Prvo, mislim da nije lepo da vređaš čoveka iz tehničke podrške, prvenstveno zbog toga što je očigledno da tebi neke stvari nisu najjasnije.
Kod svog provajdera (u ovom slučaju Verat) trebalo bi da imaš određen prostor na serveru koji ti pripada samim tim što si njihov korisnik. U principu, sve što treba da uradiš je da pomoću nekog ftp menagera uploaduješ svoju prezentaciju na server. FTP adresu verovatno možeš naći na sajtu svog provajdera kao i format adrese koju dobijaš (verovatno nešto kao
www.verat.net/tvojusername). Znači ti tu nemaš ništa sa tehničkom podrškom, osim možda samo da ti kažu ftp adresu, ako je već nema na sajtu.
Ti si čoveku iz tehničke podrške pominjao otvaranje .tk domena što njega u principu ne interesuje, tako da je on verovatno shvatio da ti želiš da otvoriš domen i zakupiš prostor i tu je nastao nesporazum. Sledeći put ga samo pitaj kako da uploaduješ svoju prezentaciju na server kao običan korisnik bez zakupljivanja domena i potrudi se da budeš malo jasniji.
Napominjem da nisam korisnik Verata, tako da neznam da li oni uopšte daju besplatan prostor svojim korisnicima, ali sve što sam napisao uglavnom važi za 95% provajdera.
Ako te sve to smara zašto ne probaš varijantu koju sam ti već preporučio, a to su besplatni serveri. Idi na
www.portland.co.uk (ili neki drugi, imaš ih mali milion) i registruj se. Dobićeš adresu tipa
www.username.portland.co.uk na koju posle preusmeri svoj .tk domen.