Šta je novo?

Veratovi "serveri"

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li još neko ko koristi usluge Verata i hostuje svoju prezentaciju, sajt ili forum na njihovim "serverima" ima problema u poslednje vreme, a pod "problemi" mislim na užasno sporo učitavanje stranica, slika i bilo čega što je sastavni deo neke web strane ili foruma?!

Da li je moguće da je to toliko loše i da ne mogu ništa da urade povodom toga, a pritom hostuju sigurno više od 5000+ sajtova?!

Ja sam njihov korisnik već nekoliko godina i ozbiljno se razmišljam da u aprilu kada mi istekne hosting, promenim tj. zamenim ih nekim boljim...

hmm... ne znam da li si primetio ali u poslednje vreme imaju mnogo problema tako da me ne cudi...

sto se tice samih problema na serverima...imam preko 20 hostovanih prezentacija kod njih i nemam slicnih problema sa ucitavanjem strana...

inace ako vec mislis da se prebacis...moraces malo dublje da zavuces ruku u dzep...Loopia (iz Nis) :p ti je dobar provajder...tamo isto imam dosta domena i veoma su pouzdani!!!

P.S. Nadam se da ce se uskoro poraviti stanje i na tvojim serverima...

ja isto imam oko dvadeset sajtova tamo i svi su OK...

Momci niste vi nikad nosili host server napolje da se hladi hahahah (;
Ziveo verat i kompany
Spix ako ovo chitash seti se one zime u veratu hihihi

Ja imam sajt kod njih i imam problem da se sa tog sajta ne prosleđuju svi mailovi.

outlaw je napisao(la):
Da li još neko ko koristi usluge Verata i hostuje svoju prezentaciju, sajt ili forum na njihovim "serverima" ima problema u poslednje vreme, a pod "problemi" mislim na užasno sporo učitavanje stranica, slika i bilo čega što je sastavni deo neke web strane ili foruma?!

i ja imam isti problem sa sajtom na veratu i mysql-om...

momak iz tehnicke podrske kaze da treba ovih dana da puste valjda jos jedan mysql, pa bi situacija trebala da se popravi... takodje kaze da je problem sa opterecenjem mysql-a izazvan velikim broj neoptimizovanih skripti na sajtovima, jos jedna stvar za razmisljanje.

merlin je napisao(la):
Ja imam sajt kod njih i imam problem da se sa tog sajta ne prosleđuju svi mailovi.

to je bio problem sa mail serverom koji su valjda resili, koliko znam :wall:

Sale99 je napisao(la):
takodje kaze da je problem sa opterecenjem mysql-a izazvan velikim broj neoptimizovanih skripti na sajtovima, jos jedna stvar za razmisljanje.

Kad bi imali jedan centralni sql server mozda bi i prica pila vodu. Maltene svaki njihov server ima sql na localhostu, sve zavisi sta vam je uletelo.
Kvalitet vaseg hostinga na veratu verovatno zavisi od broja stranica koje sa vama sharuju hosting i od toga da li deru php/sql, a tome kakve su same masine koje rade hosting ne zelim da govorim :d
Ali opet, na kraju. Ja sam vise nego zadovoljan veratom. Za te pare ne postoji bolje ovde.

Tačno, za te pare nema bolji, ali ni gori :D

Veratovi serveri uopste, lai uopste nisu "kreirani" za sajtove sa MySQL bazama, tipa raznim CMSovima. Vama se ti sajtovi otvaraju dobro verovatno zato sto su u html-u, ali php u portali rade ocajno. Njihvi hosting paketi, mislim da su jedini kod nas koji ne daju email adrese (koje su povezane ssa domenom tipa @vassaajt.com), ali isto tako nema paket sa cPanelom ili neki drugim Web Tool-om sto je krajnje neoprostivo!

Unapredili oni svoju uslugu ili ne, moju facu tamo nece videti vise ;)

Da li je moguće da je to toliko loše i da ne mogu ništa da urade povodom toga, a pritom hostuju sigurno više od 5000+ sajtova?!

Svaka cast za konstataciju. Nikada to necu razumeti.
I da, ud skora su poskupeli???! Budi bog snama, kada to videh.

trabl je napisao(la):
Njihovi hosting paketi, mislim da su jedini kod nas koji ne daju email adrese (koje su povezane ssa domenom tipa @vassaajt.com)

Može, ali ne možeš ti sam to da uradiš (kao kod normalnih hostinga gde imaš cPanel) nego moraš njima da pošalješ svoj username i password i da im kažeš gde hoćeš da se novokreirani email tipa @vassajt.com redirektuje... Bezveze... Na jednom sajtu sam to uradio, na drugom ne - nisam želeo da im šaljem user i pass, otkud znam gde to može da završi...

I ja sam primetio da se u poslednje vreme sve vise vuku dinamicki sajtovi koje oni drze ... Za razliku od sajtova koje hostuju, njihova web prezentacija radi sasvim fino ... Doduse nikada nije bilo ovakvih problema ... I ranije su ih mucili neoptimizovani upiti nad bazama i slicno, ali se nikada to nije manifestovalo na ovakav nacin, i u ovako dugackom vremenskom periodu ...

Ništa što ima MySql im ne radi kako treba. Totalni su krš!!! :mad:

outlaw je napisao(la):
Na jednom sajtu sam to uradio, na drugom ne - nisam želeo da im šaljem user i pass, otkud znam gde to može da završi...

pazi, za takvu vrstu zloupotrebe sluzbenog polozaja se ide na tesku robiju, tako da ne verujem da bi se neko zezao s tim

a sto se tice usera i passa iskljucivo preko faksa, pa tako i RIPE funkcionise, mozda su se na njih ugledali :)

outlaw je napisao(la):
Može, ali ne možeš ti sam to da uradiš (kao kod normalnih hostinga gde imaš cPanel) nego moraš njima da pošalješ svoj username i password i da im kažeš gde hoćeš da se novokreirani email tipa @vassajt.com redirektuje... Bezveze... Na jednom sajtu sam to uradio, na drugom ne - nisam želeo da im šaljem user i pass, otkud znam gde to može da završi...

Pa, da... Ali to je samo redirekcija. Oni ti samo proslede mail, a ne i daju Inbox sa npr. 20mb na serveru i slicno. Samo ti ga sibnu gde zelis... pFFFF... izem ti uslugu :d A i ona je ogranicena na tipa 5 redirekcija :p

Pukovnik je napisao(la):
... Za razliku od sajtova koje hostuju, njihova web prezentacija radi sasvim fino ...

Pa, pretpostavljam, njihov sajt je na posebnom serveru tako da nema veze sa sajtovima koji su ovamo (sa druge strane) totales zkrceni i spori...
:wall:

i meni je Verat host totalno zakazao

Forumasi ce da me streljaju.

Krenuo sam da gledam server housing i video sam da cene krecu od 100k dinara godisnje :(

Iako imam 7-8 sajtova na Veratu, to jos nije isplativo

inside nfo kaze da ce uskoro da se mysql situacija drasticno da se poboljsa :)

to govore od '99. koliko sam ja uputjen ;(

Vrh Dno