Šta je novo?

Veoma cudan problem sa laptopom

jevta

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poena
305
Posedujem laptop Asus k53e vec nekih 3 godine i do pre neki dan je radio kao sat, ali samo od jednom je krenuo da koci kod svih stvari vezanih sa internetom. Prvo sto sam pomislio da je neki virus i naravno oborio sistem, ali ni to nije resilo problem. Onda pomislim ajde nisam brisao ceo hard mozda je nesto se zdrzalo na d particiji i da ne bih brisao ceo hard ubacim ssd iz pc-a, ali problem jos tu. Drajvere sam skidao sa oficijalnog sajte mada sam instalirao i one sa d particije sa kojima je ranije lepo radio. E sada ja nisam pametan sta bi mogao da bude problem jer ostala 3 racunara u kuci su takodje povezana na wifi i nemaju problema, a ovaj malo radi, a malo ne. Tako da sam ruter i internet konekciju eliminisao. Kretanje kroz sistem je fluidno, kroz brouzer imam ili kasnjenje ili lost kao na slici. Takodje da naglasim da sam probao vise verzija windows-a i da je problem ostajao.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    264.8 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Da li si probao kablom da povezes sa ruterom, ako radi normalno onda je problem u wifi kartici

Skini Hard Disk Sentinel vidi ima li losih sektora hard disk...

Da li si probao kablom da povezes sa ruterom, ako radi normalno onda je problem u wifi kartici

probao sam čini mi se pre neki dan sa hard diskom, ali probaću danas i sa ssd-om preko kabla. Pa cu da vidim da li i dalje pravi problem.

Kako si to eliminisao hdd? Ne vidim da si napisao da je testiran.

Mozda imas guzvu na wifi kanalu u sobi gde je taj laptop. Pokusaj da promenis kanal na routeru.
Proveri DNS podesavanja na routeru, mozda te neki malware preusmerava na proxy.
Kod:
C:\Users\Juga>ping www.google.com

Pinging www.google.com [79.101.110.114] with 32 bytes of data:
Reply from 79.101.110.114: bytes=32 time=7ms TTL=61
Reply from 79.101.110.114: bytes=32 time=8ms TTL=61

Ping statistics for 79.101.110.114:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 7ms, Maximum = 8ms, Average = 7ms

IP adresa www.google.com se razlikuju kod mene i tebe.

IP adresa koju on dobija je ok, pripada Google opsegu.

Covek je bio u pravu u pitanju je wlan kartica. Preko kabla radi ok, ali da bih eliminisao sve skinuo sam sa drugog laptopa wlan kartu i takodje radi normalno. Nikada nisam cuo da je nekome wlan karta crkla, ali eto svasta se dogadja :). Hvala svima na ulozenom trudu u resavanju problema, a ja sada idem da jurim negde karticu :D

Vrh Dno