Šta je novo?

Verat ne radi

veljadj

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2005
Poena
825
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Idepad 5
Mobilni telefon
Honor400Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zna li neko sta se desava sa Veratom?Net ne radi od juce popodne,u tehnickoj podrsci se javlja sekretarica i kaze da imaju tehickih problema.

Sa njihovog sajta:

Objavljeno: 2010-10-11 17:09:15
Zbog radova na mreži mogući su prekidi saobraćaja za ADSL i dial-up korisnike VeratNet-a.
Poštovani korisnici, naši timovi rade na otklanjanju prekida tako da uskoro očekujemo stabilizaciju saobraćaja.
Zahvaljujemo Vam se na strpljenju.

To je sve sto sam i ja znao,interesuje me neka konkretna informacija.Nesto crklo,udario grom,ukrali opticki kabal...;)

Koliko sam uspeo da saznam, ukoliko do večeras ne otklone kvar, adsl korisnici mogu da ostanu bez interneta cele nedelje. Sve u svemu problem nije samo tehničke prirode, već je i Telekom problem. Mada mene kao njihovog korisnika uopšte ne interesuje gde je problem, ja sam njih već prijavio RATEL-u, videćemo šta će biti. Veoma džibersko i jadno ponašanje od strane Verat-a. Savetujem i vama da ih prijavite.

Sad sam zvao korisnički centar, i dobio odgovor da je net trebao biti pušten danas do 12sati, a pošto se to nije desilo ne znaju kada će internet proraditi. Može ovaj prekid da potraje i par dana.

Јуче око пола 5-5 поподне ставих нови систем (Хр) код ортака који има Верат адлс, таман наместих мрежну и почех скидати фајлове са нета кад оно нема протока, има везу, има све ал не ради нет - бедак тешки, гледах једно 10ак мин да нисам случајно погрешио нешто у намештању параметара адлс-а, прођох кроз папире пар пута и ништа - нема нета. Окренух техничку и само снимљена порука -труба.
Ортак ми јави пре пар минута да их је добио и да су му рекли да ће нета бити највероватније до 5-6 поподне, пошто им је као кабл негде покидан, тако да му остаје само да се чека :d

Ja sam danas u 15:18 dobio SMS sledece sadrzine: 'Postovani, izvinjavamo se zbog prekida interneta. Nasi timovi rade na otklanjanju prekida. Vas naredni racun bice umanjen. Zahvaljujemo na razumevanju.' Ne verujem da bi se cimali da salju sms svojim korisnicima ukoliko postoje indicije da ce problem biti otklonjen uskoro [citaj 'danas']. Izgelda da cu danas ostati duze na poslu :).

Telekom im iskljucio link - nisu platili za Septembar :))

btw meni je pristup netu sa bilo kog provajder danas extremno otezan - na Orion ADSL-u jedva otvara stranice, na Telenoru skoro da i ne otvara uopste - ja bih pre rekao da je to neki problem do Telekoma

Proradio Verat pre par minuta.:banana:

Kod mene nije ni bolje ni losije nego pre.

@srejić
Na koji način si već došao do RATEL-a i jesu li te udostojili odgovora?

Popunio sam na njihovom sajtu, prigovor na telekomunikacionog provajdera i dobio povratni mejl. Kao eveidentirali su moj prigovor, i da će stupiti u kontakt sa njima u cilju rešavanja problema. :guitar:

Verata vise nema na listi servera na speedtest-u kao ni na pingtest-u. Fakticki, sada nema ni jedan predstavnik Beograda.

Posto nema peeringa izmedju Telekonja i SJBB-a ovo nista ne znaci za nas koji idemo na net preko Telekonja. A i veci broj korisnika ima Telekonj. Stoga, Beograd je i dalje bez servera za test konekcije.

ne vidim kakve veze ima peering i broj korisnika sa testom brzine?

inace, koliko vidim speedtest.net radi

Sada radi ali juce i prekjuce nije radio :)

@Sale99 btw, posto telekom i sbb nemaju dogovor o peeringu korisnik koji je na telekomu da bi koristio sbb-ov speedtest mora da salje do prvog racvanja sa sbb-om a to je negde u evropi, mislim madjarskoj, potom signal ulazi ponovo u Srbiju i tako do sbb-ovog servera. I nazad istim putem. Kapiras sada ? Tu naraste ping poprilicno.

dobro, ali protok nema bas preterano veliku vezu sa pingom... ja imam kroz link na faxu 50ms ping, a 100 mbita protok...

da, al onda je svejedno dal ce birati neki speedtest u recimo nemackoj ili ovaj sbb speedtest, jer u oba slucaja izlazis u inostranstvo prilikom testa.
bar sto se tice telekom korisnika, za ostale mozda to nije slucaj, jer kolko se secam sbb ima peering sa nekim domacim provajderima, Eunet i jos neko.

inace kolko vidim VeratNet ima i dalje na speedtest.net, medutim nije telekom peering vec ide preko madjarske.

Poslednja izmena:
@srejić hvala na odgovoru

Inače što se testova brzine tiče kako oni uopšte rade?
Sve vreme testa drži jednu brzinu i onda na samom kraju brzo skoči na veću i opet se vrati na onu koju je držao tokom testa. I taj maksimalnu rezultat prikaže kao download brzinu.

Nekako mi to liči voziš 60 i u jednom trenutku podigneš na 80 i krajnji rezultat je da voziš prosečnom brzinom od 80

Poslednja izmena:
Imate li problema sa netom od pola 12? Kod mene jedva ucitava sajt i skida po 6 kb/s (i cesto pukne veza).

Jedva ucita ovu stranicu.Stoji na njihovom sajtu:

Prekidi internet saobraćaja

[2. novembar 2010.]

Poštovani korisnici,

zbog havarijskih radova naših ino-partnera na međunarodnim linkovima, 2.11. 2010. godine od 12 do 14h, mogući su periodi otežanog internet saobraćaja za korisnike VeratNet-a.

Hvala na razumevanju.

Sto puta sam se pokajao sto sam presao od Telekoma kod Verata.Godinu dana kod Telekoma i nikad problema nisam imao,osim poneko pucanje veze i to primetim kada podledam logove rutera.

Sto puta sam se pokajao sto sam presao od Telekoma kod Verata.Godinu dana kod Telekoma i nikad problema nisam imao,osim poneko pucanje veze i to primetim kada podledam logove rutera.

Znači imao sam sreće što sam u septembru sa Verata prešao na Telekom (bio 3 godine kod Verata). Nije što sam bio nešto nezadovoljan nego bila ova studentska akcija kod Telekoma pa gre'ota da se propusti. :D
Ali stvarno sam bio zadovoljan sa Veratom, prekid mi se desio svega par puta na kratke periode i to je sve, još su uz to bili najjeftiniji

Jedva ucita ovu stranicu.Stoji na njihovom sajtu:

Prekidi internet saobraćaja

[2. novembar 2010.]

Poštovani korisnici,

zbog havarijskih radova naših ino-partnera na međunarodnim linkovima, 2.11. 2010. godine od 12 do 14h, mogući su periodi otežanog internet saobraćaja za korisnike VeratNet-a.

Hvala na razumevanju.
Hvala na informaciji :)

I ja takodje. Jos 9 meseci i vracam se na Telekom. Ovo sto Verat radi je kriminalno. Prvo 2 dana nema neta uopste i sad svaki cas prekidi. Kod Telekoma za godinu dana nisam imao vise od 3 prekida koji su trajali po par minuta. Strasno!!

Recimo da nijedan ISP nije savrsen, a Telekom pogotovu...

Necu nesto narocito da branim Verat, ali koristio sam njihov ADSL 3+ godine, i mozda je 2 puta bio neki predik od 2-3 sata. Sa druge strane, posto po prirodi posla dolazim svakodnevno u kontakt sa raznim krajnjim korisnicima, cuo sam razlicita losa iskustva o Telekomu. (npr, nema covek ADSL 3 dana, zove svako vece tehn.podrsku, i svaki put ga izbacuje automat jer je prebukirana linija - epilog, dobio net tek posle 6 dana)

Mislim da niti jedan ISP ne pruza savrsenu uslugu, stoga ... samo lagano.

p.s. nemojte nikako uzimati nov ugovor kod Telekoma pre prodaje - ko zna kakve povoljnosti sve ponuditi novi vlasnik.

Kakva vam je brzina downloada?

Meni speedtest pokazuje 0.85Mbit a imam 1Mbit. Pre je brzina bila normalna, 1.05Mbit.

Speedtest mi je uvek pokazivao realnu brzinu.

wtf?

tih 0.85 zvuce normalno... 1.05 je malko nemoguce. nema potrebe za wtf :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno