Šta je novo?

Vent za napajanje

reciklaza

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2007
Poena
309
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam Codegen 500w napajanje kome je vent poceo strasno da bruji.Pa hocu da ga zamenim.
Neka mi neko preporuci neki vent za napajanje...ali sto tisi da bude,da se skoro necuje.Po mogucstvu da ima u Pakomovoj ponudi(ali nije obavezno).

Imas CM ultra silent seriju, od 8cm, SAF-S84-E1 i od 12cm, SAF-S12-E1, nivo buke 13dB. Ja imam osmicu, montirao sam je na CPU hladnjak. Ventilator se ne cuje, stvarno je extra po tom pitanju. Sa druge strane, ovi fanovi imaju mali airflow (protok vazduha), ali mislim da neces imati problema zbog toga.

Ништа те не кошта да подмажеш тај вентилатор. Операција је тривијална а и не треба ти неко упутство само употреби мозак.

Ma nemam pojma,nosio sam u servis,oni podmazali i posle nekoliko dana opet pocelo da bruji...
Isto tako me zezalo i staro napajanje,podmazivali nekoliko puta,ali to samo privremeno resava problem.

Види овако. На овом и неким другим форумима је установљено да је wd 40 најбоље средство за подмазивање. Ја имам неки сличан спреј са тефлоном. Али у сваком случају помоћи ће и кап обичног уља за аутомобилске моторе. При томе најбоље је да тај вентилатор лепо растуриш и подмажеш, мада није обавезно. После тога нема шансе да бруји осим ако није физички оштећен.

Ljudi, zezate se za 250 din :)

kupis neku 8 Xilence

i zavrsis posao

Ventilatori su potrosna roba

E, baš zbog toga u napajanje volim da stavim dvokuglične ventilatore... jer onda sam miran i ja i onaj kome na kraju dopadne to napajanje :).

P.S. Da ne ispadne džabe... moj izbor je bio GlacialTech ali ga PIN više nema.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno