Šta je novo?

Verat hosting server???

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Al` am ja ovde raspalio thread-ove...Naime, u FrontPage-u sam uradio prezentaciju, uzeo sam besplatni .tk domen, ali on sluzi samo za preusmeravanje na server na kome se prezentacija nalazi, a mene k****n iz Verata tako lepo z******a da cu otici tamo gde radi i uraditi svasta-nesto.Dakle,moze li mi neko reci ime servera na koji saljem uradjenu prezentaciju (Verat).
Verat tehnicka podrskaFX

da li je xx.yu domen ili zelis kao obican korisnik postaviti licnu prezentaciju?

mihailo je napisao(la):
Al` am ja ovde raspalio thread-ove...Naime, u FrontPage-u sam uradio prezentaciju, uzeo sam besplatni .tk domen, ali on sluzi samo za preusmeravanje na server na kome se prezentacija nalazi,
Svaki domen je samo domen, a prostor na serveru za postavljanje prezentacije je nešto sasvim drugo.
a mene k****n iz Verata tako lepo z******a da cu otici tamo gde radi i uraditi svasta-nesto.Dakle,moze li mi neko reci ime servera na koji saljem uradjenu prezentaciju (Verat).
Verat tehnicka podrskaFX

Ovo pitanje nisi baš najsrećnije formulisao, ali mislim da te interesuje sledeće. Prezentaciju koju si napravio ne šalješ nikome, već je sam uploaduješ na server. Možeš je postaviti na server provajdera kod koga imaš otvoren nalog (obično daju po par megabajta prostora). Za detalje najbolje da posetiš prezentaciju svog provajdera i pogledaš uputstvo o načinu uploadovanja, veličini prostora koji dobijaš i formatu adrese. Drugo rešenje je da se registruješ na nekom od servisa koji nude besplatan prostor na svojim serverima. Ono "besplatni" u prevodu znači da ćeš morati da istrpiš njihove reklame na svojim stranicama. Izuzetak je www.portland.co.uk koji ne ubacuje nikakve reklame, ima brz ftp prenos, a čak podržava i CGI i PHP.

Ako sam ja tebe shvatio, da bi registrovao .tk treba ti već postojeća strana/prostor. Znači definisana IP adresa. Znači, ako na veratu imaš nalog, trebalo bi da daju i neki free prostor. Šibneš stranicu tamo, i preusmeriš .tk na tvoj direktorijum na Veratu.
Znači tvoj dir na Veratu je recimo
http://www.verat.net/~mihailo/ i na tu adresu usmeriš .tk.
A mislim da ti ne znači ako si zakupio prostor, obzirom da ako hoćeš da ti se vidi prezentacija na webu, moraš imati statičnu IP adresu.
Tako se recimo registruju domeni. www.microsoft.com = 207.46.197.113... itd.
A što se tehničke podrške tiče, nije to ništa, nisi video EUNet...;)

Dakle,registrovao sam domen www.******.tk,a ljudi lepo kazu sledece:Da biste ovaj servis koristili morate imati vec postavljenu internet prezentaciju na koju ce se preusmeravati posetioci ove URL.A ja lepo okrenem tehnicku sluzbu, a som krene:Te ne znam kako to ide u Front page-u, te tvoja ftp adresa je www.ime domena, usput se pita kako sam uplatio uslugu kada "oni" ne otvaraju domen sa takvim imenom.Kada sam pokusao da mu objasnim o kakvom se domenu radi on poce da me zaludjuje nekim direktorijumom (www.direktorijum), da bi posle ponovo vratio pricu za www.ime domena.E sad,ja to vidim ovako-prezentaciju saljem na odredjenu adresu kod Verata, na koju preusmeravam i svoj .tk domen.Dakle,moze li mi ko ovo jos malo pojasniti?;)

Prvo, mislim da nije lepo da vređaš čoveka iz tehničke podrške, prvenstveno zbog toga što je očigledno da tebi neke stvari nisu najjasnije.
Kod svog provajdera (u ovom slučaju Verat) trebalo bi da imaš određen prostor na serveru koji ti pripada samim tim što si njihov korisnik. U principu, sve što treba da uradiš je da pomoću nekog ftp menagera uploaduješ svoju prezentaciju na server. FTP adresu verovatno možeš naći na sajtu svog provajdera kao i format adrese koju dobijaš (verovatno nešto kao www.verat.net/tvojusername). Znači ti tu nemaš ništa sa tehničkom podrškom, osim možda samo da ti kažu ftp adresu, ako je već nema na sajtu.
Ti si čoveku iz tehničke podrške pominjao otvaranje .tk domena što njega u principu ne interesuje, tako da je on verovatno shvatio da ti želiš da otvoriš domen i zakupiš prostor i tu je nastao nesporazum. Sledeći put ga samo pitaj kako da uploaduješ svoju prezentaciju na server kao običan korisnik bez zakupljivanja domena i potrudi se da budeš malo jasniji.
Napominjem da nisam korisnik Verata, tako da neznam da li oni uopšte daju besplatan prostor svojim korisnicima, ali sve što sam napisao uglavnom važi za 95% provajdera.
Ako te sve to smara zašto ne probaš varijantu koju sam ti već preporučio, a to su besplatni serveri. Idi na www.portland.co.uk (ili neki drugi, imaš ih mali milion) i registruj se. Dobićeš adresu tipa www.username.portland.co.uk na koju posle preusmeri svoj .tk domen.

radar je napisao(la):
Prvo, mislim da nije lepo da vređaš čoveka iz tehničke podrške, prvenstveno zbog toga što je očigledno da tebi neke stvari nisu najjasnije.
Cionjenica je da mi puno toga nije jasno, inace ne bih trazio pomoc, ali kada je vec ljubazno trazim, kao musterija i korisnik ocekujem da budem adekvatno i tretiran.Dakle, ako se servis zove Tehnicka podrska, neka tome i sluzi, a ne da u njoj komplekse leci tip kao sto je ovaj.Nisam sklon preterivanju i "olajavanju", ali neke stvari coveka stvarno umeju da razbesne.Zasto bi mi neke stvari objasnio lepo, ljudski, ako putem zice moze da mi mudruje i bude izrazito neljubazan, a pri tom bezbedan jer me ne gleda u oci i s**e.Kao sto vidis ovde sam zaista dobio pomoc i ne vidim zasto tako ne bi bilo i sa Tehnickom sluzbom nasih provajdera.Ne bih se upustao dalje u analizu ovakvih situacija, jer cu se bas iznervirati i napuniti forum kojekakvim glupostima.Hvala na savetima i :wave;

Nazad
Vrh Dno