Šta je novo?

Veliki Problem

iSpirit81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2014
Poena
130
Hitno...kolege...
Naime,danas su mi 3 ploce zakucale na slici biosa.
Jedna ploca je socket 1150,procesor i memorija probani na drugim plocama i rade bez prolema.Imam 2 napajanja i dve grafe...na sta da sumnjam..?
Imam 2 ploce 775,u oboma je c2d i oba su ispravna.Jedna zaglavila na bios slici,jedva sam uspeo da flesnem bios i dignem novi sistem.
Na drugoj podigne sistem sa istog harda kao na prvoj ploci i drugi put zabode na pocetnu sliku.
E sada,konstantno menjam grafe i napajanja...
Molim pomoc,poludeo sam...znaci 3 ploce imam sa procesorima i memorijama,a kao da ih nemam.

Stani polako, jedna ploca zakucala, pa si probao drugu itd..
Koje su to 775 ploce? iste ili? zasto menjas napajanje i graficke?
Nisam najbolje mogao da shvatim, sta sad radi ili ne radi od toga?
Ako su te ploce i procesori bili ispravni i sad odjednom nece
ja bih problem potrazio u struji ili napajanju.

Ploce su GA P35 DS3R I MSI P35 Platinum,procesori e8400 i e8500 plus ga h81m hd3 celeron g1840.
Povremeno palim te racunare...na nekima igram igrice dok se sa drugim zezam po netu.Stalno menjam 2 napajanja i 2 grafe.E sada...od danas,ga h81m hd3,vrti kulere po par sekundi i stalno se restartuje,kad drzim restart dugme ponekad i baci sliku,ga p35 ds3r,slika stajala na logouu,jedva sam flesovao bios i odradim sistem.Msi podigla sistem sa itsog harda kao i ga p35 i od onda stoji samo logo slika.Slot od rama je imao malo prasina pa sam obrisao,opet isti problem,stoji msi logo.Npajanja su BeQuiet 550wati i silencer 550w,Grafe su radeon 4730 i gigabyte 9800 gt.

Ti jedan isti hard koristis na dve ploce sa razlicitim grafikama+procesorima?

Pa nek skine sve, ostavi suvu plocu,cpu, memoriju i gpu. Spiker prikaci i nadji negde makar i kinesku pci dijagnostiku, cisto da vidis stanje napona i na kom koraku pri butu zabada bios i koju gresku prijavljuje, eventualno beep code. Sistemom eliminacije utvrdis problem.

Evo kako je sve pocelo...1150 Gigabyte plocu sam prekljuce koristio usluzno na stolu da dete igra igricu..potom sam ja malo visio po netu.Resih da konacno tu konfu stavim u kuciste.Stavio sve kako treba,tj. zasrafio,zatvorio kuciste...kad na power dugme,samo zavrti kulere na sekund,stane i tako stalno.Juce povadim sve iz kucista,ostavim samo plocu,memoriju i procesor naravno,koristeci internu grafu.Sve isto,drzao sam reset dugme i nekako upalio komp,usao u windows normalno,naravno vadio bateriju pre toga.Opet pisem,mislim da gresim u dve stvari,uvek menjam 2 napajanja i dve grafe.Jedno napajanje malko zuji BeQuiet 550w a radeon 4730 je bila u servisu od udara groma,medjutim covek sredio i ona radi.Sve sata kablove sam zamenio,uzeo iz kesice nove,diskovi testirani i svi su 100% ispravni.Memorije u mem testu davio pre par dana po par sati,nista,procesori ispravni.Gigabyte P35 ploca...problem je bio u ram memoriji,imam 2 gb ddr2 ali na 533mhz,tek juce vidim na sajtu da ona ne podrzava,samo od 667 do 1066.Uzmem 1 gb rama na 800mhz,normalno upali,udjem u windows i za svaki slucaj flesujem bios,sve ok.MSI P35 Platinum,digne normalno sistem,zamenim procesor koji je bio u GA P35,kad ono sipak,stoji samo Logo Ploce.Bilo je malko prasine u slotovima,ocistio sam prasinu i danas nastavljam dalje.Totalna konfuzija,ocigledno je da negde gresim,ali nikako ne znam gde.

Au bre covece kako pises konfuzno, nije ni cudo sto ti je konfuzija i oko resavanja problema :).
Znaci resio si 1150 i GA plocu ?
Ostao je problem sa MSI ? Ne radi procesor koji je radio na GA ?

posto ti svi procesori imaju iGPU,ulazi u BIOS na integrusi,da iskljucis grafe/pci-e slotove iz problema.takodje,ako imas vise stikova memare,vadi i njih i probaj sa jednim stikom dok ne naletis na neki koji provereno radi.

Napiši koje konfiguracije sve imaš, koje rade a koje ne. Da li jedan hdd šetaš iz konfiguracije u konfiuraciju? Zašto uvek menjaš 2 napajanja i 2 grafike ? Da li znaš da kada izvadiš bateriju, da ponekad treba ručno da se naštelije procesor i ram? Opiši kako je počeo problem, šta si tada radio? Probaj da koristiš kraće rečenice prilikom opisa. Opiši malo bolje problem, jer pola ljudi što mogu da ti pomognu, ne razumeju tvoje izlaganje.

Kolege,ako se pazljivo iscita nije konfuzno...Elem,probleme sam uspeo da resim.
Gigabyte H81M HD3 definitivno sutra ide u servis,jerbo sam utvrdio da su procesor,memorija,grafika i napajanje ispravni.
Gigabyte P35 DS3R potpuno ispravna,problem je bio taj sto ne podrzava module ram memorije ispod 667MHZ,a ja sam bio uporan sa modulom od 2gb na 533mhz.
MSI P35 Platinum,flesovao sam jeeeedva bios (mnogo je komplikovano flesovanje na ovim plocama,uzas),problem je bio taj da nije htela da vidi c2d e8500.
To bi bilo to.Sto se tice simptoma prve ploce,za socket 1150,zavrti ventove na sekund i tako stalno,tek kad se dugo drzi reset dugme uspe da baci sliku,ali to se retko desava,zato sam odlucio da je sutra nosim kod Nemanje...:(

Nazad
Vrh Dno