Šta je novo?

Ventilator na 4850 cvrci!

ostoja88

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
320
Kao sto naslov kaze cvrci(zuji) mi ventilator na grafickoj...

Sta da radim da ga dovedem u normalu?
Graficka je kod mene skoro godinu dana,a isto toliko je bila i kod prethodnog vlasnika(ne znam koliko je ovo bitan podatak ali eto da ga navedem).

:wave:

Poslednja izmena:
Kao sto naslov kaze cvrci(zuji) mi ventilator na grafickoj...

Sta da radim da ga dovedem u normalu?
Graficka je kod mene skoro godinu dana,a isto toliko je bila i kod prethodnog vlasnika(ne znam koliko je ovo bitan podatak ali eto da ga navedem).

:wave:

Ako je jos pod garancijom znas sta ti je ciniti :)

Kako je to jednostavno :)

Ali...ja nemam garanciju...

Skini isti i podmazi sa uljem koje se koristi kod kucnih sivacih masina :) mada nekad i WD40 odradi posao :)

Pa stvarno podmazi ga a ako ni to ne pomogne L2 je odlicno resenje. Imao sam ga na 4850 i bruka kako hladi malisa ;)

@Gorth WD40 je "kontakt sprej" nije sredstvo za podmazivanje...

@ostoja88, da li je kartica referentna? ili ona druga gainward

to te pitam jer ako je referentna onda joj nema spasa, ako je ova mozda moze da se zbudzi nesto ako podmazivanje ne pomogne.

Znam da WD40 nije za podmazivanje ;) vec za isterivanje rdje i prljavstine :) ali zna da pomogne...
Moze da nabudzi neki vent istih dimenzija u rupu starog.
Mada mislim da je bolje da se otvori za 1200din pa da kupi kuler koji ce raditi posao :)

Ja se izvinjavam sto se tek sad javljam...

Hvala na savetima,probacu sa podmazivanjem pa vam javim ;)

@PLAYBoY nije referentna vec ta druga.

A inace gde ima taj cooler kod nas da se kupi?

Imam taj kuler na 4850, odlicno se ponasa temperature su u ovim letnjim mesecima 50 stepeni idle, oko 80 stepeni u Starcraft 2, ja sam zadovoljan stim da su na referentnoj temperature bile 80 u idle i oko 110 u nekim igrama, kuler je necujan i jako dobro hladi. Uz njega ne dobijas pastu. Drugar ima isti taj kuler na 9600GT temperatura u idle je 35 stepeni :).

Pozdrav!

Evo danas sam konacno nasao vremena da podmazem vent i radi kao nov! Hvala svima na savetima :wave:

Podmazao sam ga uljem za sivace masine ;)

Vrh Dno