Šta je novo?

Veliko usporenje ADSL-a na Sezamu ?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Da li je ovo samo kod mene veceras ili jos neko ovo primecuje ? Oni kazu da je sve u redu ?

Telekom

Da li je ovo samo kod mene veceras ili jos neko ovo primecuje ? Oni kazu da je sve u redu ?
Opet Telekom!!! Nesto se cudno veceras desava sa mnogim sajtovima na co.yu domenima (Timeout konekcije ...). Definitivno Telekom opet nesto petlja ...

Sezam ADSL, kod mene je sve ok.

A sto onda tek od veceras da se ispolji ? Ta logika ti ne pije vodu.

pa zato sto sa doticnim nema pravila :) prijateljski savet: menjaj ruter!
sta dalje da pricam kada mi je to isto rekao lik iz sezama :smash:
telsey se greje ko blesav,hoce sam od sebe da zabode,itd...

Ako se greje, turi mu ventilator :p

meni net na sezamu usporeno radi josh od pre neke 3 nedelje, do tada je non stop sve ishlo na maximum,a sada mi je dload max oko 45kb/s (pre ishao na 52kb/s)....zvao podrshku,oni kao ajde skini neki fajl sa nasheg sajta da vidimo protok, krenulo skidanje,ishlo oko 49kb/s i lik kao to je sasvim normalna i dobra brzina...ja reko pa pre je ishlo zakucano na 52kb/s i on krene tu neshto opet da mota da mi je i ova sa 40 i kusur sas vim normalna za dload,mene mrzelo da se smaram jer znam da nije u pravu,reko hvala dovidjenja....btw,koristim onaj conexant modem....Ne znam da li je do sezama ili mozda telekom neshto chachkao,da li na centrali ili chemu vec ali net ne ide kao pre...to mi se odnosi na dload,inache normalno radi,nema pucanja veze,ping u igri mi je isti ostao...

hmmm..ia imam na sezamu 1mb i generalno radi odlicno izuzev sto ponekad zna da skida kao da imam 512...ali retko...obicno radi punom parom :)

meni net na sezamu usporeno radi josh od pre neke 3 nedelje, do tada je non stop sve ishlo na maximum,a sada mi je dload max oko 45kb/s (pre ishao na 52kb/s)....zvao podrshku,oni kao ajde skini neki fajl sa nasheg sajta da vidimo protok, krenulo skidanje,ishlo oko 49kb/s i lik kao to je sasvim normalna i dobra brzina...ja reko pa pre je ishlo zakucano na 52kb/s i on krene tu neshto opet da mota da mi je i ova sa 40 i kusur sas vim normalna za dload,mene mrzelo da se smaram jer znam da nije u pravu,reko hvala dovidjenja....btw,koristim onaj conexant modem....Ne znam da li je do sezama ili mozda telekom neshto chachkao,da li na centrali ili chemu vec ali net ne ide kao pre...to mi se odnosi na dload,inache normalno radi,nema pucanja veze,ping u igri mi je isti ostao...
Apsolutno stavljam svoj potpis na ovaj tekst. Isti ruter, ista brzina....

Sezam ADSL - sve radi odlično.

@darije.....ja sam na modemu,to sam rekao jer vidim da uglavnom svi koji se zale na pad brzine su na ruteru,mada verovatno da je sve jedno na chemu si

Da se vratim na ovu temu. Na net se kačim od početka preko modema. Ja sam na centrali Konjarnik i primetio sam da i kod mene ima popriličnog usporenja ne samo pri downloadu već i prilikom otvaranju nekog sajta. Ne bih toliko obraćao pažnju da mi se nije požalio komšija iz jedne ulice blizu mene. Iz Sezama su dolazili kod njega , nešto merili i pri tom zaključili da je za izmereno usporenje kriv Telekom. Sve je na tome ostalo, čovek ne zna šta da radi. Lično sam primetio da dok nisu povećali brzina, na 256 kbs sam imao konastantno dobar protok, dl mi je retko išao ispod 26KBs, a sad na 512kbs jako varira, 35, 40 pa se popne na 52 pa spadne na 35. Uostalom neka svako proba na ovom sajtu svoje brzine.http://www.dslreports.com/speedtest
U prilogu su brzine jutros izmerene.

Prilozi

• Adsl.jpg
    Adsl.jpg
    122.6 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Na Sezamu sam od pocetka. Sada sam posle povecanja brzine na 1024Kb/s. Takodje centrala Konjarnik. Koristim njihov Conexant USB modem. Nema nikakvog usporenja i uvek skida brzinom od oko 110KB/s bez obzira koji je deo dana ili noci.

Ja imam ruter, centrala Miljakovac. Jedino usporenje koje se kod mene je javlja nastaje upotrebom utorrenta, onda ie ili firefox postaju maltene neupotrebljivi (*** moram da smanjim broj konekcija u utorrentu). Usporenje o kome je rec ne postoji.

Iz Sezama su dolazili kod njega , nešto merili i pri tom zaključili da je za izmereno usporenje kriv Telekom. Sve je na tome ostalo, čovek ne zna šta da radi. Lično sam primetio da dok nisu povećali brzina, na 256 kbs sam imao konastantno dobar protok
Nije to neko iznenađenje. Znalo se da su ponegde veze loše i da su OK za 256 ali ne i za više i da će povećanje brzine na tim mestima dovesti do problema. Ako nije reč o kvaru u centrali onda je problem do lošeg stanja telefonskih parica i nema vam druge nego da se s tim ili pomirite, ili čekate rekonstrukciju ili se preselite.

i ja mislim da je to do telekomove opreme nego do provajdera

Kad malo bolje razmislim, kada je Sezam podigao brzine bilo je sve OK (sećam se da sam se bio oduševio novom brzinom), ali su u mojoj zgradi nedavno menjali kablovsku glavu i čini mi se da je sve od tada i počelo. Šta mi je sada činiti: da to prijavim Sezamu pa da oni jure Telekom ili da to probam sam?

i ja mislim da je to do telekomove opreme nego do provajdera
Pa ceo ADSL kršver je ovde kod Telekoma. Ako je provajder loš onda je loš za sve. Ako se problem pojavljuje samo ponegde uzrok je ili modem/ruter ili parice ili centrala.

Poslednja izmena:
Znaci ovo je smesno...mislim i da bi mi trebali da uplacujemo manje para,pa ce se onda valjda opametiti

Danas sam opet testirao brzinu download pa molim da mi neko ko se reaume objasni rezultate. Imam 1024/128, ranije pre usporenja imao sam konstantno 101-103-104 KB/s. Sada imam 50-60 KB/s, po jednoj sesiji downloada. Ali kada pokrenem 2 sesije svaka ide sa po 50 KB/s. Da li se to onda moze sabrati i reci da je to opet isto 100 KB/s kao i ranije ? Zasto u jednoj sesiji ne pusti 100 KB/s ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno