Šta je novo?

verat adsl i request timed out

Misha R

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2001
Poena
619
Imam veliki problem sa veratom vec par meseci, paketi se gube. To mi pravi strasan lag u online igranju i stvarno ne znam sta vise da radim. Da napomenem da je i kod ortaka koji ima isto verat adsl isti paket 512 i ista centrala isto takva situacija. PRvo sam mislio da se paketi gube negde tamo u inostranstvu preko medjutim sada sam posle tracert odmah pingovao prvu adresu koja se pojavljuje, neki veratov server 85.222.161.17 i na njemu od 100 pingovanja - n 100 imam 7 izgubljenih paketa, nekad vise od toga nekad manje. Znaci protok totalno stane onaj prozorcic prestane da blinka dole za konekciju. Ja sam ih zvao i rekao im ali ljudi koji tamo rade ne znaju sta da odgovore, pitaju me gluposti i kao pa ovde je sve u redu imate protok kao....... Ne vredi pricati ja im kazem da mi radi net da mogu da surfujem, ali da mi pravi problem prilikom online igranja. Ne vredi pricati. Tada sam mislio da je zbog njihovog linka ka nemackoj pa da se tu javlja prekid, ali ovim pingovanjem prvog kompa posle mog se vidi da dolazi do gubitka paketa. Mene zanima zbog cega se ovo javlja i u cemu je problem. Znaci paketi se gube na prvoj adresi na koju ide sve sa mog kompa, nije prekid tamo negde u nemackoj na putu nego direktno sa njima na prvoj adresi mi se javlja to. Sta je uzrok ovome, verovatno nesto od centrale do verata........

Napominjem da se lag javlja uvek znaci iako je ping 50 dodje do seckanja na svakih recimo 10 sekundi pricam o pes 5, tacno tada gubi paket i to je to. Znaci ok ping ali dodje do gubljenja paketa i cao.....

Probao sam da menjam dns servere, kacio se direktno na pppoe, inace se kacim preko rutera, mtu size kada idem preko rutera mora biti postavljen na eth karti 1400 inace ne mogu neke sajtove da otvaram, kada idem direktno iz windowsa preko pppoe onda radi i sa def. mtu size. E sada pitam druge korisnike verata ako mogu da pinguju da vidim da li se svima gube paketi ili je to samo na ovoj centrali u zarkovu. Takodje ako neko ima neki savet sta uraditi i sta reci njihovoj podrsci....

Hvala

ta adresa je verovatno gateway. pozovi podrsku i reci im da imas oko 7% gubitaka do verata, po svoj prilici problem je do telekoma, posto oni odrzavaju sve sisteme prenosa od krajnjeg korisnika do provajdera.

Ping statistics for 85.222.161.17:
Packets: Sent = 200, Received = 178, Lost = 22 (11% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 62ms, Maximum = 406ms, Average = 67ms
evo ADSL kod Verat net-a centrala zarkovo

ne vredi danas su me prebacili u interleave mod i jos gore je isto gubi pakete, a ping duplo losiji......

takodje i treci ortak sa ove centrale iz zarkova takodje ima gubljenje paketa 10%. Da li mogu neki korisnici drugih provajdera sa zarkovo centrale da pinguju nesto u 100 paketa pa da vidimo da li je i kod njih ovakav problem

cestitamo, stigla agregacija!! :)

zezam se, ovo na prvi pogled lici kao neki problem sa telekomom... taj treci ortak, jel i on na veratu ili..?

Ma i ja sam juche zvao teh.podrshku i isto su me prebacili u interleave mode i nishta, josh sam izgubio na brzini oko 10%-15%( shto su mi i rekli da ce se dogoditi) ali je i stabilnost veze trebala da bude veca. Ali poshto se paketi i dalje gube napravio sam sebi josh vece ... Nemam ideju kome da se obratim (evidentno da su ljudi u teh. podrshci nemocni da urade bilo shta ili da intervenishu na drugi nachin).

da i treci ortak je na veratu moram da iscimam nekog sa ove centrale u zarkovu, a da je drugi provajder da vidimo da li se tamo gube paketi

problem je do telekoma tj verovatno na samoj centrali. Verat je kontaktirao telekom videcemo sta ce se uraditi po tom pitanju, a ako ima neko sa centrale zarkovo adsl nalog kod drugog provajdera bilo bi lepo da pinguje nesto sa 200 paketa i da nam javi ima li gubitaka paketa

Ovaj
Ja sam na centrali Julino Brdo,znaci nije Zarkovo,jeste sigurni da je zarkovo?
PTT provajder 10-13% loss

kao sto rekoh, cestitamo, stigla agregacija!! :)

e, to se deco zove monopol... mozes da promenis provajdera, a adsl ce i dalje da radi shitty...

Primetio sam da patis od te agregacije...
95% ljudi u beogradu nema probleme sa adsl-om,99% ljudi nije videlo agregaciju ali je culo pa sad prosipaju pamet...
elem,
komsa do mene na beositiju,isti problem,15% loss

jos jedan ortak ali na yubc centrala zarkovo od 100 paketa 5 su lost. Centrala je zarkovo ona kod pumpe

Poslednja izmena:
Primetio sam da patis od te agregacije...
...ali je culo pa sad prosipaju pamet...

FYI, agregacija ne postoji,,, u pitanju je najobicniji marketinski trik odredjenih provajdera... postojala je ideja doduse o tome na samom pocetku adsl usluge, sredinom 2004 godine, medjutim, kolege iz Telekoma su odlucile da im je to preveliko cimanje za realizaciju :)

uglavnom, strpite se, obavesteni su o problemu danas, i verujem da ce ga ubrzo resiti...

Poslednja izmena:
FYI, agregacija ne postoji,,, u pitanju je najobicniji marketinski trik odredjenih provajdera... postojala je ideja doduse o tome na samom pocetku adsl usluge, sredinom 2004 godine, medjutim, kolege iz Telekoma su odlucile da im je to preveliko cimanje za realizaciju :)

uglavnom, strpite se, obavesteni su o problemu danas, i verujem da ce ga ubrzo resiti...

Ako ne postoji, zasto su onda ogromne razlike u cijeni?

http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=6652

Flat 40:1 Hobby Brzina Cena
Flat 256 256/64 1.390 din

Flat 20:1 Hobby Brzina Cena
Flat 256 256/64 3.100 din

ok:
1) nije lepo citirati poruku koja se nalazi odmah iznad tvoje
2) u poruci koju si citirao imas moj odgovor na tvoje pitanje

da li postoj agregacija ili ne postoji to je totalno ne bitno, moje misljenje je da je ta agregacija totalna glupost, recimo ko moze da proveri tu agregaciju 1:10 na eunetu ma to je glupost ziva, normalno je da provajder ne moze ni da ti garantuje protok jer onda kad ne bi bio taj ispada da mozes da ga tuzis lol. Sto se tice te agregacije moguce je da postoji razlika ako je stvarno dosta korisnika na istoj vezi, ali i da platim vise niko mi ne bi garantovao da ne bi imao ovaj slucaj koji imam sada gde je ping pre nego sto su me juce prebacili na interleave mod bio preko rutera 22, a preko pppoe win konekcije 30 prema njihovom gateway-u, a sada je ping 70 duplo losiji, a paketi se gube isto kao i ranije oko 11% nekad vise nekad malo manje. Inace imam ISDN pa se nisam ni nadao da ce taj interleave mod doneti nesto jer ipak centrala je nova, nije neka krdza, a i linija je isdn, tako da je ocigledno da nije do moje linije i da na njoj ima sumova i ****** da je losa nego je verovatno telekom sjebao nesto tamo u centrali jer kao sto sam rekao gore i drugar sa yubc na istoj centrali ima gubitke doduse 5% od 100 paketa. Sada treba neko da iscima telekom nadam se da ce verat istrajati i videti sta se tu desava, ja mogu da potvrdim da je ovo pocelo pre par meseci i da toliko traje, pre toga je sve savrseno radilo koristim verat adsl od feb. 2005 ja mislim, jedina mana je bila ne davanje onoga sto su napisali svojevremeno na sajtu da daju email i sve sto nisu davali, eto sada posle 2 god smo dobili i email. Sada kad bi se ovo resilo ja bi i nastavio da koristim usluge verata jer nije bio problem u pingu ping je bolji nego na sezamu prema bilo kom sajtu, mislim meni ne vise jer sam od juce na interleave modu, ali cu traziti da me vrate na normalni mod, samo da se resi ovaj problem sa paketima.

P.S. slabo se javljaju ljudi sa drugih provajdera da testiraju ovu centralu u zarkovu, ocigledno je da je nesto otislo u .........

Ortak na beotelu centrala zarkovo pingovanje gateway-a beotela 8% izgubljenih paketa...

Zarkovo centrala definitivno je prsla

Vrh Dno