Šta je novo?

Veliki Wireless problem !!!

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Juce sam ueo D-Link DSL-G624T-EU (Anenex A) koji je ADSL Modem-router-wireless.
Naime posle malo provaljivaja uspeo sam da instaliram uredjaj, ali imam problem.
Dakle imam jedan laptop i hteo bih da mi radi ADSL preko WiFi-ja, pa sam zato uzeo ovaj router, ali on nece da radi kada mu iskljucim LAN (Ethernet) kabl kojim je vezan za laptop.
Ako sam dobro skapirao, router MORA biti vezan Ethernet kablom za laptop sve vreme, a tek bi drugi laptop (koga nemam) mogao da koristi ono sto zelim tj. ADSL da prima preko wireless-a.
Jel neko zna kako da namestim da mi radi ADSL preko vireless-a a da laptop nije povezan ethernet kablom za router, ili da vracam uredjaj u radnju ?
Molim Vas da mi odgovorite sto pre !

Nisi ti tu nesto dobro odradio. LAN vezu drzis samo dotle dok ne podesis sve parametre rutera i naravno da cim se uspostavi wireless veza mozes da iskljucis LAN, tj. kabl. Pitanje je samo da li si uspostavio wireless konekciju? (+ispravno podesena IP adresa, subnet, gateway, dns)

Treba da uradish ovako, u WAN port tresni ADSL (utp kabl iz adsl modema) stavi Dlink u AP mod (ne u AP clent mod) i radice ti adsl preko wirelessa. U slucaju da imash usb adsl modem, morao bi iz te masina da odvedesh utp na WAN port na Dlinku. E sad ako je taj Dlink i ADSL modem trebalo bi da moze direktno bez icega da salje net na wireless.

Kada koristeći ethernet vezu podesiš sve na ruteru i aktiviraš wireless, trebalo bi samo da isključiš kabl, podesiš wireless na klijentu (laptopu) i voziš bežično.

Da li ti indikator wireless veze na ruteru svetli zeleno? Ako postoji problem, svetleće crveno.
Vidi li ti laptop ruter?

Treba da uradish ovako, u WAN port tresni ADSL (utp kabl iz adsl modema) stavi Dlink u AP mod (ne u AP clent mod) i radice ti adsl preko wirelessa. U slucaju da imash usb adsl modem, morao bi iz te masina da odvedesh utp na WAN port na Dlinku. E sad ako je taj Dlink i ADSL modem trebalo bi da moze direktno bez icega da salje net na wireless.

On ima Wireless ADSL router, tj. jedan uredjaj koji objedinjuje adsl modem, ruter i Wireless AP sto znaci da mu je na WAN portu uvek (i samo) ADSL.

Znaci sva svetla su zelena i vidi i wireless i ADSL i LAN. Finta je kad iskljucim LAN kabl, nem sanse da radi Internet, a sa LAN kablom radi bez greske. Inace kada sam pogledao Wireless iz Windowsa vidim da mi fale Gateway, DNS i imam signal WiFi ali mi stoji da je limited conectivity.
Sta treba i gde da unesem od podataka ? Provajder mi je VeratNET.

Uspeo sam, radi !!!
Iskljucio sam mu DHCP, namestio kod ADSL modema da je ADSL a ne ADSL2, i u Tools->Test malo sam cackao testiranja i on je sam pronasao, i sve radi i torrenti i net, ma super !!!
Da sve to funkcionise bez LAN kabla :D :D :D
Hvala puno na savetima i pomoci, posto sam hteo da ga vratim ili prodam.

Da nisam rekao u D-Link-ovom softveru otvorio sam svoju IP adresu i kada je pokrenuo program u Tools->Test sam stavio OAMP type na F5 i stisnuo test i on je sve sam sredio.

Nazad
Vrh Dno