Šta je novo?

Verat dupliranje brzine

Radi li vama saborcima sa Verata sajt www.demonoid.com ? Meni ne radi prethodna 3-4 dana, a kod ostalih provajdera (iz više izvora), što ADSL, što kablovskih funkcioniše normalno.
Takođe, ne radi ni backup sajt www.demonoid.cc .
Sve ostale sajtove koje posećujem rade ko leptir, samo mi nije jasno šta se dešava sa demonoidom.

Poslednja izmena:
Ako imas neki dial-up nalog ne-Verat, probaj da otvoris stranicu.

Odgovor decka koji radi u Veratu je bio: To je Cisco, on tako radi :wall::crash:

U zavisnosti od arhitekture, Cisco ruter ce gubiti, ili imati veliki odziv na direktan ping, ako je u tom trenutku opterecen - high cpu load, jer sav prioritet ide na rutiranje (forwarding) saobracaja. 7200 serija rutera npr. ovo radi, jer nema odvojen forwarding plane od control plane-a. Odatle nema gubitaka paketa u saobracaju koji se usmerava (osim ako nije dobro preopterecen) kroz njega, ali gubi na direktnim odzivima. Doticni ruter je (koliko znam) iz te serije...

Dodatno, ICMP saobracaj obicno ima nizak prioritet, tako da traceroute/ping alati nisu (uvek) merilo pouzdanosti mreze, mrezne opreme i sl.

Poslednja izmena:
Sgi, hvala na pojasnjenju.
Jedino sto ne znam kako da se ustanovi gde je tacno problem, a tu skoro uvek pokaze neki gubitak paketa ili povecanje latencije.
Verovatno ce Verat da sredi to, barem se nadam. Malo je bolje od pre par dana, sad samo 1-2 za vece zabode na par sec i dobijem disconnect sa servera, ali daleko je to od onog dobrog neta koji je bio.
Jedino sto mi je cudno da se vise ljudi ne zali, ali valjda nema mnogo gamera, a na surfu i torrentima se to ne primecuje. I cudi me da drugari nemaju problem na istoj centrali, ali na Telekom adsl-u, verovatno je to nesto drugacije reseno. Online gaming je postao risky business :p

EDIT: @Vertigo: ne rade oba sajta.

Poslednja izmena:
Radi li vama saborcima sa Verata sajt www.demonoid.com ? Meni ne radi prethodna 3-4 dana, a kod ostalih provajdera (iz više izvora), što ADSL, što kablovskih funkcioniše normalno.
Takođe, ne radi ni backup sajt www.demonoid.cc .
Sve ostale sajtove koje posećujem rade ko leptir, samo mi nije jasno šta se dešava sa demonoidom.
EDIT: @Vertigo: ne rade oba sajta.
Meni rade preko drugih ISP-a, preko Verata ne.

@zYx
Probaj neki dial-up.

@ Vertigo
@ zYx

Imao sam potpuno isti problem prosle nedelje, samo bio je drugi sajt u pitanju. Ima veze s Veratovim rutiranjem. Prijavio sam podrsci, popravili su i sad bez problema otvaram taj sajt. Prijavite problem.

Hvala puno na infou svima. Još sutra ću nazvati da prijavim kvar, tj. nemogućnost pristupa sajtu.
A i meni se inače dešava često pucanje konekcije, što je zaista najnezgodnije da se desi prilikom online gaminga. Kod mene se desi da se nekako zabrljavi modem, tj. on prikazuje da ima vezu sa centralom, iako mi indikator u windowsu prikazuje da nemam.
U tom slučaju, moram restartovati računar ili da uradim disable, pa enable local area connectiona. Kad indikator pozeleni, ponovo je moguće ostvariti konekciju.
Modem je naravno, Actiontec, usb varijanta.

Kratki prekidi se i meni desavaju, redje nego ranije. Download je manje vise u redu, samo HTTP mi treba pa sam mozda i zbog toga zadovoljan. A odziv, sve drugo ali ne kako treba http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=136496. Vise i nije problem sto je ping visok, trenutno je nizi nego obicno, sad je postao i vrlo nestabilan. Udjem na server sa oko 80, krene da seta do 150ms ili vise, pa ako me server ne izbaci, od igranja nema nista. Suprotna situacija, udjem s visokim odzivom 200 - 250, za koji se ispostavi da je u tom periodu stabilan, server se ne buni jer ima visok prag i odigram vise rundi. Pritom igra bolje tece nego na onom serveru gde sam imao nizak odziv.

ZALITE SE podrsci i ukazite na sve probleme, neotvaranje sajtova, los download, VISOK PING, itd...

Demonoid je proradio. :D

Inače, ja problema sa pingom tokom igranja nemam, osim ovog pucanja veze.
Ping mi je u rasponu od 30 do 120ms zavisno od toga ko je host, a na samom serveru latency mi je uglavnom oko 60-70.
Paket je ovaj najsocijalniji (512/64).

Taj sam 512/64. I fali mi 64k Upload-a. Poklonio bi 128k Download-a netrepnuvsi.

zovite ih i smarajte...sa veratom morate tako...oni prvi pingovi koje ste postovali su ocajni..pa latencija na speedtestu od 900 i nesto..zovite ih i trujte ih...a da...koliko znam verat je i prodat sad nekim strancima..pa mozda oni drndaju nesto :)

Vrh Dno