Imam veliki problem sa veratom vec par meseci, paketi se gube. To mi pravi strasan lag u online igranju i stvarno ne znam sta vise da radim. Da napomenem da je i kod ortaka koji ima isto verat adsl isti paket 512 i ista centrala isto takva situacija. PRvo sam mislio da se paketi gube negde tamo u inostranstvu preko medjutim sada sam posle tracert odmah pingovao prvu adresu koja se pojavljuje, neki veratov server 85.222.161.17 i na njemu od 100 pingovanja - n 100 imam 7 izgubljenih paketa, nekad vise od toga nekad manje. Znaci protok totalno stane onaj prozorcic prestane da blinka dole za konekciju. Ja sam ih zvao i rekao im ali ljudi koji tamo rade ne znaju sta da odgovore, pitaju me gluposti i kao pa ovde je sve u redu imate protok kao....... Ne vredi pricati ja im kazem da mi radi net da mogu da surfujem, ali da mi pravi problem prilikom online igranja. Ne vredi pricati. Tada sam mislio da je zbog njihovog linka ka nemackoj pa da se tu javlja prekid, ali ovim pingovanjem prvog kompa posle mog se vidi da dolazi do gubitka paketa. Mene zanima zbog cega se ovo javlja i u cemu je problem. Znaci paketi se gube na prvoj adresi na koju ide sve sa mog kompa, nije prekid tamo negde u nemackoj na putu nego direktno sa njima na prvoj adresi mi se javlja to. Sta je uzrok ovome, verovatno nesto od centrale do verata........
Napominjem da se lag javlja uvek znaci iako je ping 50 dodje do seckanja na svakih recimo 10 sekundi pricam o pes 5, tacno tada gubi paket i to je to. Znaci ok ping ali dodje do gubljenja paketa i cao.....
Probao sam da menjam dns servere, kacio se direktno na pppoe, inace se kacim preko rutera, mtu size kada idem preko rutera mora biti postavljen na eth karti 1400 inace ne mogu neke sajtove da otvaram, kada idem direktno iz windowsa preko pppoe onda radi i sa def. mtu size. E sada pitam druge korisnike verata ako mogu da pinguju da vidim da li se svima gube paketi ili je to samo na ovoj centrali u zarkovu. Takodje ako neko ima neki savet sta uraditi i sta reci njihovoj podrsci....
Hvala
Napominjem da se lag javlja uvek znaci iako je ping 50 dodje do seckanja na svakih recimo 10 sekundi pricam o pes 5, tacno tada gubi paket i to je to. Znaci ok ping ali dodje do gubljenja paketa i cao.....
Probao sam da menjam dns servere, kacio se direktno na pppoe, inace se kacim preko rutera, mtu size kada idem preko rutera mora biti postavljen na eth karti 1400 inace ne mogu neke sajtove da otvaram, kada idem direktno iz windowsa preko pppoe onda radi i sa def. mtu size. E sada pitam druge korisnike verata ako mogu da pinguju da vidim da li se svima gube paketi ili je to samo na ovoj centrali u zarkovu. Takodje ako neko ima neki savet sta uraditi i sta reci njihovoj podrsci....
Hvala