Šta je novo?

Veliki test konfiguracija

milos_r

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
619
U novom broju PC press-a su testirane konfiguracije u nekoliko kategorija pa bih molio i vas da ocenite ako ste citali. Posebno me interesuje deo sa konfiguracijama do 500eur.
Malo mi je nelogicno da ovo moze kostati 499eur
-p4 3,0
-ploca fujitsu siemens
-512 mb
-120 gb sata
-nec 3540
-asus 6200ge
-asus 360w case
-modem
- genus tastatura
-mx310 mis
-win xp home orginal
i sve to sa 2 god garancije
To bi po meni bila kupovina iz snova za te pare.

Uvek su im te cene sa decembarskim konfiguracijama bile malo naduvane, sto zbog toga sto su u pitanju 'jace' firme , sto zbog toga sto po pravilu uvaljuju i os u 'paketu' ....sto bi rekao nas dragi Ministar

Poslednja izmena:
Ja bih kupio 50-tak takvih konfiguracija po toj ceni i ne treba mi popust na kolicinu. ;)
Opet su dali novinarima cenovnike pa su nesto izmesali ili je namerna greska da bi dobili brdo telefonskih poziva, pa mozda nesto i prodaju, ali sigurno po drugim cenama.

Gedza je napisao(la):
Ja bih kupio 50-tak takvih konfiguracija po toj ceni i ne treba mi popust na kolicinu. ;)
Opet su dali novinarima cenovnike pa su nesto izmesali ili je namerna greska da bi dobili brdo telefonskih poziva, pa mozda nesto i prodaju, ali sigurno po drugim cenama.

I ja sam to isto pomislio? Mora da je to cena bez pdv-a i bez windowsa

Ja se sećam jednog testa konfiguracija iz britanskog časopisa PCPro, negde '97-98. Oni su imali testove u fazonu "konfiguracije do 500 funti, konfiguracije do 1000 funti" itd.

Tada je u najjeftinijoj klasi ubedljivo pobedila jedna konfiguracija. Nije ni čudo, jedino u toj konfiguraciji je bio PII (+ puno RAM-a + jaka grafika za to vreme, itd), dok su svi ostali konkurenti imali PI ili Cyrix (Cyrix je bio drugi, BTW).

Šta je tu čudno? Čudno je što je ta ista firma, u tom istom broju, oglašavala po višoj ceni mnogo slabiju konfiguraciju od one koja je pobedila, a konfiguracija slična pobedničkoj koštala je više nego duplo skuplje.

Po sredi je bila čista prevara, oni su stavili neku fiktivnu konfiguraciju u cenovnik i poturili je na testiranje, možda su i prodali par desetina takvih konfiguracija po toj ceni (čisto da ne ispadne da su baš obični hohštapleri) pa se posle, najverovatnije, pravdali da ona više nije u proizvodnom programu.

Poslednja izmena:
Zaboravili ste - Novogodisnja rasprodaja :) :) :)
Ali ovo je Srbija :( :(

Prijatelju manija kupovanja pochinje sa decembrom i tipichno razmishljanje prodavca je stavi neshto shto nemash da bude jeftino ili josh bolje nazove razne konfiguracije imenima tipa
gamer 2000 i value extra i kaze komponente po toj ceni se prodaju samo u okviru konfiguracije. Ali ta i ta konf koju Vi zelite ili nema na lageru ili je sve zauzeto ali bi nasi serviseri mogli da Vam napakuju "neshto" po malo "jachim" cenama. E poshto se kod nas kompovi kupuju ono tata i mama sinu josh uvek u 80 % sluchaja gde cesh ti ako si poveo sina od 6-7 godina koji te gleda suznim ochima jel kapira da nema nishta od kompa. Kad dete zaplache ne zali se josh 100 eura pa i pdv ako treba. Brate treba platiti radost u ochima deteta hehehe a prodavci su tu da izrachunaju koliko je to.

milos_r je napisao(la):
U novom broju PC press-a su testirane konfiguracije u nekoliko kategorija pa bih molio i vas da ocenite ako ste citali. Posebno me interesuje deo sa konfiguracijama do 500eur.
-p4 3,0
-ploca fujitsu siemens
-512 mb
-120 gb sata
-nec 3540
-asus 6200ge
-asus 360w case
-modem
- genus tastatura
-mx310 mis
-win xp home orginal
i sve to sa 2 god garancije
To bi po meni bila kupovina iz snova za te pare.

Da li si pokusao da ih dobijes telefonom i konkretno se raspitas o ceni? Ja ceo dan nisam uspeo da dobijeim bilo koga ko moze da mi kaze nesto vise o toj konfiguraciji. Cak se na jednom mestu pominje cena od 449. Ono sto je jos cudnije, ako je cena tacna, da ta konfiguracija nije dobila priznanje Najbolja Kupovina. Kao uslov za dostavljanje u toj kategoriji cena je morala da sadrzi legalan Win XP Home i PDV.

Meni ovo nista nije cudno.To je skoro normalna cena ovakvih stvari za 500 evra.Evo bas cu da odem na bilo koji sajt i da kao pokupujem to, pa da vidim koliko ce da ispadne.

Ispadne oko 500-550 evra.Zavisi od radnje.I ja ne razumem sto tolika frka oko toga.

Ovo je ocigledno celeron prozesor.Neverujem da je u toj ceni pentium.

milos_r je napisao(la):

veruj glasu razuma :eyebrows:

staljin je napisao(la):
Ispadne oko 500-550 evra.Zavisi od radnje.I ja ne razumem sto tolika frka oko toga.

Ja to sabrao sve sa pin-ovog sajta i ispalo oko 750 eur sa windowsom, s tim sto sam umesto 6200ge racunao 6600le leadtek.
Probajte sami.

staljin je napisao(la):

Ako ti nije problem napisi mi koje si radnje zvao gde je cena 500-550, moze i na PM. Znaci cena je sa PDV-om i legalnim Win XP Home.

Vrh Dno