Šta je novo?

Verat i Telekom vise nisu usamljeni

IPAQ

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
319
Naime proradio je treci medjunarodni link.

Slovenacka firma SoftNet (sa sredistem u Beogradjanci) je postavila NERINU opremu na zgradu "Vodovoda i Kanalizacije" i uspostavili su medjunarodnu interkonekciju sa Hrvatskom. Nude Leased Linove i VOIP resenja. Znaci dikretno usmereni protiv Telekoma Srbija.
Vrse terminaciju na sve strane preko telekomovih linija. No1. VOIP provider u Beogardu.

Inace u vodovodu je opsta frka ..verovatno ce uskoro link down posto je dir.Vodovoda i Kanalizacije kum od Draska Petrovica ;-)
(Mada je Telekom tako pricao i za Verat pa rade i dan danas).

U svakom slucaju bice interesantno ukoliko Verat i Telekom dobiju konacno konkurenciju na polju Medjunarodnih linkova.

Kapacitet 155 Mbit/s.

Poslednja izmena:
Koliko sam veceras proverio, preko zene koja vodi racuna o svim finansijskim stvarima u Vodovodu, jedna je od vodecih u toj firmi, samo postoji SC-net-ova antena za koju redovno placaju nadoknadu Vodovodu.

Znaci ti si siguran da se ta antena nalazi na glavnoj zgradi vodovoda?

Koliko sam veceras proverio, preko zene koja vodi racuna o svim finansijskim stvarima u Vodovodu, jedna je od vodecih u toj firmi, samo postoji SC-net-ova antena za koju redovno placaju nadoknadu Vodovodu.

Znaci ti si siguran da se ta antena nalazi na glavnoj zgradi vodovoda?

Vidi 100% je na zgradi vodovoda. (relativno blizu beogradjanke) ajde proveri molim te ako imas neki i info da ne ispadne kako ja stalno sirim dez nego neko i da potvrdi nesto.

Ja iskreno nemam pojma gde je ta zgrada. Samo znam da je link pusten.

Antena nije mala znaci morala bi da se vidi sa kilometra.

Ajd bas proveri.

Pazi antene nisu male nego velike i okrugle ;-) znaci definitivno ne moze tek tako da se proturi.

Neru im je isporucila Slovenacka firma ISKRA. Glavana osoba za kontakt im je: Kričković iz ISKRE

Telekom Srbija vec odavno lobira da se link ugasi.

SoftNet uglavnom daje firmama Nx128 Kbit/s ili nx512 Kbit/s medjunarodne iznajmljene linije za male firme koje se bave VOIP-om.

a nekima i 2 Mbit/s za malo vece VOIP providere.

Znaci da pojasnimo. Ukoliko hocete da kupite 2 Mbit/s od Beograda do Frankfurta (npr) mozete to da uradite preko:
Telekoma (Dranje)
Verata (isto dranje samo malo manje)
SOFTNETA (prilicno povoljno)

Najcesce se koristi za prenos glasa ili videa jer ukoliko imas dedicated link nema zagusenja u Internetu i nema nikakvog kasnjenja tako da prenos glasa radi isto kao i klasican telefonski saobracaj.

Poslednja izmena:
Pitanje je ko je vlasnik zgrade, mozda je republika ili grad, a mozda je i poslovni prostor vlasnik zgrade, posto je vodovod & kanalizacija javno preduzece, u tom slucaju oni se ne bi ni pitali za dozvolu za postavljanje niti bi imali pravo na nadoknadu.

bilo bi zgodno neko da slika :)))) mobilnim makar

Cekajte bre ljudi gde je zgrada vodovoda kod Beogradjanke??? Tamo je elektrodistribucija prema Kneza Milosa. Jedino ako nije u toj zgradi gore na spratu???

Zgrada pored Beogradjanke koja je spojena sa elektrodistribucijom, je u stvari Kanalizacija, a zgrada u Deligradskoj je glavna zgrada vodovoda i ona je jako visoka i sa nje se vidi jako daleko.
Sigurno je provereno kod coveka koji je glavni po pitanju svih dozvola za bilo sta u vodovodu, inace je el.ing. da nema govora o tome, i da provere mozda je na zgradi elektro distribucije, jer na njihovoj nije.
Provereno je kod petoro ljudi i niko nema pojima o ovom slucaju.

Svi u Telekomu znaju za ovo ukljucujuci i direktora prodaje Slavisu Antica.
Znaci mora da je postavljena NERINA oprema. 100%

Zato sto su koristili NERU Telekom je prvo mislio da je verat (jer oni imaju takvu opremu do Madjarske) ali se ispostavilo da nije Verat nego SoftNet.

E sad ja nisam bio na lokaciji a nemam pojma odakle Telekomu ova info u svakom slucaju link mora biti na toj zgradi vodovoda.

hm...ali ako ti kazes da nema a svi u telekomu misle da ima ...

Ako je ovo istina onda mi zivimo u banana republici.
Danas je bas tesko odrediti sta je zapravo istina!!!

dobrodosao u banana republiku!

sta si mislio gde zivis?!?

ako je ovo i tacano za SoftNet verujem da je pitanje dana kada ce prestati sa njihovim nezavisnim linkom....

aha... a ja sam Paja Patak... Verat nekretnine ne postoje vec godinama...

Vodovod ima dve zgrade, jednu u Kneza Milosa, naslanja se na Distribuciju (u stvari je to ista zgrada ali podeljena po vertikali) kod Beogradjanke i direkciju u Deligradskoj, takodje visoka zgrada. Vrlo lako moze da se vidi da li na krovu postoji nesto.

Nesto sam nacuo da je antena skinuta za vikend, da li neko zna nesto o tome?

Tako je. Skinuli su SoftNetov sistem. Drasko je ovog puta uspeo.

I gde je bila antena, na kraju?

Verat i Telekom su ponovo usamljeni :)

ovo je verovatno bio test da se vidi sta ce uciniti vlast...

Poslednja izmena:
Moram primetiti da kolega IPAQ uvek pokrece neke "skakljive" i zaverenicke teme u srpskom IT svetu... :)

Nazad
Vrh Dno