Šta je novo?

Verat Vs Beotel ADSL

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Koji od ova 2 je bolje uzeti, cena je ista (uz stud popust)... trebalo bi i torenti da rade pristojno... posto cu juriti razne bootlege...

dosta tu izgleda zavisi od centrala...eto, neki ljudi se npr zale na beotel, dok sam ja prezadovoljan...brzina uvek max (pa i sa dobrih javnih torrent fajlova)...Takodje je studentski paket u pitanju :D

Poslednja izmena:
Ja imam 2 ADSL naloga kod Beotela. Kod prvog koristim ADSL ruter (za koji se plaća 1500 din jednokratno kao naknada za korišćenje), a kod drugog ADSL modem (usb Sagem). Sa prvim nalogom sam zadovoljan, dok kod drugog nemam javnu IP adresu, tako da ne mogu da skidam sa sajtova tipa rapidshare.
Upravo sam pogledao sajtove Beotela i Verata i ipak bih se odlučio za Verat, jer eksplicitno piše da se dobija javna IP adresa, dok kod Beotela toga nema (znači, šta ti bog da :S:)

Ja imam 2 ADSL naloga kod Beotela. Kod prvog koristim ADSL ruter (za koji se plaća 1500 din jednokratno kao naknada za korišćenje), a kod drugog ADSL modem (usb Sagem). Sa prvim nalogom sam zadovoljan, dok kod drugog nemam javnu IP adresu, tako da ne mogu da skidam sa sajtova tipa rapidshare.
Upravo sam pogledao sajtove Beotela i Verata i ipak bih se odlučio za Verat, jer eksplicitno piše da se dobija javna IP adresa, dok kod Beotela toga nema (znači, šta ti bog da :S:)

Ima i kod Beotel-a, samo kada ukucas username pa posle ubacis /ip

znaci username/ip@beotel

Poslednja izmena:
Ja sam i dalje u dilemi a sutra bih zeleo da to razresim... znaci beotel ipak nije toliko los?

ja imam beotel i u sustini nije los, mene je jedno vreme zezalo pucanje veze i posle jedno 2 nedelje i 20-tak zvanja tehnicke podrske, proradilo je i od tad nemam nikakvih problema, brzina je super, stabilna, samo ako ti treba da povezes dva racunara, oni ne daju modem sa dva izlaza ako sto ima kod npr. ptt i telekoma vec samo sa USB... to su me zeznuli i sad moram da jurim neki ruter da uzmem, jer mi se ne daju pare njima za rent njihovog

Licno imao sam dosta problema sa Beogtelom, pucanja veze, prijavljuje da ima signala, ali nista od protoka.

To je trajalo 3 meseca, pa je 2 meseca bilo sve ok, pa opet jedno mesec dana.

U poslednja 2 meseca mi sljaka sve ok.

Da se sada ja pitam isao bih ili na PTT (sa kojim imam odlicna iskustva, ali od pre 2 godine) ili na Telekom.

mislim da neces znati dok ne probas..sve zavisi od centrale. Ja sam bio na beotelu i nije nista radilo kako treba iz NN razloga. Prebacio se na Verat i radi punom brzinom od prvog dana.

Sve je to individuoalno i kako neko vec rece zavisi od centrale do centrale.

A kakva je situacija kod Verat-a sa promenom brzine, dakle, jel' funkcionise u "oba smera" i da li se placa bilo da se radi o manja-veca bilo o veca-manja ?

Ovo pise na sajtu:

8. Da li mogu da pređem sa manjeg na veći paket i obrnuto?

Moguće je promeniti ADSL paket, odnosno promeniti pristupnu brzinu. Potrebno je da nam se obratite telefonom na broj ...

Poslednja izmena:
Licno imao sam dosta problema sa Beogtelom, pucanja veze, prijavljuje da ima signala, ali nista od protoka.

To je trajalo 3 meseca, pa je 2 meseca bilo sve ok, pa opet jedno mesec dana.

U poslednja 2 meseca mi sljaka sve ok.

Da se sada ja pitam isao bih ili na PTT (sa kojim imam odlicna iskustva, ali od pre 2 godine) ili na Telekom.

Pozdrav Stoske, sta ima?

Ej, koji paket imas na Beotelu i koliko ti ide dowload?

Jos uvek sam na 512/64, net mi je radio ok poslednjih meseci, ali u poslednja dva dana isti simptomi, puca veza, ruter pokazuje da ima signala, a nema protoka. Restart jedino pomaze.
Download mi je ~55 kb/s, ograniceno u flash get-u, skidam uglavnom sa rapida, ne koristim torente.

Da imam mogucnost da menjam providera isao bih na PTT, prvo imaju odlicnu varijantu sa cenama, sto si duze korisnik to je niza cena, plus se racun placa nakon koriscenja, a ne unapred. Kao za fix telefon.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno