Šta je novo?

Ventilator na grafickoj ?

• Začetnik teme Začetnik teme bandit
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Kako da smanjim broj obrtaja ventilatora na grafickoj karti radi na 3500 obrtaja i zvuk stvarno iritira graficka je 9999td . Probao sam smart doctor i sve radi Ok dok ne restartujem masinu a onda opet rucno podesavanje . Cak mi se desava da smart doctor jednostavno blokira i iskljuci se . Zna li neko kako ovo da resim a da nemenjam kartu 😛

EXPERTool.

Hvala ali mi sad objasni kako da mu smanjim broj obrtaja preko tog programa ?

A da probas da napajas ventilator posebno, ne sa karte,
jer onda mozes da regulises njegovu brzinu.

Klik na Performance,pa Fan speed conrtol.
Namjesti na Fixed Speed i stavi oba slajdera na 50%.

Starac uradi bih ja to samo da u toj opciji imam Fan speed conrtol. Tacnije nema je nigde . Sto se tice regulisanja sa ploce nemam gde da ga ukljucim ako si na to mislio .

EXPERTool 3.29.

Kad u izborniku klikneš na Performance otvara se prozor gdje je prikazana brzina jezgre i memorije.
U istom prozoru pri dnu imas opcije Safe Mode Settings i Fan Speed Control.

Stari sve sam to probao ali nema opcije Fan Speed Control. Dali ima neki drugi program za obaranje broja obrtaja .

Idi u registry editor (Start>Run>regedit) u windowsu, i preko search-a nadji sve sto se tice Smart Doctora i izbrisi! Onda ponovo instaliraj Smart Doctor.

Malo je bahat nacin, ali meni je delovao.

bandit je napisao(la):
Stari sve sam to probao ali nema opcije Fan Speed Control. Dali ima neki drugi program za obaranje broja obrtaja .

Vidim,ali vidim i da program nije kompatibilan sa tvojom grafičkom(core 11Mhz,memory 4Mhz),u tome je problem.
To je prije svega alat za Gainward-ove kartice,mada kod mene radi bez problema.

ExperTool_329 ga neprepoznaje i daje drugacije vrednosti dok 3.32 radi ok mada nema fan speed control . Smart doctor radi ok ali odjednom zabrljavi i prestane sa regulisanjem i nikada neda iste opcije koje podesim obicno stavi na auto kontrolu ili manuel . Cak sam skinuo i Enhanced Driver sa asusovog sajta i dalje se desava isto .

Nazad
Vrh Dno