Šta je novo?

Verat net i spam katastrofa

MailWasher je keva, nema sta. Najbolji lek protiv zatrpanog inbox-a je otvaranje novog naloga. Na Verat-u "olaksas" za 200 din, a ustedis toliko hiljada nervnih celija...

thunderchase je napisao(la):
MailWasher je keva, nema sta. Najbolji lek protiv zatrpanog inbox-a je otvaranje novog naloga. Na Verat-u "olaksas" za 200 din, a ustedis toliko hiljada nervnih celija...

Word.

On meni spasava zivot, tj mom hotmail nalogu :)

ja pre neki dan uplatih veratu neke pare i dobih mail na koji mi odmoh pocese stizati sexy poruke...znaci nema sanse da sam se negde prijavio jer istog dana posle otvaranja naloga stigle su mi 4 poruke...
na mail kod ptt-a i eunet-a godinu unazad nijedna nezeljena poruka ne stize
dal je do ISP-a ili nije pojma nemam!?!

pozdrav

Moguce je da je neko vec bio vlasnik tog korisnickog imena, a da je ugaseno pa si onda ti uplatio to ime a mailovi su nastavili da pristizu. U stvari to je najverovatnije.

Verovatno je taj nalog vec postojao a potom ugasen. Ti si uzeo korisnicko ime koje je vec postojalo pa samim tim dobijas mailove namenjene prethodniku.

to mi deluje logicno

ko li je taj jadnik, on izgleda ugasio mail zbog spama, a ja se z@jebo :)

ne verujem da je taj ugasio nalog pa si ti dobio taj user name jer ja nisam tamo uplacivao 4 godine i oni su uredno skupljali poruke znaci nisu mi ukinuli nalog posle 4 godine sam mogao da uplatim na moj user name.

Moze da se desi da je koriscen neki mass mailer sa recnikom na osnovu kojeg je pravljen spisak sa xxx adresa od cega je yyy nepostojecih, a da se tvoja novootvorena nasla u onih xxx-yyy postojecih.
Druga varijanta je da je poslato svim userima Verata sto je malo komplikovanije :)

Evo drugar po mojoj preporuci otvorio nalog kod verata i njemu nista ne stize vec 3-4 dana. Moguce da moj user name (overlord) spamerima lako pada na pamet dok je drugar koristio svoje ime i neke brojeve. Gde mi je bila pamet :)
Pozdrav

jel mogu ja nesto da kazem

Verat definitivno nije mutav!!!
Uplatio sam kod njih hosting za tada moj drugi sajt i taj mail nisam ni koristio, jer sam uveliko koristio email sa prvog sajta.

Sto ce reci niko nije znao za taj email osim Verata
Ja sam zaboravio da taj nalog i postoji celu godinu dok nisam trebao da produzim hosting.
Kada sam krenuo da skidam imao sam sta a vidim
700 poruka ko zna odakle???

Ja znam ja znam
Verat nas prodaje ko nista....
Mozda ne Verat ali likovi tamo zaposleni

Ja imam nalog na Verat netu svega 6-7 meseci a za to vreme mi nije
stigao ni jedan SPAM meil 8)
thunderchase je napisao(la):
Lepo kaze covek: taj mail koristi samo za prijatelje i onima kome verujes da ga nece okaciti bilo gde. Za sve ostalo (chain letter-e, besplatne stvari, zaradu...) koristi Yahoo ili Hotmail (mada ni mail.ru nije los; ne znam da li jos uvek rade forwarding i pop3)
Osim Yahoo i Hotmaila dobar je i Softhome (www.Softhome.net)
Ima POP3 i sajt ima anti spam politiku :D

Re: jel mogu ja nesto da kazem

ljtruba je napisao(la):
Verat definitivno nije mutav!!!
Uplatio sam kod njih hosting za tada moj drugi sajt i taj mail nisam ni koristio, jer sam uveliko koristio email sa prvog sajta.

Sto ce reci niko nije znao za taj email osim Verata

Ja lepo rekoh: postoje ljudi koji s vremena na vreme skinu spisak svih .yu domena (a do koga nije teško doći) i onda ga koriste za spamovanje. A isto se radi i preko WHOIS-a za com/org/net domene...

Postoji gomila programa koji "skupljaju" mailove tako shto se ukuca *@verat.net i svi useri sa verata su tu :) nije ovo kameno doba da bi neko morao da "proda" ili kaze nekom tvoj mail, taj kome mail treba za spam sam ce ih vrlo lako naci u velikim kolichinama...
drugi put za dobijanje gomile tudjih mailova su news grupe, programom koji ih skenira i samo vadi mailove...

potpuno tacno, ali mi ne ide u glavu kako to da "samo" kod verata stizu tolike ne zeljene poruke i to odmah po otvaranju naloga (moj slucaj)
kod ptt-a i eunet-a nista, a kod verata svaki dan.....hmmm nesto tu smrdi!

pozdrav

Vrh Dno