Šta je novo?

Ventilator u napajanju bruji

I Don't Know

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2013
Poena
170
Poz,
Imam seasonic 430GB napajanje koje je pocelo uzasno da bruji. Pogotovo kad opteretim racunar ali uglavnom uvijek se cuje i to jako. Nema garanciju pa ga nemogu odnijet u servis. Moram li da kupim novi ventilator pa da ga zamijenim umjesto posojeceg ili ovaj moze da se popravi?

Otvoris napajanje, ocistis ga od prasine, vent takodje ocistis, podmazes ga i sve vratis kako je bili. Ako nema vise brujanja resio si problem, ako nastavi da se ponavlja kupis drugi vent i tjt

E nema sanse da mogu odsaravit ove sarafe sa napajanja... Probao sam sve sravcigere koje imam kuci i imam odgovarajuci ali toliko je jako stegnut da kad jako probam nidje ne mrda vec ga jednostavno oguli :)
Ovi od ventilatora se lako odsarafe ali oklop napajanje nema sanse.

Poslednja izmena:
lol, pa mozes uzeti srafciger koji bas lepo odgovara za pocetak ali bilo koji manji krstak ce ti odgovarati, stavi napajanje na sto, jednom rukom guraj srafciger na dole a drugom odvijaj, ako ti nemozes odviti pozovi nekog druga da proba jer ako je to stwarno toliko zategnuto da nemoze da odvije morace da radi busilica sa tankom burgijom.
inace ne zelim da me pogresno shvatis ali da li si okretao srafciger u pravom smeru ? suprotno od kazaljke na sata ?

Hahaha, a jesam brate u pravom smjeru :)
Nije to toliko zavidano jako nego kad jace uprem nece ni da krene nego se oguli saraf :)
Imam ja snage dovoljno :)
Vidjet cu sjutra da isprobam jos neke srafcigere, ali ovi su tacni bili samo su stari i pohabani :p

Nosi ti to u neki servis da pogledaju, nemoj jos posle da te ubije struja pu pu daleko bilo...

Pa da znas po malo je drmala struja dok sam osarafljivao napajanje jer je komp bio ukljucen. Ali nijesam nista radio na njemu bez sto je bench forum bio ukljucen :)

xexexe i to si sve radio na staklu iznad akvarijuma ? :D hehehehe
ma samo polako i mora da se odvije u krajnjem slucaju busilica i tanka burgija :D i problem resen oko odvijanja :D

Ne razumem - skidao si napajanje dok je ukljucen komp?! Cemu? Mislim, male su sanse da te struja ozbiljnije povredi ako si dovoljno pazljiv, ali kako mozes da namestis ventilator dok on radi?!
Svasta sam ja procitao ovde zadnjih dana...

Haha da li je ovo moguce? :) Ako imas kompresor probaj samo da ga izduvas, cesto to bude dovoljno. Potrudi se da ne ceprkas po hardveru dok ti je pc upaljen :)

Joj vi ne kapirate da se covek zaj**vao kad je to napisao ? :D

Haha da li je ovo moguce? :) Ako imas kompresor probaj samo da ga izduvas, cesto to bude dovoljno. Potrudi se da ne ceprkas po hardveru dok ti je pc upaljen :)
Ovo je skoro novo napajanje tako da nema prasine. Radilo je nekoliko mjeseci odlicno. Jednom sam usisivacem cisto reda radi usisavao prasinu pa je moguce da ga je on ostetio jer je prejako vrtio.
Inace, nasao sam normalni srafciger i probao da podmazem vent i ocistim od prasine koje nije bilo ali nije pomoglo. Stavio sam novi noctua cooler i sad radi samo po malo struja drma kad taknem scroll na misha :)

Da ne otvaram novu temu.Vent na Frontier 550W napajanju poceo da koci i vrti veoma malom brzinom uz buku,sto je izazivalo zagrevanje napajanja posle samo pola sata rada.Pogledao sam tutorijal za ciscenje na netu,otvorio napajanje i skinem onaj stiker,pa onaj plasticni poklopcic,i sad imao je neki metalni prsten koji nije hteo da se skine(drugaciji je od ovog na yotube snimku) i ja ga pokidam iglom.Nikad nisam otvarao vent do sada i ne znam da li je to neki univerzalni deo bas je bez veze uradjeno da se pokida.
http://www.youtube.com/watch?v=h1UWdGhxP4A
Ona prljavsina unutra je pravila problem.Ocistim i podmazem sa uljem koje sam dobio uz neki elektricni brijac.Sklopim ga bez onog dela koji sam pokidao i kad sam ga vratio i vent na napajanju radi super,oseca se da izbacuje vazduh pozadi.E sad pitanje da li moze ona elisa od venta da spadne i napravi neki problem.

Poslednja izmena:
Pa slomio si zeger,koji osigurava da rotor ne spadne sa osovine.
Ako imas neki stari vent skini sa njega.
Ne moze nista da se desi sto se tice nekog ostecenja.
Ako krene da klizi sa osovine prestace sa radom,ali u tom slucaju prestaje
hladenje napajanja.

Poslednja izmena:
Evo kako otprilike izgleda SEGER-OSIGURAC.jpg
Nisam znao da se tako zove.kako se uopste skida taj osigurac.

mali prsten precnika par milimetara ? ako si probao da povuces ventilator onako kao da hoces da ga rastavis i nisi mogao, onda je sve ok

mali prsten precnika par milimetara ? ako si probao da povuces ventilator onako kao da hoces da ga rastavis i nisi mogao, onda je sve ok
Ovaj deo (slika) se pokidao kad sam pokusao da ga izvadim,stavio sam bio iglu u ovu rupicu i kad sam pokusao da izvadim pokidao se prsten.Zato pitam kako se ovo cudo skida.Inace kad povucem elisu ona se skida jer nema ovaj osigurac.Posto je ovo 12 vent imam neko staro napajanje koje ima onaj mali ventilator.Sad ne znam da li je taj zeger univerzalan pa hoce da pasuje na ovu dvanaesticu.

Postoji alat za skidanje zegera,ali mogao si sa dve igle,svaka za jednu rupu.
Razvuces sa dve igle i lako se skida(treba malo uvezbanosti).
Moze i sa srafcigerom (ravnim-nekim manjim)
postavis srafciger u prostor izmedu dve rupe i blago ga zarotiras
tek toliko da se zeger malo rasiri.
Vracanje nije problem,ide lako.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno