Šta je novo?

Verat adsl i email sramota

Misha R

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2001
Poena
619
Da li je moguce da ovi ljudi iz verata jos uvek ne daju email adresu svojim korisnicima adsl-a, pre par meseci sam im pisao i posle jos jednom i nisu ni odgovorili, takodje i drugar je pisao i nista. NA sajtu im i dalje stoji da se dobija email adresa, a nemas nista, sada vise ne mogu ni na news da postujem preko veratovog servera. Stvarno katastrofa i sramota imas adsl, a nemas email. Stalno zavlace telefonom kada smo zvali kao bice ovo ono i lazu.

evo sta oni kazu na sajtu im tako stoji od pocetka i idalje lazu ljude

1 Pristupna brzina 512/128 Kbit/s
2 Flat rate
3 Javna dinamička IP adresa
4 E-mail
5 POP3, SMTP, web mail
6 Prostor za ličnu prezentaciju – 5 MB
7 Inbox – 10 MB
8 Mogućnost uplate online - preko Fast Internet kartice
9 Antivirus, zaštita od spama
10 Besplatno prosleđivanje elektronske pošte
11 Autoreply (Vacation message)
12 Neograničen mail saobraćaj
13 Neograničen P2P (nema filtriranja portova)

od ovih 13 stavki tacno je samo pod 1, 2 , 3, 13 sve ostalo lazu
ne moze ni preko kartice da se uplacuje nego moras stalno da ides tamo, nema mailla i bilo cega vezano za to.

Poslednja izmena:
zar jos uvek isti problem...hmm... :(

Da li si probao licno da dodjes? Ti i jos par likova kojima se to desilo...?

Neverovatno ali istinitito. Isti slučaj od juna meseca 2005. od kako sam kod verata na adsl-u niko da da neko zvanično obaveštenje , na mailove ne odgovaraju. Slao sam im i pm ovde na benchu i ništa. Na direktno postavljeno pitanje još u septembru, u prodaji, čovek mi odgovara da će biti uskoro. Baš je "uskoro". Neverovatna politika provajdera, baš razočaravajuće. A o laganju pretplatnika sa ponudjenom sadrzinom paketa da i ne govorim. ~30% realizovanih usluga od predvidjenih stvarno katastrofa i sramota.

www je napisao(la):
zar jos uvek isti problem...hmm... :(

Da li si probao licno da dodjes? Ti i jos par likova kojima se to desilo...?

gde da dodjem licno?
Nema tu par likova niko nema mail ko koristi adsl preko verata, takodje ko koristi wireless preko njih isto nema. Samo imaju za dial up

Poslednja izmena:
:S:
Isti problem, bio sam na Wireless-u i sada sam na ADSL-u kod VeratNet-a. Korostim njihov e-mail nalog koji mi je ostao josh od vremena Dial-up-a, ali ce mi ga ukinuti jer nisam uplacivao sate skoro godinu dana, a rekli su mi da posle godinu dana ukidaju nalog ako nije aktivan :d
Ne vredi, pisao sam mailove, zvao telefonom, pitao licno u Gavrila Principa. Nista.
Nekako mi se cini da su ranije vise vodili brigu o svojim korisnicima a sad bre mnogo nesto mrse muda.

Poslednja izmena:
pa kontam da su kao prikupili masu pa su se bas raspustili i opustili...

*ebiga...

pa onda jedino da kontaktirate par TV stanica i par novina i casopisa i da im kazete da imate vrucu informaciju i da dodju ispred Verat matrice pa onda odete Vas par unutra i kazete da ako ne puste mail da ce te reci medijima...pa da vidis kako ces imati 10 besplatnih naloga i 3 meseca za dz adsl-a ! :p

Jedan offtopic komentar...
Verat - Ja stvarno ne znam za sta su oni dobri, i sta vredi uzeti kod njih. Majke mi.
Internet poskupeli sada, kada u celoj EU se cak i ne placa. Hosting poskupeli, a ne daju ni E mail niti cPanel nista... Veoma cudno, ali veoma :)

@ Misha R : Pa ne vidim shta ce ti njihov mail pored servisa kao shto je Gmail... ako ti treba poslacu ti invite (ja ili josh 1000 njih u sobi pored :) )

@ Typhoon.X
U pravu si za Gmail,ali ako je provajder obecao jedno ( E-mail),
a u praksi to ne postoji,onda je to cist bezobrazluk i javasluk .

Ma znam, ok je to, ali zapravo poenta je u tome da nece nishta postici nerviranjem i kukanjem... ovako jednostavno reshi problem maila, a posle moze da se prebaci i na drugog provajdera ;)

Typhoon.X je napisao(la):
@ Misha R : Pa ne vidim shta ce ti njihov mail pored servisa kao shto je Gmail... ako ti treba poslacu ti invite (ja ili josh 1000 njih u sobi pored :) )

ne brini imam gmail i to par naloga nije u tome problem, problem je sto preko gmail-a nece da idu veci attachmenti, cak ni odredjena kolicina slika ne prolazi nego moras da delis u vise poruka. Naravno da mi treba lokalni email, treba mi i news grupa, treba mi sve to sto pise da daju, a ne daju.

Typhoon.X je napisao(la):
Ma znam, ok je to, ali zapravo poenta je u tome da nece nishta postici nerviranjem i kukanjem... ovako jednostavno reshi problem maila, a posle moze da se prebaci i na drugog provajdera ;)

Mislim da svako ovde ima par email naloga, i nije problem u tome problem je taj odnos provajdera prema pretplatniku taj lazzovski nastup ,to sakrivanje. Ako niko u podrsci ne cita mailove i ne odgovara na njih koja je to ozbiljnost? Pa mene su za samu aktivaciju naloga vozali tri dana. Odes u prodaju uplatis pare i onda ti trebas da zoves podrsku da ti pusti signal a njihova komunikacija prodaja->podrska je ravna nuli. Ljudi ako vec placamo toliko koliko placamo hocu sve sto je bilo u ponudi , *necete da me prevarite*. :mad:

Slazem se u potpunosti... ja sam prvi vrishtao preko telefona na sezamovu ADSL podrshku cim mi je kombinovani protok pao ispod 20kb/s :p Jednostavno sam im rekao da hocu ono shto sam platio. A shto se tice ozbiljnosti... pa recimo da u tom Veratu nisu nishta manje ili vishe ozbiljni nego 90% firmi u Srbiji...

@ Misha R: Ok, nisam to gledao sa te strane poshto licno nemam takve potrebe ;)

Poslednja izmena:
Ma za Veratovu tehnicku podrsku stavrno nemam reci, nesposobni, bezobrazni, jednom recju bole ih k... sto su ti nesto naplatili a to ne ispunjavaju

KRIVIČNI ZAKONIK R.SRBIJE

P R E V A R A
Član 208.

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Član 432.

Ovaj zakonik stupa na snagu 1. januara 2006. godine.

Ma sve je to lepo na papiru ali neko vec rece Srbija, aj da vidim da neko ovo sprovede u delo !

neko treba da ih tuzi pa da vidis kako bi onda sve moglo

Da i proces da se oduzi jedno 2 god,a do tada pojeo vuk magarca.DA smo normalna zemlja,to ne bi moglo_Ovako moze.Ma predji kod nekod drugog.Nemoj da placas.Ko ih sisa.

Mene zanima da li postoji neka republička agencija koja se bavi tim pitanjima tj. zaštitom prava pretplatnika, kojoj bi se mogao prijaviti ne samo ovaj slučaj već i masa drugih koji nesumnjivo postoje, ili zakon ne stiže da prati ''vrtoglavi razvoj'' interneta u zemlji Srbiji? (izuzimajući naravno direktnu tužbu sudu za prevaru).

trabl je napisao(la):
Jedan offtopic komentar...
Verat - Ja stvarno ne znam za sta su oni dobri, i sta vredi uzeti kod njih. Majke mi.
Internet poskupeli sada, kada u celoj EU se cak i ne placa. Hosting poskupeli, a ne daju ni E mail niti cPanel nista... Veoma cudno, ali veoma :)

he, da,da...

a ko je to jeftiniji od njih? your preciouss YUBC, koji kosta 125 dinara za 5 sati? ma ajte molim vas, znaci bez gluposti bez prethodne provere :)

ili mozda bug? telekomov 042 provajder sto nikad nema slobodnu liniju?
www je napisao(la):
pa onda jedino da kontaktirate par TV stanica i par novina i casopisa i da im kazete da imate vrucu informaciju i da dodju ispred Verat matrice pa onda odete Vas par unutra i kazete da ako ne puste mail da ce te reci medijima...pa da vidis kako ces imati 10 besplatnih naloga i 3 meseca za dz adsl-a !

pa gde ti zivis? u Disneylandu? LOL :D

jel se neko od vas gospode uopste potrudio da nazove teh.podrsku i da pita zasto je to tako... naravno, da nije... lakse je pljuvati po ljudima na raznoraznim forumima, nego okrenuti telefon i pitati.

bgmarko je napisao(la):
Ma za Veratovu tehnicku podrsku stavrno nemam reci, nesposobni, bezobrazni, jednom recju bole ih k...

stvarno? a sta to nisu hteli da ti ucine? ili nisu znali, posto kazes da su nesposobni? ili su te tako nevaspitanog i nepismenog oterali u tri lepe majcine posto su,pored svega, i bezobrazni?

Samo mala digresija...
U vreme dial-up-a sam bio kod Verata, nikad problem nisam imao.

Evo na ADSL-u sam od pocetka ali ne kod verata. Njihov nalog koristim i dan danas, normalno, a nemam ADSL kod njih. Lepo sam zvao, rekao takva i takva situacija, vraticu se kod Vas, kad tad, sta da radim do tada, necu nalog da mi propadne.

Ljudi mi rekli plati pet sati, to ti traje godinu dana i uzivaj.

Mene bio blam da platim samo pet sati, platio 20, neke smesne pare, i evo, sad imam regularan Verat-ov nalog, iako ADSL imam kod drugog provajdera :)

A hostujem kod njih sto svoje, sto prijatelja i saradnika, jedno 20 web sajtova i niko nema nikakvih problema. Desi se nekad, ali vrlo retko, da neki od sajtova ne bude vidljiv po sat dva ili par minuta, ali niko od njih nije nba.com, ili cnn.com, pa da ce umreti ako mu se ne moze pristupiti na par minuta.
Ukratko, za tu cenu, zaista nemam sta da im prigovorim!

Ljudi ako niste zadovoljni uslugom što ih ne promenite?
Inače Verat je stopirao gmail, tako sam dobio poruku od njih.

Sale99 je napisao(la):
he, da,da...

a ko je to jeftiniji od njih? your preciouss YUBC, koji kosta 125 dinara za 5 sati? ma ajte molim vas, znaci bez gluposti bez prethodne provere :)

ili mozda bug? telekomov 042 provajder sto nikad nema slobodnu liniju?
Da ne radis mozda u Veratu? :trust:

Sem cene, Verat nema cime da se podichi. Veza posle devet satu uvece (pricam za dialup) je uzas. Beotel, primera radi, u isto vreme dobijam bez problema, i sve radi kako i treba da radi. Pre neki dan sam uspeo da napravim cak 2MB (slovima: dva megabajta!) downloada za sat vremena. Od silnog laga, Instant Messaging nije radio (poruke su stalno time-out-ovane). A ako cemo da pljujemo Bug (ne hvalim ih, ali nisu nista losiji od Verata), Veratov BG broj posle 21h ne mozes da dobijes, a ako ga i dobijes, sledi duga i mucna prica o lagu. Preko SMINa se jos i konektujes uvece, ali bolje da nisi. Vreme ti se trosi, a nista ne postizes. Ned'o bog da slucajno otvaram dve stranice istovremeno, tada sve staje.

Poslednja izmena:
Trenutno e-mail (i webmail) na Verat-u ne radi (dial up korisnik ) :smash:

ne znam za dial-up kvalitet, ne koristim ga vec par godina, otkako sam na wireless-u, pa na adsl-u, ali znam koje da su cene neuporedive...

ok, prethodni post je bio malo vatreniji, priznajem, ali malo su me pausalne prozivke vise smorile. Ne, ne radim u veratu, vec u jednoj drugoj firmi, ali imam tesne veze sa njima, posto od njih uzimamo 1 mbit interneta, od Telekoma 128k radi redudantnosti. takodje, kuci imam verat adsl, koji radi kao svajcarski sat (hvala bogu!).

sa adsl-om sam dva puta imao problem. prvi put su me iskljucili jer sam zaboravio da platim :) a drugi put mi se router nesto istripovao (obican reset je pomogao). p2p download sa dobrih hostova drzi 53 KB/s, http i ne pominjem, nema filtriranih portova i ostalih cuda prirode i srpskih pilicara (private IP kod beotela :) )

da se vratim na temu. zasto nema maila za adsl korisnike?
e to nemam pojma ni ja! ;) pitao sam jedanput tehnicku podrsku, a oni su mi rekli da zovem prodaju. prodaja mi je rekla da je vec nekoliko meseci u pripremi neki novi email sistem, i da se ceka da se on pusti u rad, a da je u medjuvremenu omogucen POP3s i SMTP dial-up naloga za adsl korisnike, sto mogu da potvrdim jer ga redovno i koristim izmedju ostalih naloga.

PS. ovaj vikend nije radio mail server, na sajtu pise zbog radova na prosirenju kapaciteta. mozda je to to?

sve u svemu, ja sam vec osam godina zadovoljni korisnik Verat usluga, i ne planiram da ih menjam.

merlin je napisao(la):
Ljudi ako niste zadovoljni uslugom što ih ne promenite?
Inače Verat je stopirao gmail, tako sam dobio poruku od njih.

a kako se to stopira gmail? ocu i ja malo da ga stopiram :-devil-:

Vrh Dno