Šta je novo?

Veliki problem!

Marko-Dj

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2008
Poena
595
Dakle, posle par dana upalih PS3 po prvi put... Sve je ok, nista mu ne fali. Instalirah mu novi FW, nakon toga restart. I dalje je sve u redu.

Najzad resih da probam MGS HD kolekciju. Ubacih igru, zapoceo MGS3: Snake Eater... Ide Intro, ja se sav najezih od nostalgije. :D I taman kada Snake treba da izvede prvi Halo skok ikada, meni igra zakoci i ugasi se PS3!

Sada vise uopste ne reaguje, pokusam da ga upalim... krene zelena lampica i odmah nakon toga se cuje tri puta "pi pi pip" i ugasi se! Kada se ugasi, treperi mi crvena lampica dok ne pritisnem ON/EJECT. Onda prestane da treperi i svetli samo crvena, kao kad je ugasen.
Pokusao sam da izbacim disk, dakle paljenje konzole na EJECT, isto sve... krene pa se ugasi. Probam isto da je upalim na ON pa onda pritisnem EJECT, ali ne reaguje!

Sta mi je ciniti?! Prvi put se susrecem sa bilo kakvim problemom na mom PS3u...

Izvini sto cu te smoriti ali je Ylod.. Javi se na PM ako hoces broj lika koji je moj opravio.

Izgleda da jeste, jer dok se gasi pre nego sto se pojavi crvena lampica na kratko se vidi nesto nalik zutoj...smor... Ali iskreno vec je kod mene preko 3 godine a jos sam ga kupio polovnog. Dosta je radio... ali opet to nije opravdanje sto nas je SONY zeznuo! :d

EDIT: Kako sada izbaviti disk? :D Najbolje to da ostavim za servis? :d

Poslednja izmena:
Da malo zloupotrebim temu, pa da priupitam. Uzgred, srecno!

Ne drzim nista pametno na konzoli, a bogami sam i toliko napredan korisnik da izuzev par opcija vecinu nisam nikad ni isprobao, ali da li je bas za ovakve slucajeve moguce izvrsiti backup i sta se u tom slucaju preporucuje... odnosno, sta uopste da bude predmet backup-a, snimljene pozicije iz igara? Moze li to i da li je za takav poduhvat dovoljna malo gabaritnija USB "olovcica" ili treba da spojim eksterni hard? Ako moze samo taj neki opsti savet, verujem da cu nesto uspeti da saznam i iz samih opcija na konzoli. No, moguce je da neko ko je prosao kroz sve te neprijatnosti ima precizan zakljucak bez cega je eventualno ostao, a da bi mu bilo od koristi kasnije. Doduse, to bi podrazumevalo da Ylod nije otklonjen... Hvala.

Disk mozes relativno lako da izvuces kada sve rasklopis, ako hoces da se bakces sa time.

@Liverpul22
Ja sejvove redovno prebacujem na USB, sem onih koji su zaključani (Killzone 2, Heavy Rain...).Mislim da je i te zaključane moguće prebaciti između dvije konzole, ali ne znam kako ide procedura...

@Liverpul22

Za save backup ti je dovoljan USB Stick i vrlo je jednostavno. Ako si Plus korisnik mozes i aploadovati na server. A predmet backup je ono za cime bi plakao da ti nestane. :) Inace, neverujem da se gubi bilo sta u slucaju ylod.

Btw Marko nemoj sam cupati disk, izvadice ga Ylod decko :) I gledaj da ne tumbas konzolu mnogo kad budes nosio jer se ostecuje laser kad ostane disk unutra.. tako sam procitao (To isto vazi kad nosite kod nekog konzolu, izvadite disk pre toga za svaki slucaj).

Posto cu kad tad morati da nabavim novu konzolu, brine me dal cu moci bez problema da prebacim HDD u tu novu konzolu. Posto imam dosta igara na njemu, dok je jos bio moguc share igara.

Ne može to tako :)

Kad kupiš novu konzolu, povežeš je sa starom ethernet kablom i uradiš transfer. Onda se sav sadržaj harda (igre, profili, savegames itd) prenese na novu konzolu i deaktivira na staroj. ne gubiš share slot a stara konzola može da ide očišćena u oglase. :)

Hvala svima. Ovde sad u globalu ima vrlo korisnih saveta. Pogotovo sto dok sve fercera niko brigu ne brine, a kad se jednom desi...

Inace, znam da Ylod i HD bas i nemaju neke direktne veze, ali oprez glavu cuva...

A moze neko da mi objasni zasto kada se jednom javi YLOD, zasto se posle popravke opet vraca? Sta je tu tacno problem?

Zato sto se vremenom (zagrevanjem/hladjenjem) opet taj deo na ploci ili gde vec se odvoji. Da se ne bi vracalo mora da se uradi prekuglavanje, objasnice ti neko strucniji :) ali koliko znam niko to kod nas ne radi..

Poslednja izmena:
Ja sam poprilican noob ali dva puta sam opravljao YLOD na mojoj onim grejacem, ima na youtube dosta tutoriala. U sustini oni lemovi koji drze cip se potrose/oslabe i odvoje od pa ti zagrevas u nadi da ce to ponovo da se spoji/zalepi. To zaista u 99% slucajeva i radi ali ne traje dugo, meni prvi put 5 dana, drugi jedva 3. Kazem ja nisam majstor ali sto sam citao jedini trajni fix je rebailing tj. da neko strucno zalemi cip ponovo ali je to skupo i zahteva posebnu opremu. Ukratko spasi je jednom prebaci savove i uzmi drugu konzolu. Kod novih je to izgleda znatno redje.

Problem je ako ne mozes da ozivis konzolu jer onda nema nacina da spasis zasticene savove, to je opasna glupost, izvanredan primer kako zastita s**** legalnog korisnika.

Poslednja izmena:
Nije meni toliko do save-ova. Vec do igara koje su skinute sa PSNa, koje imam na HDDu. :)

Nazad
Vrh Dno