Šta je novo?

veliki problemi sa grafickom

frostonja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
675
Moja oprema  
Laptop
Lenovo T490s
Tablet
iPad Pro 11"
Mobilni telefon
iPhone 11 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch series 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Elem, nedavno sam uzeo novu plocu, procesor i memoriju i stavio stari Inno gf4 ti 4200. E sad, posle nekog vremena pocelo je sledece: upalim komp, pocne da se ucitava i posle onog bios prozora monitor se ugasi i pocne da trepce. i onda is ko zna kog puta udje u win i opet isto. Onda nekad izbaci crn ekran sa porukom " bla bla refresh out of sync", pa onda podignem win, pustim media player- prsne slika i i svetlo opet trepce. Najnovije, keva pocne da igra spider solitair pa se resetuje, ja pustim igru, zvuk ide slika ukocena! Sta je to, mislim graficka ili i ploca nesto zeza?

Probaj da u BIOS-u iskljucis sve moguce opcije za "stednju" energije. Takodje gledaj da ucitas default vrednosti, i nakon svega toga, ako se nista nije popravilo, stavi privremeno drugu graficku pa ces videti da li je do nje ili do ploce.
Ja tipujem da je vrisnula ploca, pa u najgorem slucaju probaj i da flashujes BIOS... To je, ipak krajnje resenje. *pre kupovine nove* tj.

frostonja je napisao(la):
Elem, nedavno sam uzeo novu plocu, procesor i memoriju i stavio stari Inno gf4 ti 4200. E sad, posle nekog vremena pocelo je sledece: upalim komp, pocne da se ucitava i posle onog bios prozora monitor se ugasi i pocne da trepce. i onda is ko zna kog puta udje u win i opet isto. Onda nekad izbaci crn ekran sa porukom " bla bla refresh out of sync", pa onda podignem win, pustim media player- prsne slika i i svetlo opet trepce. Najnovije, keva pocne da igra spider solitair pa se resetuje, ja pustim igru, zvuk ide slika ukocena! Sta je to, mislim graficka ili i ploca nesto zeza?

Jedina i najbolja mogucnost ti je da uzmez drugu graficku, pa probaj pa ako nije to onda napajanje, pa ako nije ni to, plocu itd.... Moraces malo da zongliras sa komponentama.:boom:

Vidis, u pravu je Jaza; mozda je napajanje - probaj da promenis uticnicu (mozda ce manje varirati napon na kompu; ili pozajmi od nekoga UPS. Na kraju krajeva uradi bas kako kaze covek: zongliraj sa komponentama :D

Nazad
Vrh Dno