Šta je novo?

Veoma čudan problem - reinstalacija OS na LG LW65

dogriz

Čuven
Učlanjen(a)
07.07.2004
Poena
630
Laptop LG-LW65 Express, prolupao windows, pa sam pokušao da ga ponovo instaliram sa originalnog Rescue CD-a (Windows XP Home). I šta se dešava - instalacija krene normalno, particionišem hdd, formatiram, krene instalacija i nakon restarta (kada treba učita win sa hdd-a), jednostavno se zamrzne na boot ekranu i nema pomoći osim gašenja računara (slika)! Najčudnije od svega je što mogu da ga pokrenem u safe modu, gde radi bez greške, a i npr. ubuntu linux radi perfektno (instaliran, ne live)!
Pokušao sam i sa drugim instalacionim Windows diskovima (originalnim), ali ista stvar. Nije pomogla ni opcija Load optimized defaults u bios-u, što je neko preporučio.
Jednostavno ne znam šta može da bude problem. Svi mogući Hirens testovi prolaze bez greške (i memorije, i chipseta, i cpu-a i grafike...), radi lunux, radi win u safe modu, ali normalno nema šanse da se pokrene!?!? Da li je neko imao ovakav problem i imate li slučajno ideju kako da to rešim?

Hvala

Prilozi

• LGBoot.jpg
    LGBoot.jpg
    7.2 KB · Pregleda: 80
Da li si probao da isntaliraš ove novije verzije (ne)legalne verzije Xp-a tipa blackedition sa SP3 ili ine student EH0 verzije takođe sa SP3 i kada particionišeš HDD idi prvo na Delet Partion pa tek onda je formiraj kao što je bila u NTFS i onda trebalo da radi!!!!!!

Ako i to neće pređi na LINUX mnogo je LEPŠE!!!!!
:banana:

Original (Rescue CD) je SP2, SP3 verzije nisam probao, a kod particionisanja svakako prvo ide brisanje svih postojećih particija. Ne znam ni kako bi SP3 pomogao, pošto je sve radilo sa SP2 oko 3 godine bez problema.
Prelazak na linux nije opciija (nije moj laptop).

Da li je moguće da je BIOS nešto prolupao, pa da zato brlja?

Vrh Dno