Šta je novo?

ventilatori za kuciste

SretenBG

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
445
posedujem kuciste kao na slici https://www.instantpcshop.com.au/pcshop/513/products_pictures/suppliers/altech/00012/12442.jpg i hteo bih da promenim njegove fabricke ventilatore sa nekim boljim i efikasnijim pa ako mozete da mi preporucite nesto. I sa prednje i sa zadnje strane ima po jedna 12-tica, tako su mi potrebne dve 12-tice znaci, i da napomenem da imam pasivno hladjnjen cpu a uskoro i graficku kartu takodje pasive varijanta pa mi treba nesto sto ce praviti dobru promaju a da ne bude bucno.

kuler na procesoru je scyhe orochi,ogorman je i masivan, a na graficku ce ici arctic cooling accelero s1 rev 2 ako uspem da ga nabavim negde ovih dana, pa bih onda odmah kupio i te ventilatore za kuciste. Znaci ti mislis da bi te dve noctua-e resile problem?

ok,znaci ipak da uzmem nf-s12, jel tako? A reci mi koliko su te noctue bucne,odnosno tihe, posto nemam prestavu uopste o nivou buke koju proizvode? Znaci ja zelim da postignem to da kada upalim masinu da bukvalno ne cujem nista, da li je to izvodljivo? I ako odlucim da promenim i ventilator u napajanju, jer isto uzeti nf-s12 ili nf-p12?

Izuzetno su tihe, prakticno necujne, ali buka ne zavisi samo od samih ventilatora, vec i od kretanja vazduha kroz resetku na kucistu gde je montiran vent. Idealno bi bilo da te resetke nema, onda bi vazduh cirkulidao bez ikakvih prepreka. Ne brini, neces imati problema.
Za napajanje takodje isti model.
I uzmi model koji radi na 800rpm, ne na 1200rpm.

Dobro,kupicu ih uskoro pa cu ih montirati i videti, pa ako mi budu bucne iseci cu onda te resetke i onda ne bi trebalo da bude problema sigurno. ;) Hvala na savetima ;)

Nazad
Vrh Dno