Šta je novo?

Verbatim BD-RE na PS3

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Jel probao neko da nareze neki video materijal na BD-RE (pisi-brisi) i da ga pusti na PS3? Meni PS3 uopste ne vidi ovaj disk. Da li neko zna da li PS3 ima opciju citanja ovih diskova?

Posle toliko vremena, jos nikome nije poslo za rukom?

Ja ne znam ni ko ima bluray rezac uopste ? A i koliko kosta bluray RW ? 30e ?
Sve to je nepotrebno kad postoji program PS3 Media Player preko koga mogu da pustim sa kompa sta hocu od audio video sadrzaja.

Ja juče video u gradu ovde u PO, Omega 25 GB za valjda 300 dinara ... :) :) :) El probao neko da pokrene igru za narezanog BRa, to je bolje pitanje, da ne mora da menja hard, ako ima mali, ili da kupuje spoljni ... ili eto, čisto da znamo da li može ....

Ja sam hteo da probam ali sa pisi-brisi kako ne bih bacao diskove, ali cudno da ps3 ne vidi BD-RE ma sta god bilo narezano na njemu. Cak ne radi ni sa novom verzijom 3.55. Ponasa se kao da u njemu nema nista.

Da mogu igre sa kucno rezanih bluray diskova to bi se odavno znalo. Znaci da ne moze sigurno.

Ma piši briši su pravili problem i na dvojci. I to recimo -RW nije htela ni jedan koji mi je došao pod ruku. A +RW neki su radili, neki nisu. A neki su radili na debeloj 30004, pa nije hteo na 77004, pa je radio na 90004 .... tako da je sve to izgleda kakav disk naleti, koja verzija i slično ....

Ja bih sada i "žrtvovao" 300 dingera recimo za tu omegu, ali emam BR rezač, ali opet, i ako ne bi radio sa njom, to nije garancija da ne bi radio sa nekim kvalitetnijim verbatimom od 1000 dinara.

Marli, ubedjen sam da to zavisi samo od menadžerskih programa, ali su sada svi preokupirani sa hardovia. Čim se neko bude setio da ubaci podršku i za BR disk , to bi trebalo da radi ....

Poslednja izmena:
Vala bacio si me u zestoki rebus... Imam 2 Verbatim BD-RE diska sa snimljenim filmom, jedan radi u PS3, drugi ne. Jedino objasnjenje koje mi pada na pamet je da nisu snimljeni sa istim programom (ili ImgBurn ili DVDFab), ali ne znam tacno koji je sa kojim. Kada budem imao vremena, napravicu test.

Hm, toga se nisam setio, ja sam ga uvek rezao sa ImgBurn. Probacu sa Nerom.

Ovo je bilo bas opskurno... ali reseno. Uglavnom, kvaka je u tome sto je za citljivost BD-RE diskova na PS3 neophodno da pri formatiranju budu kreirane i "spare areas" (sluze za remapiranje potencijalno ostecenih blokova), a IMGBurn ima to po defaultu iskljuceno. Settings--->Write i odchekirati "Prefer format without spare areas", potom "full format" BD-RE diska, i to je to - disk je PS3 ready.

2 napomene:
-"spare areas" su obavezne po BD-R/BD-RE specifikaciji, ali ih...
-ne samo ImgBurn vec i neki drugi programi za snimanje po defaultu ignorisu, verovatno zato sto mogu "pojesti" od 256MB (minimum) pa cak i do 1,25 GB prostora na disku, po layeru.

Poslednja izmena:
Hvala, nisam znao za to. Zaboravih da napisem da sam bas juce probao BD-RE da narezem sa Nerom i PS3 ga sasvim normalno video, pa sam zakljucio da ImgBurn zeza, ali eto sada nove informacije. :) Hvala!

Vrh Dno