Šta je novo?

Verbatim dvd-rw problem

LaKosta

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2004
Poena
319
Medij je star oko nedelju dana i rezan je samo jednom(i to ne kod mene nego kod ortaka) posle cega sam ga,MISLIM, ali nisam siguran, obrisao.Kada sam ga danas ubacio u drajv i pokusao da ga obrisem nero(5.5.10.56)javlja da medij nije rw.Citac nece da ga cita nego ga samo okrece i nesto krci.Inace boja podloge je neka cudna tamno zelena a mislim da nije bila ta boja kad sam ga kupio.
Slika u attachu je:levo verbatim dvd-r desno doticni rw.Da li je problem u disku ili pisacu(pioneer 107d)

Prilozi

• diskovi.jpg
    diskovi.jpg
    29.1 KB · Pregleda: 123
Probaj sa nekim drugim programom za rezanje. Meni se slican problemcic desio sa njihovim DVD+RW 2.4x koji je katkad odbijao da se prepozna a katkad se rezao uz read errore. Moze biti da je fus serija medija, ali mozda moze biti da ti ne bi skodio apdejt firmvera. Meni se taj problem manifestovao u pocetku, a posle nikad vise.

Firmware je 116,poslednji rpc1 koji je izasao.Nemam sad nijedan drugi program jel sam krajnje baksizno danas obrisao nero6 misleci da mi nece trebati #$%@$%.

EDIT:A sta je sa bojom?Jel ona normalna?

Poslednja izmena:
Boja je ok. Takva je i kod mene.

Definitivno nesto nije u redu sa mojim pisacem.Danas sam mi flashovao najnoviji firmware(1.18)ali on se ponasa kao i pre.Cak je uspeo da sjebe i ortakov smart buy rw.Znaci ubacim disk i idem na erase i on ga kao obrise.Prebacim disk u drugi drajv ono far cry je i dalje na disku.Vratim ga u pisac on prijavljuje da je prazan!
Inace na onaj mor dvd rw nece uopste da reze.Kad pokusam izbacuje gresku Medium info: empty kao da disk nije u drajvu.
Da li je ovo dovoljan razlog za reklamaciju?

Eh, taj pionir :d

Bojim se da ces morati da ga reklamiras :( Probaj sa 2-3 jeftina medija (da ne trosis mnogo) i ako i tu bude zezao odma' kod dilera, pa za gushu :d :)

Pazi sad.Odnesem ovaj dvd kod ortaka i on ga formatira na nec 2510 i sad radi i kod mene!Cudo nevidjeno :banana:

Pa ocito NEC rula ! :)
Ali zanimljiva stvar, jos nisam video takav problem sa rwovima - da su problematicni diskovi koje neki rezac inicijalno formatira ? :smash:

OptiPlex je napisao(la):
Ali zanimljiva stvar, jos nisam video takav problem sa rwovima - da su problematicni diskovi koje neki rezac inicijalno formatira ? :smash:

Onda si mnogo propustio :D
Takav problem je postojao(postoji) i sa obicnim RW-ima.
A u pitanju je samo lose odradjena podrska za doticni medij, kroz firmware naravno, neki bag, ili sta vec.

OptiPlex je napisao(la):
ALi ovaj disk nije bio formatiran kod mene nego kod ortaka na LG(neki 4x).

LaKosta je napisao(la):
ALi ovaj disk nije bio formatiran kod mene nego kod ortaka na LG(neki 4x).

Tu cinjenicu si zaboravio da napomenes.
Istina, rekao si da je bio kod ortaka, ali...
Ja sam imao dosta slucajeva da drugari dodju sa takvim ili slicnim problemom kod mene. Desavalo se da ni ja ne mogu nikako da ga formatiram iz Nera ili WinOn-a. Ali tu je ALCOHOL!!! 120% :D:p
Lupim mu jedan "FullFormat" iz doticnog i svi problemi budu reseni.

Secate se onog ortakovog smart buy-a sa pocetka price koji kao satro ne radi?E pa ortak ne moze da ga nareze na nec-u a ja ga formatirao i koristim ga u zdravlju i veselju :D

Problem, po meni, nije nov. Pojavio se sa Hi-Speed rezacima koji izgleda imalu lasere razlicite snage, ili drugacije kalibrisani od onih CDRW-a kod kojih je max brzina 10-12X.

Meni se cesto desavalo sledece:
CDRW narezan na Hi-Speed Asusu, koji ima max brzinu 24X, kada reze CDRW na 12X neki bolji medijum, onda na Teac W540 nece ni da ga cita niti moze da ga obrise.

Kad se brzina spusti na 4-8X sve sljaka besprekorno.

Ponasanje CDRW-a, definitivno, zavisi i od medijuma i od brzine i od modela :)

Vrh Dno