Šta je novo?

Veoma cudan problem sa KWorld karticom ...

Joshefin

Čuven
Učlanjen(a)
06.11.2003
Poena
620
Imam KWorld PcTV TV/FM karticu i od skora velike probleme sa njom. Posle instalacije SP2 za WXP software koji je stigao uz nju nece da radi (illegal operation, dont send). Sa sajta kworld-a skinem driver i neki novi program (pise update, ali netacna velicina fajla) ... Usput da napomenem da su izbacili "novu" seriju kartica tj. promenili naziv, ali ipak skinuo sam gore pomenuto za karticu sa 878 cipom. Drajver se uspesno instalira i radi (valjda), ali je cudno da u device menager pise Conexant tv tuner, a sa drajverima sa orginalnog cd-a instalira se Philips tv ?! Jos cudnije je to sto prijavi da je proizvodjac Philips WDM Tv tjunera Conexant ! Sto se programa tice, ispostavlja se da je to zapravo program firme Honestech (na njihovom sajtu se ne pominje ovaj program) koji prijavljuje gresku da ne moze da ucita tv frequency tabelu, pa ne moze da nadje nijedan kanal, a i posle minut rada dobijem poruku o illegal operation i kraj. Probao sam i WinDVR3 (isto win prijavi illegal operation), ChrisTV (najnovija verzija, radi neko vreme, nalazi kanale, ali opet illegal operation) ... isti problem i sa iuVCR, myTV ... Sve programe sam probao i sa drajverima sa sajta KWorld-a (koji su novijeg datuma) i sa onima sa cd-a ... U cemu je problem ? Trazio sam bilo kakve info po forumima i na sajtovima firmi al nista korisno ne nadjoh.
Neko ce verovatno reci da sklonim SP2, ali to ne dolazi u obzir ...

Imam istu karticu,i isti problem. U pitanju je DirectX 9.0c,koji je smrt za TV kartice.

Jedini program koji radi (i to savrseno,a ujedno je i najbolji od svih) je DScaler.
Skini ga i uzivaj.

Kod mene na Win2K3 ws. radi WinDVR3, Dscaler u svim verzijama, iuVCR u svim verzijama , kao i onaj soft koji dolazi uz karticu, sa originalnim drajverima i onim tweak-ovanim sa DirectX 9 u svim verzijama,
bez problema.

@jordan
Pa jel isti problem i sa tv kartama drugih proizvodjaca ili samo sa KWorld-om ? Skinuo sam DScaler, al se nisam bas odusevio ... Nego, kad smo vec kod njega, kako da podesim zvuk, koju karticu si odabrao u setupu i koji tjuner (posto kworld nema u listi, a za tjuner je valjda philips) i koliko vidim program nema mogucnost grebovanja ?

@zormanic
Pa imas li DX 9.0c ? Sta tebi pise, sa tim originalnim drajverima, u device menageru za marku i proizvodjaca tjunera ? Koji su to tweakovani drajveri sa dx9 ?

Izgleda da ce jedino resenje biti da kupim neku Terratec ili Leadtek karticu ... Valjda se one snalaze sa DX9c ...

DScaler ima ubedljivo najbolju sliku,jer ima mnogo filtera cijim ukljucenjem se slika mnogo poboljsa.
Zvuk podesi na line in,cnini mi se.Pogledacu kad dodjem kuci. Isto cu videti i za podesavanja kartice u listi.I moze da grebuje.Ne znam koju si verziju skinuo.
Na www.tv-cards.com sam procitao da dosta kartica imaju problema sa 9.0c. Microsoft je izbacio i neki patch bas zbog toga,ali ne radi ni on najbolje.

Verzija 4.0 ... Aj malo pojasni oko podesavanja i grebovanja ...

I Leadtek pravi njesra sa smrdljivim 9.0c! Tv varijanta radi, ali kada otvaram FM, prijavi mi "cannot open recording device" i kraj. Radio svira, ali nema snimanja u mp3. Sve moguce drajvere i softvere sam probao, instal i deinstal-nece. Ovi Tajvanci su mi dali "fantastican" savet, tj da uradim cistu instalaciju OS!!! A meni instalacija stara 1 dan.

E,izvini,obecao sam da cu u petak staviti podesavanja,ali sam morao hitno u BG (izmedju ostalog da bih kupio Football Manager 2005 :). Danas cu staviti ovde podesavanja.

Joshefin,

evo ti podesavanja:

card: Standard BT878 (No Init MSP)
tuner: Philips (PAL)
Na Channel Settings stavi na German frequency i skeniraj.

Za zvuk-idi na Settings,pa Audio-Mixer,i stikliraj Enable system,odaberi kartu ili integr.,i stavi mixer-line Line In.

Ako hoces da koristis daljinski sa DScalerom,instaliraj program BTRemote.

ja sam skoro vec otpisao istu takvu karticu kao neispravnu. da li se pre instaliranja drajvera (a nakon ubacivanja u pci slot) uopste detektuje kartica nakon prvog ukljucivanja masine? meni se desava da win xp lepo prihvati drajvere, ali softver ni da bekne... odnosno kaze koliko se secam da nije mogao da nadje odgovarajuci hardver. hoce li neko da opise proceduru instaliranja?

Joshefin je napisao(la):
@zormanic
Pa imas li DX 9.0c ? Sta tebi pise, sa tim originalnim drajverima, u device menageru za marku i proizvodjaca tjunera ? Koji su to tweakovani drajveri sa dx9

Izvini, ali tek sam danas stigao da odgovorm.

evo sta pise:

Poslednja izmena:
A evo i drajvera koji rade sa skoro svim karticama koje na sebi imaju 848, 878 i 878a cip.:

Poslednja izmena:
zormanic, alal ti vera, jedva cekam da stignem do kuce pa da isprobam :type: . ako uspe, pozivam te na pivo :bottle:

bobiska je napisao(la):
I Leadtek pravi njesra sa smrdljivim 9.0c! Tv varijanta radi, ali kada otvaram FM, prijavi mi "cannot open recording device" i kraj. Radio svira, ali nema snimanja u mp3. Sve moguce drajvere i softvere sam probao, instal i deinstal-nece. Ovi Tajvanci su mi dali "fantastican" savet, tj da uradim cistu instalaciju OS!!! A meni instalacija stara 1 dan.

Ne znam da li ću te razočarati, ali meni sa DX 9.0c Leadtek Deluxe radi isto kao i što je radio pre njegove instalacije.
Do sada ni jedan, jedini problem nisam imao.

Probah ja sve zive kombinacije, al problem i dalje ostao. I pocinje da me nervira.
Znaci, probao sam sve programe koji postoje i sve drajvere (sa originalnog cd-a, nove sa sajta kworlda, ivanove, neke modovane), a probao sam i zamenu mesta pci kartica i ni jedna kombinacija ne radi - uvek pri pokretanju tv software-a prijavi gresku "***.exe has encountered a problem and needs to close."
DScaler radi, al on mi nije resenje zbog nemogucnosti snimanja ...
Koliko ja shvatam problem pravi dx9.0c ... pa ima li ko ideju sta ciniti ?

Imao sam isti problem ali samo jednom
REinsalriom sam windws i sad radi OK sa 9.0c i bilo kojim drugim

Meni radi sa ovim PCTV-em koji sam dobio uz karticu pre tri godine,inace u pocetku je bilo send,don`t send message error pri gasenju programa,ali se vremenom izgubilo boga pitaj zasto?!Sa svim ostalim programima ne radi,imam neke stare drajvere i ne menjam ih da ne bi jos i ovo pokvario!

Ja sam originalne drajvere i softver bacio cim sam kupio karticu i instalirao drajvere Ivana Uskova (mislim da su to jedni od onih koje je zormanic okacio) i nikad nisam imao problema. Mada, za DScaler, drajveri i nisu potrebni. Za radio koristim Axife FM player, za snimanje IUvcr, a za daljinski girder.

DScaler mi ne odgovara, al on radi, naravno ...
@Somilic
I meni se nekad pojavljivala takva greska pa nesta ... al sad nece nista ...

Izgleda da ce morati reinstall win-a ... mada ne verujem da ce to nesto da promeni ...

DScaler nece da nadje ni jedan kanal, ma na koje podesavanje g astavio (german freq. scan all). Ja sam na IKOM kablovizoru. Jel ima neko resenje? jel se susreo neko uopste sa ovim problemom?
Iuvcr nalazi kanale, ali mi smeta sto ne mogu da gledam TV dok snima

Joj,sad mi se javio jedan problem. Ubacio sam DVD rezac,i kad sam sklopio kuciste,i povezao milion kablova,sad su mi se pojavile one gadne vertikalne linije kad gledam TV. Znam da ne moze da bude zbog rezaca,ali onda izgleda da je mozda zbog nekog kontakta kablova. Jel ima neko resenje?

Imam tv kartu KWorld Tv878-FBK i Win XP SP2, nasao sam drajvere i instalirao, i instalirao program Fly 2000 TV, medjutim pri startu programa dobijam sledecu poruku: "Unable add video capture filter to filter graph". Probao sam i Dscaler, i isti je problem. Pomozite molim Vas. Hvala

Instaliraj DirectX, proveri drajver za graficku i podesi overlay na njoj i u programu.

Pa DirectX je valjda instaliran sa Windowsom, verzija 9.0c, a sto se tice overlay, da li bi mogao malo bolje pojasniti, pocetnik sam. Hvala

Uspeo sam sve, jos samo ako neko moze sto detaljnije da objasni kako da podesim fly2000tv, tj kako da nadjem programe, ja kada odradim automatic scan, on nadje 200 kanala od kojih na 50 ima programa.

pa mora rucno
ostavljas programe na kojima ima slika
a brises ostale

Izaberes German standard, krenesh kanal po kanal pa gde ima - ima ga !

Nazad
Vrh Dno