USB na 2 USB-a), pa me interesuje da li to može da se kupi negde u Novom Sadu ili Beogradu? Možda bih još to probao pre nego što ga odnesem na reklamaciju.

Ostaje ti samo da ga probaš na nekom drugom kompu. Ako se i na drugom bude ponašao isto onda ga nosi na reklamaciju.

Da, ista stvar je na više različitih konfiguracija.

Poslednja izmena:
Sve što je potrebno da bi taj hard radio se dobija uz njega. Pošto kažeš da si ga već probao na drugom računaru, ostaje ti samo da ga reklamiraš.

Kod njih zna da pravi problem nedostatak struje preko USB-a. Rešenje ako nisi dobio Y-kabal, nabavi ga, mini USB na 2 USB-a se teže nabavlja. Ja sam imao problem kad sam izgubio orginalni kratki kabal. Na Gigabajtovim pločama mi je radio (i to samo pozadi), a na ostalim ne.
Inače i ja mislim da treba obavezno reklamirati.

Poslednja izmena:
Vrh Dno